Ce lanseta sa aleg

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
porto
junior
junior

Ce lanseta sa aleg

Mesaj de porto » 01 Feb 2006, 22:49

Am de ales intre o lanseta Megabass F3-610 DGS Aaron Martens Limited (Medium Fast, 1/16-1/2 oz., 4-12 lbs.)si o lanseta Kistler He2M69S 6'9" 1 1/16 - 1/2 6-12 8" Fast M la pescuitul din barca la salau, biban ( bass) si eventual stiuca. Va rog sa nu-mi spuneti ca-mi trebuie ptr fiecare peste cate una ca e jale.Va multumesc anticipat pentru sfaturi. Si inca ceva daca se mai poate : ce mulineta ar fi super pentru astfel de bete.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 01 Feb 2006, 23:26

Depinde si de tipul de naluci utilizate. La jig-uri se recomanda lanseta cu actiunea fast. Pentru woblere si linguri se recomanda lanseta cu actiunea moderate-fast.

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 02 Feb 2006, 00:46

Vara trecuta am pescuit cu doua bete unul StCroix Avid AS90MHF2 9' 2 MH Fast 8-17 3/8 to 1-1/4 si unul Cabelas XML XCLS1004-2* 10' 8 - 15 3/8 to 1 2 M. Cel mai mult mi-a placut Avid-ul dar doresc totusi mai mult adica sa fie un bat mai sensibil si sa nu fie obositor din barca. In general a fost un sezon f bun si am prins mult peste si am invatat multe lucruri pe care nu le stiam inainte . Am observat ca primavara merge mai bine cu linguritele si cu jigurile iar intre iulie si septembrie merge f bine la voblere. La voblere au avut succes cele de suprafata adica pana la un metru adancime si am avut deosebit succes cu unul alb si cu vf roziu de la Yozuri si cu unul bej deschis tip balenuta de la Rebel . A facut prapad o perioada prin august inceputul lui septembrie un poper bej si unul de culoarea bibanului de marime medie 5-6 cm dar numai in aceasta perioada. Primavara a avut succes un plastic in doua culori portocaliu cu rosu. Cea mai mare perioada de prindere a avut-o lingurita nr. 3 de la Mepss in trei culori. Aceasta lingurita dupa parerea mea nu trb sa lipseasca nici unui pescar. Cand nu da la nimic aceasta a fost salvarea.
Sezonul care vine mi-am marit bugetul si pretentiile si de aceea va cer ajutorul. Vreau ceva f bun intr-adevar. Multumesc!
Romi

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 02 Feb 2006, 02:29

Daca ai ocazia sa-ti iei unul din betele astea,pe oricare l-ai lua nu vei regreta.Amandoua sunt excelente,fizic,n-am vazut nici unul,dar am citit despre ele si chiar fac banii care sunt,kistleru' de care zici l-am vazut la 329$.Eu le-as folosi la naluci usoare,in special jiguri,dar iti faci treaba si cu o lingura sau vobler.Despre kistler iti poate spune Jean Scurtu,dansul a vazut sigur betele astea si stie cum se comporta.Problema e la puterea de aruncare,ca intra la clasa light,chiar spre ultra-light, 1.75-14 gr.Iar ca o parere strict personala as lua kistleru,nu ma intreba de ce,eu am vrut de mult un bat d-asta si poate d-aia :D

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Feb 2006, 06:13

@porto,

Nu pot sa-ti spun prea multe despre betele KISTLER din experienta personala ,deoarece pana acum a facut bete scurte dintr-o bucata si eu pescuiesc cu bete peste 3m. la ,jig,vobler,rotativa,streamer,bete facute de mine pe blank-uri fly ALL STAR TITANIUM(AUSTIN FLY),bete f. usoare ,f. sensitive ,moderat -fast si cu o rezerva mare de putere.

Pe KISTLER care locuieste intr-un oras satelit al HOUSTON-ului il cunosc personal ,sunt in relatii f. bune cu el si am fost la el saptamana trecuta sa cumpar un bat MAGNESIUM pt. Malin Musatescu.
Deoarece Malin are si HELIUM LTX iti poate spune parerea lui.Eu inca nu am pescuit cu HELIUM pana acum KISTLER facand numai bete scurte.

Abia cand i-am cumparat lui Malin batul,mi-am cumparat si mie unul de 9' din doua bucati pt. pescuit fin(3/16 oz.-3/8oz.,line 4-8lb.) deoarece eu pescuiesc cu FIRELINE de 4lb.,f.rar cu POWER PRO de 8lb.Inca nu am pescuit cu el,dar batul e splendid.L-am cumparat deoarece la pretul cu care l-am luat poate fi considerat cadou.
Eu nu imi doream alt bat fiind f. multumit cu betele ALL STAR TITANIUM pe care mi le-am facut dar vreau sa incerc si acest bat.

Cred ca sti ca betele HELIUM 2 LTX sunt cele mai usoare din lume si f. sensitive.Oricum pescarii americani sunt f. multumiti de betele KISLER si cred de asemenea ca daca HELIUM nu era bun ,Malin nu isi mai lua un bat facut de KISTLER.
De aceea cred ca e alegere mai buna KISTLER-ul.

Ca mulineta,sfatul meu e sa alegi o DAIWA ,dar daca iti permiti una de pe piata japoneza,(marimea 2000 ,ce e universala),si nu-ti va parea rau.

Jean Scurtu

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 02 Feb 2006, 10:52

Exista lansete americane extrem de specializate pentru pescuitul de finete pe domenii cat mai inguste de aplicatii (ex: numai pentru o anumita specie de peste, cu o anumita metoda de pescuit, cu o anumita naluca, pe ape cu anumite caracteristici, ... ). O astfel de lanseta specializata este pusa in valoare numai utilizata in aplicatia pentru care a fost destinata.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Feb 2006, 10:53

Cine-si permite isi ia Megabass :cry: . Aia e, soarta!:)))
:twisted:

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 03 Feb 2006, 03:15

Va multumesc la toti ptr sfaturi deoarece mi-au fost de ajutor intrucat m-au ajutat sa fac alegerea. Am dat comanda de bat: Kistler Helium LTX II MH 1/8-3/4 si de mulineta Daiwa Exist 2508. Am de asteptat cam o saptamana. Stau ca pe ghimpi.

Scrie răspuns