discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
suli
- senior

Zamfi scrie:Pai nu prea stiu ...Este un baiat din Tm care le aduce din De. Pretul bun,insa nu stiu cum e cu podina.Se pare ca nu este de inalta presiune. Omul cel putin zicea ca nu se sta comod in picioare. Are cica 30 kg la 2,5 m.Ca si aspect pare ceva neam de Zodiac ...Cum observa un prieten,are acelasi sistem de golirea a apei din barca ,de ex. Insa este prea ieftina! Am gasit-o la 175 lire pe e-bay. Chiar si pentru o ruda saraca a zodiacului este cam ieftina...Sau nu?
Deci de aceea puneam si eu intrabarea legata de aceasta barca

M-a uitam si eu dar nu stiu de cine sint facute,am vazut ca au modele cu podina de aluminiu, dar sint mai mari 3,30 si mai scumpe,
e adevarat ca e greu de carat de unu singur...daca cineva are si ne poate sfatui...
Modelul de 2,50m de ocazie se vinde aici in Spania la 300-350 euro de aceea eram si eu interesat...
-
Zamfi
- veteran

1550 ron e in Tm. Insa nu stiu ce sa zic... Oricum 30 kg nu sunt 40 ,dar daca nu merge lejer dat din picioare e nasol. Cautam un Zodiac...Eu cel putin caut!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
suli
- senior

Pe mine m-a bate gindul ceva cu podina de aluminiu...am avut un Seylor cu podina gomflabila si dupa 5 ani a cedat...e drept ca era o varianta mai ieftina,Zodiacul e super din ce am auzit si pe aici....mai string ceva bani si caut un Zodiac

-
o|o
- senior

eu recomand podina gonflabila!(cine merge pe apa cand e mai frig stie de ce...) greutatea e pe locul 2,in marea majoritate a cazurilor suntem 2 pers care mergem la pescuit fiecare cu barca lui...

-
suli
- senior

o|o scrie:eu recomand podina gonflabila!(cine merge pe apa cand e mai frig stie de ce...) greutatea e pe locul 2,in marea majoritate a cazurilor suntem 2 pers care mergem la pescuit fiecare cu barca lui...

E problema cu podina de aluminiu cind e mai frig??
Intreb si eu fiind fara experienta cu barcile...cu gomflabil am patit-o...dar cum ai acuma multe tipuri de podine nu stiu ce sa aleg...

-
sosoktm
- veteran

dupa inca o zi pe apa, cu vant si valuri, ma felicit ca am luat cu podina de inalta presiune. Nu prea vad ce avantaje aduce podeaua rigida(precizez ca nu am avut pana acum gonflabila cu podea rigida) exceptand eliminarea riscului de intepare cu pesti, naluci, cuie din talpa, etc

-
suli
- senior

sosoktm scrie:dupa inca o zi pe apa, cu vant si valuri, ma felicit ca am luat cu podina de inalta presiune. Nu prea vad ce avantaje aduce podeaua rigida(precizez ca nu am avut pana acum gonflabila cu podea rigida) exceptand eliminarea riscului de intepare cu pesti, naluci, cuie din talpa, etc

Cum e cu podina de inalta presiune??Se poate pescui din picioare fara problema?
Nu am vazut tipul aceasta de podina,e gonflabil dar mai rezistent??
-
mynu_cs
- veteran

-
eu zic ca cele cu podina tare sunt mai stabile
eu am avut cu podina din tego ( am fost multumit de ea doar ca era cam grea pt o presoana 60 kg pt 2.70 )
si acum am una cu podina de inalta presiune.. inca nu am iesit pe ea pe apa cu ea.. decat cat am testat-o dar pot sa zic ca e alta treaba

mai usoara.. poti sta lejer in picioare.. nu cred ca ar fi o problema din punctu asta de vedere...
Acuma depinde si de echilibrul fiecaruia

"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
-
sosoktm
- veteran

Imi place mult podina, se sta linistit in picioare si nu am nici o problema dupa o zi de "balet". Se plangea cineva de crampe musculare din cauza asta, dar nu prea vad cu ce imbunatateste podina rigida acest aspect. Pentru o mai mare siguranta probabil ca voi pune un covoras de cauciuc, sa nu o inzep. Se umfla usor, pe probate am umflat toata barca de la sero in 15 min. Pana la urma fiecare le stie pe ale lui, dar 40-50-60 kile pt o gonflabila, fie ea si de peste 3 m imi pare ENORM! Toata jucaria mea are 23 kile, o duc la apa pe un umar si cu motorul in cealalta mana. Iar daca tine 5 ani, nu vad o tragedie, probabil se poate cumpara alta podina daca se avariaza iremediabil cea originala. Fata de ce am eu, probabil ca era mai bine daca aveam si chila gonglabila sub podina de inalta presiune, pt o directie mai buna in viraje(desi nu e o problema de luat in seama). Asta in schimb salta rapid in glisaj(4-5 sec fara vant si valuri) cu 5 cai. Sincer , decat gonflabila de 50 kile, mai bine alu de 350cm si 55 sau 410cm si 63 kg!
-
luci_t
- veteran

-
Salut, din cate se pare colegul care a initiat topicul (
razvan25) face publicitate mascata site-ului respectiv. Din trei postari toate trei au trimitere la produsele de pe site.
Si ceilalti colegi si-au dat seama de asta