Alegerea lansetei

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdan82
veteran
veteran

Re: Alegerea lansetei

Mesaj de bogdan82 » 22 Feb 2012, 01:08

Adi...ii discutabila treaba, Sportexul le gresete grav cu inelele alea grele cu doua picioare, care iau tot „varful” la lanseta ... nu mai e nervoasa, nu mai „biciuie” grafitul cum trebuie ... si cotorul ala lung la 2.7m...care nu-ti intra in coaste, parca iti intra direct in boase ... ca nemtii au stilul ala tampit de a pescui cu lanseta la subbrat, cred ca stii la ce ma refer ...

In rest ai dreptate, blankul are tapanos, puternic, bun de Dunare ... eu am aruncat de cateva ori cu el, deci nu ma pot pronunta la senzitivitate...

DAM-urile is naspa, nu-s nervoase, nu stiu cum, cred ca au multa fibra de sticla pe scrim ... m-am jucat cu ele in magazin, imi pare rau pt fanii DAM, dar lansetele DAM, mie mi se pare ca toate au feelingul ala de lanseta ieftina, care se incarca cam greu in lanseu ... probabil destul de insenzitiva ...

Dar aveti dreptate...pe la 200RON nu prea poti emite pretentii prea mari

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Feb 2012, 01:26

bogdan82 scrie:Adi...ii discutabila treaba, Sportexul le gresete grav cu inelele alea grele cu doua picioare, care iau tot „varful” la lanseta ... nu mai e nervoasa, nu mai „biciuie” grafitul cum trebuie ... si cotorul ala lung la 2.7m...care nu-ti intra in coaste, parca iti intra direct in boase ... ca nemtii au stilul ala tampit de a pescui cu lanseta la subbrat, cred ca stii la ce ma refer ...

In rest ai dreptate, blankul are tapanos, puternic, bun de Dunare ... eu am aruncat de cateva ori cu el, deci nu ma pot pronunta la senzitivitate...

DAM-urile is naspa, nu-s nervoase, nu stiu cum, cred ca au multa fibra de sticla pe scrim ... m-am jucat cu ele in magazin, imi pare rau pt fanii DAM, dar lansetele DAM, mie mi se pare ca toate au feelingul ala de lanseta ieftina, care se incarca cam greu in lanseu ... probabil destul de insenzitiva ...

Dar aveti dreptate...pe la 200RON nu prea poti emite pretentii prea mari
:lol: normal ca-i discutabila treaba, doar de aia-i forum, nu?
stiu despre ce vorbesti, metoda "faulenzer" adica lenesa :lol: sa stii ca nu-s prosti degeaba nemtzii, ii o metoda foarte comoda si eficienta.
nu trebuie sa fie musai in balans mulineta si lanseta, n-ai probleme cu incheietura mainii, in afara de asta nu trebuie sa-tzi faci ganduri de greutatea inelelor, potzi sa pui cele mai robuste si grosolane inele si sa tragi de ele ca de un caine mort...
sportexul mi-a facut o impresie foarte buna, era cat pe ce sa-l cumpar, dam in schimb, pur si simplu nu am vazut prin magazinele de specialitate.... ceea ce spune deja multe, cred io :lol: :lol: :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Feb 2012, 01:53

bogdan82 scrie:DAM-urile is naspa, nu-s nervoase, nu stiu cum, cred ca au multa fibra de sticla pe scrim ... m-am jucat cu ele in magazin, imi pare rau pt fanii DAM, dar lansetele DAM, mie mi se pare ca toate au feelingul ala de lanseta ieftina, care se incarca cam greu in lanseu ... probabil destul de insenzitiva ...
da, in primul rand, sa stii ca nu numai tie "ti se pare" :lol: :lol: :lol:
in al doilea rand.... chiar nu ti se pare :lol: :lol: :lol:
soarele DAM a apus de mult, din pacate... au fost ce au fost la vremea lor... in ziua de azi, nu prea mai fac fatza....

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 22 Feb 2012, 03:23

Adi G scrie:
bogdan82 scrie:eu zic sa va linistiti cu sportex, DAM, cormoran sau alte chestii de genu asta...si sa treceti la urmatorul nivel...adica st croix, lamiglas, loomis...si mai nou phenix... :):) :P :P :P
eu am trecut deja la un nivel si mai urmator :lol: :lol: :lol: GREYS!!! :twisted:
Greys de fly sint "urmator" fata de St Croix ,Loomis... doar ca an de aparitie , mulinetele asemenea...Banuiesc ca-i marfa El Cheapo din China dar poleita frumos si asociat numele cu Hardy pentru credibilitate.De spin si cast nu am vazut dar nici nu am cautat in magazine ce-i drept.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Feb 2012, 04:40

