Ma simt nevoit sa te contrazic putin, lucru pe care cred ca l-am facut si "face to face".modigliani scrie: - Forma interioara a acesteia va fi total incomoda . Greu chiar si-un scaun de asezat .
- Lasa de dorit imbinarile dintre chila si baloane ( in timp si la socuri )
- In situatia lovirii unui mic obstacol nu este maleabila ca cea gonflabila .
- Ca si cea de fibra este o chila ,,galagioasa" . Orice mic obiect scapat pe sup. acesteia ( chiar si-un jig ) rezoneaza deranjant , etc .
RIB-urile (caci despre ele este vorba) pot fi dotate cu podina ca si orice alta gonflabila. Si pneumaticei cu chila gonflabila, daca nu-i pui podina s-a dus dracu toata hidrodinamica, dar si confortul si sa nu mai vorbim de ce se intampla daca-ti scapa niste jiguri intre chila umflata si fundul barcii.
In ceea ce priveste imbinarile, conteaza foarte mult cine e "mama si tata lui" , daca pot sa ma exprim asa. Sunt niste niste RIBuri pe lumea asta, care fac munca grea ptr oameni (salvari din mijlocul oceanului pe furtuna, interventii medicale si mai ales multele aplicatii militare) si dupa multi ani nu au probleme.
Marile dezavantaje ale RIBului in fata pneumaticei cu chila gonflabila sunt, in opinia mea, doua: posibilitatea mai redusa de transport(in general iti trebuie peridoc, masina corespunzatoare, spatiu de parcare intre partide,etc) si pretul. Ca si tinuta si siguranta pe apa bate una cu chila gonflabila de categorie asemanatoare.Bineinteles cu propulsorul potrivit.
Si as mai avea o chestie de spus : nu este vorba de barci cu chila rigida, ci de coca(carena) rigida. Si chila gonflabila devine rigida. Si podina de aluminiu, in ciuda aparentelor, e mai grea decat cea de tego!
Pentru incheiere, daca te gandesti la un cadou de ziua mea, vezi asta
http://www.valiant-boats.com/valiant/en ... %20Cruiser