Blanc-uri

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bodi1971
junior
junior

Blanc-uri

Mesaj de bodi1971 » 17 Sep 2005, 08:24

De cand am intrat pe site-ul asta, tot citesc despre scule procopsite si despre blancurile pe care sunt facute lansetele.Sincer,eu habar n-am daca un blanc e bun sau nu.Invatati-ma si pe mine la ce sa ma uit cand o sa vreau sa-mi cumpar o scula mai de doamne-ajuta.
Fir intins!

cristian.ene
veteran
veteran

Blank bun, lanseta buna

Mesaj de cristian.ene » 19 Sep 2005, 17:28

O lanseta care are un blank bun + inele ok lanseaza cu usurinta greutatile inscrise pe talon, controleaza bine naluca, flexeaza suficient pentru a permite pestelui sa o inghita( pescarul simte muscatura, pestele nu), inteapa bine, protejeaza firul in drill datorita actiunii si inelelor de calitate.
Aceste calitati nu sunt vizibile in magazin dar pot fi testate la pescuit.
O alta varianta intreaba un prieten cu experienta sau vezi recomandari in care poti avea incredere.

Un blank bun poate buce la o lanseta bunuta asta depinde de cata minte s-a pus la montaj.

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 20 Sep 2005, 06:24

Eram curios cum recunosti un blanc bun in magazin.Oricum, e de retinut ce mi-ai spus.Multumesc

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 07:47

Relaxeaza-te. In Romania nu cred ca vei gasi blank-uri. Blank-ul e partea principala a lansetei, pe care se adauga apoi maner, mandrina, inele, etc.

cristian.ene
veteran
veteran

Se mai gasesc blank-uri

Mesaj de cristian.ene » 20 Sep 2005, 13:59

Momentan mai am un blank Cabela`s xxx Eagle II (IM6) de 8`6``ft.(2.60m) putere medium / actiune fast si doua de 2.13m si putere MH/actiune Ex-fast + un blank Rainshadow de fly 2.35 m ,clasa 3,actiune mod-fast.

In scurt timp primesc mai multe blank-uri de spinning cu puteri de la Ultra-light la Medium si lungimi de la 1.83m la 2.13 m. de Cabela`s si Pacific Bay. + un fly Tradition 8`6``ft. clasa 5/ actiune mod-fast

Daca mai intrebi, pe aici prin Bucuresti mai poti sa gasesti blank-uri de la G.Loomis, All Star sau chiar Sage bani sa ai.

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 20 Sep 2005, 17:42

Depinde ptr. ce ai nevoie. Asa cu caracter general-firma buna, model pe care eventual il are cineva si pe care poti sa il testezi, finisaj, mandrina si inele de calitate, pret nu ft. scazut-rar de gasit ceva de calitate si ieftin.

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 21 Sep 2005, 06:50

Bun,haideti sa o luam altfel.Presupunand ca as vrea sa-mi cumpar o lanseta si intru intr-un magazin unde vanzatorul imi arata un rastel plin. Puterea vergii e scrisa pe ea,iar dupa numele firmei nu prea prea pot sa ma iau,pentru ca sunt o gramada de facaturi.Cum ar trebui sa fie blancul,inelele,mandrina ca sa ma convinga sa cumpar lanseta?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Sep 2005, 06:57

Nu cred ca exista raspuns la intrebarea asta. Cel putin nu pe forum. As putea scrie o carte si tot n-as spune tot. Conteaza si experienta, si mana, si pestii tinte, si nalucile folosite, si apele pe care dai, si multe altele.

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete cu blank-uri ok

Mesaj de cristian.ene » 21 Sep 2005, 09:21

Prin Bucuresti poti gasii lansete cu blank-uri de calitate in ordinea raportului calitate /pret:

1. Cabela`s XML (modele de 7ft. puteri ML/M/MH 8`6``ft. M ) la Captain Hook 200$ (mai poti negocia) blank-ul e facut de G.Loomis
2. Lamigla`s Esprit 300$ adica pretul din SUA super lansete cu blank-uri foarte rezistente si dastepte. Au un pret prohibitiv pentru pescarul obisnuit dar merita raportat la calitate. Poti comanda si alte modele sau serii mai ieftine daca nu au in stoc. Nu cred ca au ceva mai ieftin de 150$ de la Lamiglas.

Pana aici toate blank-urile sunt made in USA.De aci in jos China

3. Berkley TITANIUM SSG la ARROW sau MIM TEAM cu preturi de 4.5 -5 si ceva milioane in funstie de lungime. Blank-urile sunt ok(China dar de calitate) dar inelele sunt neplacute atat la lansare cat si la recuperarea firului. Un fasiit neplacut te invaluie , cred ca si firul e deranjat deasemenea.

4. Mai e Shimano de la Gipo dar am incredere in ce vand ei.
SI restul de firme -in care nu poti avea incredere cu produsele made in China. Daca ai noroc poate nu se rup.

De ex Ron Thomson Monterra sau unele serii de la Cormoran se rup ca batul de echibrit deasupra mufei sau spre varf - au fost sute de cazuri. Si asta in pesti sub kil. Hi! Hi!

Comparativ cu un Cabela`s XML 703 putere Medium Light (real max 14 g) un prieten, Dragos Riga a prin un somn de 8 kg. mai multe stiuci de 4kg. si nu au zis nimic desi au fost suprasolicitate la limita. Un amic a scos tot acolo un somn de 13.5 kg. cu acelasi tip de lanseta.

Cam asta e saraca piata romaneasca de lansete. Daca poti poti ca aduci din SUA, ai de unde sa alegi.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Sep 2005, 09:46

@cristian.ene

nu sunt de acord cu ce spui despre lansetele Ron Thompson. Eu am 2, un Monterra si un Arezzo, si nu au nici o problema. Din potriva, Monterra mi s-a parut foarte rezistena raportat la cum arata, adica foarte subtire.
Daca Doamne fereste o s-o rup din vina mea, tot Monterra imi voi lua. Pt. cat costa isi merita fiecare banut.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns