Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 14 Iul 2011, 13:14

modigliani scrie: - Forma interioara a acesteia va fi total incomoda . Greu chiar si-un scaun de asezat .
- Lasa de dorit imbinarile dintre chila si baloane ( in timp si la socuri )
- In situatia lovirii unui mic obstacol nu este maleabila ca cea gonflabila .
- Ca si cea de fibra este o chila ,,galagioasa" . Orice mic obiect scapat pe sup. acesteia ( chiar si-un jig ) rezoneaza deranjant , etc .
Ma simt nevoit sa te contrazic putin, lucru pe care cred ca l-am facut si "face to face".
RIB-urile (caci despre ele este vorba) pot fi dotate cu podina ca si orice alta gonflabila. Si pneumaticei cu chila gonflabila, daca nu-i pui podina s-a dus dracu toata hidrodinamica, dar si confortul si sa nu mai vorbim de ce se intampla daca-ti scapa niste jiguri intre chila umflata si fundul barcii.
In ceea ce priveste imbinarile, conteaza foarte mult cine e "mama si tata lui" , daca pot sa ma exprim asa. Sunt niste niste RIBuri pe lumea asta, care fac munca grea ptr oameni (salvari din mijlocul oceanului pe furtuna, interventii medicale si mai ales multele aplicatii militare) si dupa multi ani nu au probleme.
Marile dezavantaje ale RIBului in fata pneumaticei cu chila gonflabila sunt, in opinia mea, doua: posibilitatea mai redusa de transport(in general iti trebuie peridoc, masina corespunzatoare, spatiu de parcare intre partide,etc) si pretul. Ca si tinuta si siguranta pe apa bate una cu chila gonflabila de categorie asemanatoare.Bineinteles cu propulsorul potrivit.
Si as mai avea o chestie de spus : nu este vorba de barci cu chila rigida, ci de coca(carena) rigida. Si chila gonflabila devine rigida. Si podina de aluminiu, in ciuda aparentelor, e mai grea decat cea de tego!
Pentru incheiere, daca te gandesti la un cadou de ziua mea, vezi asta
http://www.valiant-boats.com/valiant/en ... %20Cruiser

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 14 Iul 2011, 13:20

Sau asa

http://www.youtube.com/watch?v=3LK0c7a_1pc

Da ma rog, parca gliseaza cam greu :shock: :lol:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 14 Iul 2011, 17:10

ANDREI RIGA scrie: Ca si tinuta si siguranta pe apa bate una cu chila gonflabila de categorie asemanatoare.
Andrei , iarta-ma , dar ....... nu-i adevarat ! O gonflabila , oricat de presurizata ar fi , are fata de RIB o anume maleabilitate la ,, urcarea " pe val . Personal consider ca ( exact cum spui , pe categorii de clasa ) o pneumatica este net superioara unui RIB . Insist , este strict opinie personala .

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 15 Iul 2011, 08:54

Inteleg ca nu-mi iei cadoul ? :D

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 15 Iul 2011, 14:36

ANDREI RIGA scrie:Inteleg ca nu-mi iei cadoul ? :D
....... Pai crezi ca ma pot abtine ??? Si ..... esti chiar modest . Nici nu-i scump ...... :shock: :shock: :shock:

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 29 Oct 2011, 14:12

Pana acum am laudat importatorul pentru barci pneumatice ucrainiene BARK. Un prieten, la recomandarea mea a cumparat una. Flacaul (importatorul... goldfish.ro), ca aproape orice roman, cand s-a vazut cu sacii in caruta (vanzarile de BARK au crescut binisor) a devenit un neserios refuzand sa elibereze factura, sa elibereze certificatul de garantie, sa nu trimita bonusul promis clientului (in cazul de fata o vesta de salvare), i-a vandut o barca fabricata in 2009 ?! (asta se poate sa nu o fi inteles eu bine).
Concluzia este ca-mi cer scuze pentru recomandarea importatorului si... ca orice om care se fige cu "ciorba" de acum voi sufla si in iaurt.
Bucuresti

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 29 Oct 2011, 14:48

foarte bine ai facut

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 01 Noi 2011, 15:36

Bai nene! In tot topicul asta de ce nu zice nimeni ca iti dai sufletul umfland, dar mai ales impachetand o barca gonflabila?
Am facut mai bine de o jumatate de ora de cardio pentru asta :lol:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 01 Noi 2011, 16:46

T.Adrian scrie:ca iti dai sufletul umfland....
remediul se cheama pompa electrica (BRAVO pour les connaisseurs) :D

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 01 Noi 2011, 18:42

T.Adrian scrie:Bai nene! In tot topicul asta de ce nu zice nimeni ca iti dai sufletul umfland, dar mai ales impachetand o barca gonflabila?
Am facut mai bine de o jumatate de ora de cardio pentru asta :lol:
Umflarea si impachetarea nu mi-au dat dureri de cap. Probleme am cand montez intaritoarele laterale de la podina. Uneori imi iese instant, alte ori dureaza pret de cateva tigari (pentru calmare :lol:), dar de fiecare data cand am avut un ajutor a fost piece of cake.
Bucuresti

Scrie răspuns