Jedi scrie:
Adi G scrie:
bogdan82 scrie:eu zic sa va linistiti cu sportex, DAM, cormoran sau alte chestii de genu asta...si sa treceti la urmatorul nivel...adica st croix, lamiglas, loomis...si mai nou phenix... :):) :P :P :P
eu am trecut deja la un nivel si mai urmator :lol: :lol: :lol: GREYS!!! :twisted:
Greys de fly sint "urmator" fata de St Croix ,Loomis... doar ca an de aparitie , mulinetele asemenea...Banuiesc ca-i marfa El Cheapo din China dar poleita frumos si asociat numele cu Hardy pentru credibilitate.De spin si cast nu am vazut dar nici nu am cautat in magazine ce-i drept.
:lol: nu stiu exact si chiar nu ma preocupa "topuri" de astea. am un batz de fly mai vechi, greys of alnwick, nu stiu unde e facut dar imi place la nebunie... am zis mai mult in gluma asa, sa-l enervez oleaca pe bogdan :lol: ...
oricum, am rasfoit internetul si dupa st croixuri, lamiglasuri.... dar la dunare sau la elba de pe mal, n-am ce sa fac cu ele, prea scurte, deci pas din start :lol:
cea mai tare chestie la Greys este WORLDWIDE EXTENDED WARRANTY PRODUCT REPAIR SERVICE :wink: 30 ani de zile....

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 22 Feb 2012, 05:47

30 de ani.. :D
Astea merita luate in pragul pensionarii.. :lol: ca sa fii sigur.Sint o gramada de fly ce ofera unconditional lifetime warranty.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Re:

Mesaj de kingofbeasts » 22 Feb 2012, 11:01

Adi G scrie:da, bine, si io am vazut deja vreo 3 mercedesuri tamponate, loganuri in schimb, nici unul :D asta nu spune nimic. potzi sa rupi orice batz posibil daca n-ai grija de el, de la lowcost pana la high-end...
dar la ce anume are black streamul un pas bun in urma fatza de dam cand vine vorba de jigging? m-ai facut curios.
normal ca orice bat poate sa puste dar de la cele cu garantie te astepti sa se intample mai greu si mai rar iar, daca totusi se intampla te astepti sa ti se schimbe batul ori cel de care vorbeam nu s-a schimbat( desi era inca in garantie)
cat despre pasul in urma Black Stream e mai mult moderat rapid decat rapid (cum e etichetat) comparativ cu Calyberul de la D.A.M care e si putin mai senzitiv (cel putin asa il percep)

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Feb 2012, 11:27

grecu scrie:adi nu te agita :D sti cum ii fiecare isi lauda marfa pe care o are , cineva care pescuieste exclusiv cu DAM nu o sa zica ca Sportex ii mai bun :twisted:
nu se pune problema de a lauda marfa pentru ca nici dealer nu sunt si nici un alt fel de profit direct sau indirect nu am. In plus, nu pescuiesc exclusiv cu D.A.M si nici n-am afirmat vreodata ca D.A.M face cele mai bune lansete sau mulinete ci doar ca pe anumite segmente (in special pe segmentul mediu de piata) are o oferta (calitate/pret) buna sau foarte buna.Nu m-am ferit sa spun ca un bat (cum a fost de exemplu cazul unor bete Sakura) este mai bun atunci cand a fost cazul la fel cum nu m-am ferit sa-mi comand Loomis cand am considerat ca e cazul sa trec la un alt nivel.Am facut aprecieri si caracterizari pentru unele produse pe care le-am folosit si care mi-au placut dar Nu am discutat despre produse care nu imi sunt cunoscute decat cel mult cu titlu de presupunere .
Daca mare parte din review -uri au vizat produse D.A.M a fost tocmai pentru a facilita altora accesul la informatie avand in vedere ca au revenit destul de recent pe piata si oferta lor e mai putin cunoscuta asta nu m-a facut insa sa "laud" sau sa recomand produsele lor de care nu sunt multumit sau cele pe care nu le-am folosit .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Feb 2012, 11:35

si ca sa fiu on topic...Cristiane, ia-ti un sc2 de la st croix ... erau unele triumph, mai ieftine un pic chiar si decat premier, facute pe acelasi blank sc2, dar asamblate in china ... pe la 80-100$... superbe
Bogdane nu merge pentru ca :
cristiangl scrie:bugetul e de 250 ron
si la banii astia alegerile sunt limitate . sa nu uitam ca vorbim de bat facut gata nu de blank si ca la cei 100 $ se mai adauga comisioana, transport si alte alea incat aproape ca iasa o 100 de euroi acasa

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Feb 2012, 11:51

bogdan82 scrie:DAM-urile is naspa, nu-s nervoase, nu stiu cum, cred ca au multa fibra de sticla pe scrim ... m-am jucat cu ele in magazin, imi pare rau pt fanii DAM, dar lansetele DAM, mie mi se pare ca toate au feelingul ala de lanseta ieftina, care se incarca cam greu in lanseu ... probabil destul de insenzitiva ...
e posibil sa fie si cum zici tu dar depinde pe ce game de lansete ai pus mana de la D.A.M pentru ca au cateva in oferta care se incadreaza si in descrierea ta si in plus mai e un fenomen care apare la ei (si nu numai la ei): nu toate modele din cadrul unei game sunt la fel de reusite. la capitolul senzitivitate depinde cu ce compari ca daca compari cu SCV de exemplu e in urma Calyberul dar daca il compari cu alte bete din segmentul lui o sa ai o surpriza. Oricum senzitivitatea o vezi pe apa nu in magazin sau in parc :wink:

Scrie răspuns