Casting - tips&tricks echipament

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
StefanBC
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 1
Membru din: 26 Aug 2020, 21:20
Localitate: Ilfov

Casting - tips&tricks echipament

Mesaj de StefanBC » 26 Aug 2020, 21:59

Seara buna tuturor și bine v-am găsit,

Scurta introducere : după ~10 ani de pescuit exclusiv spinning, cred ca de 1 an aveam un combo de casting (lanseta Bass Pro Bionic Blade 10-42g & multiplicator Shimano SLX 151 XG) pe care nu îl pescuiam mai deloc din motiv clasic - perucile începătorului - însă în ultima perioadă mi-am propus sa depășesc momentul și sa încep sa îl folosesc mai des.

Ghici ce? A început sa îmi placă, și când am dat pe lângă pește și în drill. Pe SLX am încercat un Finns 40G inițial, cu care nu m-am împăcat prea bine, ulterior trecand pe Power Pro Super Slick 8 0.23 care este și azi pe tambur.

Limitat oarecum de cele 10-42g ale lansetei, am început căutarea unui al doilea combo, care sa permită năluci mai ușoare, și m-am oprit, cu un sfat experimentat, la Daiwa Exceler 7-28g Extra Fast cuplat cu o surata, tot Daiwa, Tatula Elite 100HL pe care am incarcat-o cu Trabucco Neo X8 0.15.

M-aș bucura sa aflu din experienta voastră ce alte fire ați mai folosit? Care(fir sau profil de fir) limitează mai mult îngroparea spirelor?

Bineînțeles ca orice recomandări, nu doar despre fire, pentru un începător, sunt mai mult decât binevenite.

În cele mai multe situații, specia țintă este știuca, uneori șalăul, dar sunt prezente și capturi accidentale de somn(uneori >15 kg). În general pescuiesc frecvent pe bălțile din jurul Bucureștiului, de multe ori cu agatatura, și de 3-4 ori pe an în (ce mai este din) Delta.

Fire întinse tuturor!
Dai și iei!
Nu dai, nu iei!

Scrie răspuns