Ajutor!!! Probleme motor in 2 timpi...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 13 Sep 2010, 07:19

kzoli scrie:
adiwolf scrie:
romica scrie:.........afara unde incaseaza 40 euro / ora de manopera.
haide bree, pai unde lucreaza meseriasii astia?? la NASA???la Ferrarri
50-70 euro /zi e un salar mai mult decat bun, pe vremurile acestea .... :wink:
asta este valoarea medie pe care o platesti afara pentru interventiile la barci sau motoare. mecanicul primeste ceva mai putin (in jur de 20-25 ca mai sunt niste taxe si amortizari de scazut). exista si varianta de a primi suma integrala, pentru cei care lucreaza ca mecanici independenti si sunt subcontractori pentru diversi dealeri.

unul dintre mecanicii care au plecat in australia imi spunea ca a incasat odata aproape 20.000 dolari australieni (numai manopera) pentru o reparatie capitala la un yaht. sunt cazuri in care motoarele sunt puse in interior inaintea asablarii finale si pentur reparatia lor este necesara demontarea bucata cu bucata, asamblarea in atelier, reparatia lor, iarasi demontare si apoi asamblarea in compartimentul motor al yachtului.

cam asta e

kzoli
veteran
veteran

...

Mesaj de kzoli » 13 Sep 2010, 08:13

Nu stiu altii cum sunt, dar eu prefer sa platesc cu un pic mai mult, si sa duc la reparat la un mester, bun decat sa carpeasca cineva in fata blocului, si sa am probleme mai grave dupa aceea ......

Nemernic
veteran
veteran

Re: ...

Mesaj de Nemernic » 13 Sep 2010, 08:32

kzoli scrie:Nu stiu altii cum sunt, dar eu prefer sa platesc cu un pic mai mult, si sa duc la reparat la un mester, bun decat sa carpeasca cineva in fata blocului, si sa am probleme mai grave dupa aceea ......
Mesterul bun ... ti-o poate repara si in "spatele blocului", problema nu este aici, ci garantia lucrarii/ repararii facute. Am constatat ca in Romania, ce e scris pe hartie e sfant.... in orice domeniu. N-ai scris ... te-ai ars..... pentru ca romanul e parsiv si ..... roman, atat.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Re: ...

Mesaj de kzoli » 13 Sep 2010, 08:57

Nemernic scrie:
kzoli scrie:Nu stiu altii cum sunt, dar eu prefer sa platesc cu un pic mai mult, si sa duc la reparat la un mester, bun decat sa carpeasca cineva in fata blocului, si sa am probleme mai grave dupa aceea ......
Mesterul bun ... ti-o poate repara si in "spatele blocului", problema nu este aici, ci garantia lucrarii/ repararii facute. Am constatat ca in Romania, ce e scris pe hartie e sfant.... in orice domeniu. N-ai scris ... te-ai ars..... pentru ca romanul e parsiv si ..... roman, atat.
Din pacate sunt la noi "mesteri" care abia daca au vazut ceva meserie si dupa un pahar doua se pricep la tot ce vrei .... eu la acestea m-am referit ...cand ziceam "in fata blocului".
...cunosc persoane care au reparat motor veterok stand in namol , ca uscat nu era prin zona si dupa 1-1.5 ore motorul mergea :wink:

Scrie răspuns