berkley cherywood

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
birk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de birk » 07 Feb 2010, 10:44

m-am gandit si la mandrina sa o schimb,dar nu iese nici de-a drek.o idee cum o scot?inelele o sa le pun pe aceeasi directie pe care se afla si cele vechi,cu toate ca sunt sanse mari sa nu fie puse pe sira blankului.am vazut niste filmari pe youtube la rod building si de acolo mi-a venit ideea.sper sa iasa ceva.

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 07 Feb 2010, 12:54

Mandrina o poti demonta fara sa-l distrugi prin fierbere in apa circa 20-30 minute dupa care il prinzi cu o carpa si il rotesti pe blanc . Eu am reusit sa scot si manere de pluta cu metoda asta fara sa le stric. Daca reusesti sa scoti mandrina merita sa-l repozitionezi pe sira blancului. Sunt multe polemici in importanta montarii inelelor pe sira sunt sceptici care neaga importanta acestui mic amanunt in rodbuiding. Blancurile au o tendita de curbare intr-o directie, De exemplu la lansetele din 2 bucati daca nu este montat pe sira dupa lanseuri repetate portiunea de varf are tendinta de-a se rasucii in directia cea mai naturala de curbare, astfel dupa mai multe aruncari puternice esti nevoit sa-ti realiniezi inelele.

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 07 Feb 2010, 19:30

byrka lasa frate lanseta asa cum e ca poate o strici de tot sau apeleaza la cineva cu experienta :lol:

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 07 Feb 2010, 21:32

blancul super bun inele de caca dar mai bine cauti mai ales in buc pe cineva care se ocupa......... tu sa nu soti vreo varga de crap :lol:

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 07 Feb 2010, 22:42

sau mai repede de fly

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 07 Feb 2010, 23:29

pe varga ta ar intra cam 9 inele.spun asta pentru ca am mai facut una la fel cu aceleasi caracteristici doar ca blankul era de la daiwa.tipul ala de mandrina este grosolana asa ca nu merita sa o salvezi.doar sa salvezi pluta de pe cotor.daca te intereseaza sa ti o fac eu da un mesaj privat.

birk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de birk » 07 Feb 2010, 23:33

daca o stric asta este,invatatura de minte.zic ca nu am avut.am stricat sau rupt altele mai scumpe si mai bune.cristi tu chiar ai fost de fata cand am pocnit una.daca vrei imi dai shukanul 2 zile sa vezi ce iese din ea. ziceai ca se aude un fasait la inele,poate facem unele din spite de bicicleta cum facea lumea la germina. :lol: :lol: :lol:

birk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de birk » 07 Feb 2010, 23:41

mersi pt ajutor,dar eu vreau sa fie ceva facut de mana mea.stii cum se zice "bun sau rau este al meu.daca nu iese nu-i problema,mai am altele.eu vreau cat mai multe inele,dar cu 9 nu o ingreunez?si asa este grea 207 g :respekt:

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 08 Feb 2010, 00:57

Am rezolvat problema cu fsaitu era mulineta :cooler:

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 08 Feb 2010, 00:59

inelele fuji sunt usoare.dupa ce scapi de mandrina aia si mai subtiezi pluta care i ti ramane se mai usureaza.poti sa faci cotorul din 2 bucati de pluta.unul in capatul lansetei si unul la finalul mandrinei.iar in fata mandrinei un grip mai mic(e la moda).este important sa ai imaginatie si ceva scule pe langa casa .

Scrie răspuns