Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
zvic
veteran
veteran

Re: Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

Mesaj de zvic » 28 Mar 2012, 09:35

Salutari, readuc in discutie barcile 3d tender twin air. Are cineva modelul asta, cum e materialul ala ?

Pe mine ma tenteaza din cauza greutatii reduse (prbl cu salele...), pentru utilizare pe belti si lacuri, utilizare ocazionala - max 20 partide pe an.

andreypck
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de andreypck » 13 Iun 2012, 22:21

Salut.

Aici pe forum am aflat ca cineva a "citit niste forumuri din Ukraina si ziceau ca preturile si calitatea la Kolibri si Bark sunt cam la fel, diferentele fiind de marketing".

Dar la Bark materialul e "PVC de înaltă rezistenţă, VALMEX 1,100 g/m2 (Germania) şi POLYTEX 750-900 g/m2 (Coreea de Sud), folosind sudare termică la lipire"

si la Kolibri e "MULTISTRAT PLASTEL in 5 straturi,1 de tesatura dubla si 4 de polyvinylchlorid.
Rezistent la razele UV,combustibili,uleiuri,apa sarata, -30+60gr/C", cu precizarea :

"Materialul folosit la fabricarea barcilor pneumatice Kolibri este multistrat plastel in 5 straturi cu tesatura dubla de nylon cu urmatoarea densitate in functie de model

- densitate 750 gr/m2 - barci pentru vasle si suport motor K190-K280
- densitate 950 gr/m2 - barci cu placa motor KM260-KM330
- densitate 1100 gr/m2 - barci cu chila gonflabila si placa motor KM-280DL-KM-330DL, KM300D-KM450D
- densitate 1150 gr/m2 - barci confectionate la comanda clientului in diferite culori ex kamuflaj,galben, albastru,rosu,alb"

Idee e ca cine nu stie care-i treaba cu materialele astea, habar n-are care e mai bun,
asa ca ii rog pe cei cu mai multa experienta sa isi dea cu parerea, sa ne lamureasca si pe noi...

Va multumesc anticipat!
Prinde si Elibereaza!

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 14 Iun 2012, 08:16

am si eu o intrebare

care o recomandati intre aceste 2 barci

Energofish de 2.7 HSM 270 cu podina si chila gonflabila

sau Bark BT-290S cu chila si fund rigid sectionat

precizez ca ambele sunt cam la acelas pret , si au energo 2 ani si bark-u 3 ani garantie
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 14 Iun 2012, 10:18

mynu_cs scrie:am si eu o intrebare

care o recomandati intre aceste 2 barci

Energofish de 2.7 HSM 270 cu podina si chila gonflabila

sau Bark BT-290S cu chila si fund rigid sectionat

precizez ca ambele sunt cam la acelas pret , si au energo 2 ani si bark-u 3 ani garantie
Salut!
Energotean=Energofish ? ca daca da barca de care zici tu face vreo 5000 de lei; http://www.xxx.ro/produse/107/3283/E ... M-270.html iar bark e undeva pe la 2700... sa arunci o privire si la kolibri - 280 -DL (care zic eu ca este peste bark, desi aici poate is subiectiv un pic) care pierde 10 cm la lungime dar castiga 13 la latime si in acelasi timp castigi si la stabilitate si parca e si mai ieftina.
Numai bine

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 14 Iun 2012, 10:20

energofishu l-am gasit mai ieftin.. decat la hotii din tara noastra :))) cam tot la acelas pret cu barka..

zici ca e mai bun energo?

Romulus Vulpescu

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 14 Iun 2012, 10:24

Din pacate niciodata nu am vazut vreuna dar daca e sa ma iau dupa caracteristici as zice ca da! Barca e aceea din linkul pe care l-am pus mai sus ?

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 14 Iun 2012, 10:31

Salut

Da HSM 270

tu ai kolibri? esti multumit de ea?

Romulus Vulpescu

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 14 Iun 2012, 11:03

mynu_cs scrie:Salut

Da HSM 270

tu ai kolibri? esti multumit de ea?
Da, eu am modelul 280-km, fara chila
Am barca de foarte putin timp si nu iti pot da inca o parere completa despre ea dar mie imi place foarte mult!!!
E stabila, podina pliabila(e masiva si grea, mai grea decat barca) face toti banii, desi sunt incepator
mi-a luat doar 15-20 de minute sa o umflu si so o asamblez! Pompa de picior are vreo 3 kg, ft solida si de calitate,
din 30 de impingeri ai si umflat un compartiment; singurul minus daca pot zice asa ar fi ca e cam grea. Nu am motor la ea asa ca nu stiu cum si cand intra in glisaj, probabil ca un motor de 4 cp ar fi suficient
Dar daca spui ca la pretul uni bark sau kolibri iti poti lua Energofisu-ul.... at mergi pe energo

cristiD
senior
senior

Mesaj de cristiD » 14 Iun 2012, 11:05

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 15 Iun 2012, 13:20

mynule, am avut eu cam un an juma Bark 290 S, si am fost foarte multumit de ea, am dat-o doar pentru ca imi iau marfa mare de fibra, motor in zona 20-25, peridoc etc ....

am pescuit cu ea atat pe balta cat si pe dunare, cu motor de 4 cai, in 2 oameni ... cateva zeci de iesiri si uzura absolut minima, viteza pe balta 9 km/h (nu glisezi cu 4 cai si doi oameni cu ea), am pescuit cu ea atat la 35 de grade cat si la -5 grade la intrarea pe apa ... eu singur in barca, am glisat cu johnsonul meu de 4 cai 2 timpi 2 cilindrii, dar atunci cand am testat asta, din pacate nu am avut si gps sa masor viteza ... posibil sa glisezi cu 6 cai in doi timpi si cand sunteti 2 in barca, cu 8 sigur glisati ...

chiar multumit, sincer ... nu este cu nimic mai slaba calitativ dupa parerea mea decat energo, dar este mai usoara si mai ieftina.

versus kolibri, subiectiv mie mi-a placut mai mult barkul, si calitatea cam aceeasi.

recomand fara probleme marfa ...

Scrie răspuns