discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
aZu
- utilizator constant

Un bun motiv sa NU va cumparati Asolo

-
oby 1
- veteran

mai sunt si printre modelel de la "le chameau" tot made in ro
-
anem
- veteran

Asolo fac niste bocanci putin cam “duri” care sunt mult mai potriviti iesirilor montane. Pentru pescuit s-ar putea sa fie putin cam incomozi si sa incepe sa deranjeze. Sunt facuti in mod special pentru o folosire mult mai “heavy”. Eu unul as inclina pentru alt tip de bocanc.
Pe langa Asolo mai sunt o gramada de alte firme ce produc in romania, printre ele as aminti de AKU, The North Face, Mammut … si numele ar putea continua, si sunt chestii de o calitate ne-indoielnica.
King-ule, alaturi de Asolo in topul pe care l-ai postat sunt si Keen-urile. Ii folosesc de aproape 3 ani in toate partile (port bocanci nu doar la pescuit) si nu am nici o plangere la adresa lor (eu am modelul Targhee 2 mid). La fel as putea sa recomand anumite modele de la Salomon (dar nu toate, unele sunt exagerat de incomode), Lowa, Merrell, Timberland (putin cam scumpi pentru ce ofera – dar te tin pana te plictisesti de ei) si chiar Salewa daca preferi incaltamintele mai “dure”.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
kingofbeasts
- veteran

-
anem scrie:Asolo fac niste bocanci putin cam “duri” care sunt mult mai potriviti iesirilor montane.
Cautam ceva pentru munte , asa am ajuns la ei, ca am planuri sa refac (dupa mai bine de 18 ani) traseul de creasta (in Fagaras). De regula caut ceva care sa ma tina cat mai mult si pe care sa ma pot baza indiferent de ce mi-ar arunca soarta in fata cand vine vorba de echipamente (bineinteles functie de aplicatiile pentru care a fost gandit echipamentul respectiv) .
anem scrie:King-ule, alaturi de Asolo in topul pe care l-ai postat sunt si Keen-urile.
Keen sunt pe lista mea de optiuni intrucat am auzit numai de bine de ei si imi plac si ca aspect (desi, accentul pica in primul rand pe confort in materie de imbracaminte si incaltaminte).
-
D_ali
- veteran

kingofbeasts scrie:
Cautam ceva pentru munte , asa am ajuns la ei, ca am planuri sa refac (dupa mai bine de 18 ani) traseul de creasta (in Fagaras).

-
deltaic
- veteran

" am planuri sa refac (dupa mai bine de 18 ani) traseul de creasta (in Fagaras). De regula caut ceva care sa ma tina cat mai mult si pe care sa ma pot baza "
>Banuiesc ca nu vrei sa-l faci in conditii hivernale !? Eu folosesc Raichle de competitie(pt. dry),ture hivernale soft- Raichle,hard-Zamberlain. Am si 2 perechi de Salomon SM 8 si SM 9,slabuti la capitolul confort termic. Ce nu este facut in Romania,cu siguranta este facut in China(sau vecinii).Nici in Hanvag nu mai am incredere...
-
deltaic
- veteran

Zamberlan, fara "i".M-am grabit sa nu fiu delogat si am gresit.
-
RAFYYY91
- veteran

si Quechua mai fac bocanci la noi, eu mi-am luat o pereche de Forclaz 500 made in ro si sunt diferiti de aceiasi bocanci facuti in China sau Vietnam, Bangladesh etc astia romanesti sunt mai bine lipiti/cusuti si au forma si designu diferit decat ceilalti

-
kingofbeasts
- veteran

-
deltaic scrie:
>Banuiesc ca nu vrei sa-l faci in conditii hivernale !?
nu cel putin deocamdata nu (cu toate ca la ce iarna avem incep sa pun la serioasa indoiala expresia "iarna nu-i ca vara"). ideea era pentru perioada iulie-august cand pescuitul e mai putin ofertant si cand vremea e mai buna de mers pe munte ca sa poti admira si ceva peisaje.
Cu toate astea , daca tot dau ceva bani pe echipament de munte , as vrea sa pot sa-l folosesc mai multi ani si in mai multe conditii meteo ca se preconizeaza sa vad si ceva creste mai inalte pe viitor. Pe de alta parte nici nu vreau sa cheltui excesiv de mult asa ca am inceput sa ma uit dupa oferte incet -incet .Cum pentru a gasi oferte bune, trebuie mai intai sa stiu ce vreau din ceea ce ofera piata, am inceput studiul de review-uri ocazie cu care am constatat ca produsele facute in Romania pentru firme serioase de afara pot fi o optiune destul de buna pentru ceea ce ma intereseaza.
Surpriza a venit insa cand am constatat ca e mai rentabil sa-mi iau de afara, lucrururi facute in Romania

(dintre care o mare parte nici macar nu le gasesti in tara

)