Best textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Feb 2006, 23:33

@sprosalmorapala
de curiozitate, cati ani ai? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 16 Feb 2006, 00:02

Adi_ scrie:@sprosalmorapala
de curiozitate, cati ani ai? :roll:
21 te-ai linistit? :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Feb 2006, 00:06

:lol: DA.
crede-ma :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 08 Mar 2006, 02:44

Salut!

Iata ce scrie in Berkley Journal 2006 la pag. 19, pagina in care-si face reclama SPIDERWARE STEALTH. Sunt prezentate alaturat , firul Power Pro intr-o sectiune schematica si firul Spiderwire Stealth deasemenea in sectiune pt a vedea mai usor impletitura fibrelor:

- in dreptul lui Spiderwire: is pressure treated with teflon for smooth, long-lasting manageability and performance;

- in dreptul lui Power Pro: has a thin wax coating that can flake off quickly, leaving you with just an ordinary braided line.

Eu am inteles ca in ziua de azi pt a supravietui pe piata cu un produs se apeleaza la reclama agresiva, dar de aici pana la a da nume si a scrie negru pe alb ca Power Pro e doar un fir ordinar ceruit care se descoameaza repede.....
Sa insemne oare ca Spiderwire au asa curaj sa spuna la toata lumea ce este de fapt PP -ul?

Eu personal am pescuit doar cu Spiderwire, e un fir moale si foarte puternic, insa mi s-a rupt de doua ori la jig. Legatura era directa cu bucla. O data intr-o agatsatura, dar cam usor, iar a doua oara mi-a rupt un animal pe care n-am reusit sa-l controlez deloc. Sensibilitatea e insa foarte buna.

Ce parere aveti de reclama asta?

Cu bine,
Cristian

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Mar 2006, 06:24

legio1083 scrie:dece nu si FIreLine?

Eu personal nu-l suport..
dar am cunocuti sare s-r arunca in foc pt el
Altii spun de SpideWire ca e tatic...
Eu stiu........

Sa vedem........
Daca memoria nu m-a lasat ,am postat pe acest forum ca daca doresti sa pescuiesti cu textil subtire atunci alegi FIRELINE DE 4LB. SI 6LB.de la 8lb.la 15lb.(exclusiv)alegi POWER PRO,iar de la 15lb.(inclusiv) in sus cel mai bun e TUF LINE ce din pacate se fabrica de la 15lb. in sus.

Am citit aprecieri bune despre un fir textil japonez,daca nu ma insel,numit sea bass,dar cand am vrut sa cumpar de la JAPAN TACKLE mi-au sus ca nu au,asa ca nu pot spune decat ca e bun ,dar din cele citite de mine, neavand ocazia sa verific care e realitatea.

Ma repet pt. a nu stiu cata oara,eu pescuiesc 99% cu FIRELINE de 4lb. si nu am avut nici o surpriza prinzand pesti destul de mari (7-15kg.)cu acest fir ce are data rezistenta de 1,8kg.,cu atat mai mult cu cat eu niciodata nu pescuiesc direct cu FIRELINE, folosind intotdeauna forfach fluorocarbon de 4-14lb.

Puteti crede ce vreti ,dar eu nu am nici un interes sa va dezinformez,puteti si voi intra pe mai multe site-uri americane (si nu numai) si trageti concluziile.Ce va spun ,va spun din experienta mea si daca credeti bine si daca nu ....informati-va din toate sursele si trageti concluziile.

Cele spuse de mine sunt valabile la firele textile originale,eu inca nu am dat aici peste "facaturi",ca nu se prea poarta aici,pedeapsa fiind prea mare pt. cei prinsi ca se ocupa cu asa ceva....

Jean Scurtu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Mar 2006, 09:32

fir subtire: folosesc de vreo 3 ani powerpro de 8 lbs si sunt foarte multumit
se potriveste perfect unui pescuit de finete pe baltile noastre mai fitoase, bineinteles pentru cine nu este adeptul monofilamentului

apropos, am pus si eu mana pe tuf line xp si este super, este si mai ieftin decat powerpro, cred ca o sa trec pe el unde am nevoie de 15 lbs

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Mar 2006, 09:38

e excelent power pro de 8 lb.
si nu sriu de ce imi da senzatia ca tine mai mult de 8 lb...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Mar 2006, 09:50

danr scrie:mai baieti, care vi s-a scamosit powerpro-ul, de unde l-ati luat ?

nu de alta, dar la noi exista o problema legata de "facaturi"
mie, dane. si nu numai mie. dar era de bazar. asa ca...

shit happens... :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Mar 2006, 09:53

ala nu era power pro , era facatura
parerea mea ...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

dinuta
junior
junior

Mesaj de dinuta » 08 Mar 2006, 10:11

Pentru Gerula.Pescuiesc de doi ani cu ripcord SI plus si nu am nimic de reprosat acestui fir.

Scrie răspuns