Voblere

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Paul Adrian
veteran
veteran

Voblere

Mesaj de Paul Adrian » 31 Aug 2005, 13:53

Mi-am luat zilele astea un vobler productie autohtona , foarte interesant, FT ( fire tiger) care are potential mai ales in conditii de apa tulbure dar care merge fara bataie sau vibratii, drept si tapan ca un glonte!!! :?
Cum pot sa-l aduc "pe linia de plutire" si sa fac din el un vobler acceptabil?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 31 Aug 2005, 14:00

Probabil ca vorbesti despre un jerk bait.
Nu are nimic daca ti se pare ca vine ca glontul. Utilizeza tehnica jerking. Adica il aduci 30-50 de cm si stop. Schimbi directia si iar stop. Si o sa vezi ca devine foarte atractiv.
O sa prinda si adus linear, dar daca-l manipulezi o sa fie cu mult mai eficace.

Tudor

Septimiu
senior
senior

Re: Voblere

Mesaj de Septimiu » 31 Aug 2005, 14:36

Paul Adrian scrie:Mi-am luat zilele astea un vobler productie autohtona , foarte interesant, FT ( fire tiger) care are potential mai ales in conditii de apa tulbure dar care merge fara bataie sau vibratii, drept si tapan ca un glonte!!! :?
Cum pot sa-l aduc "pe linia de plutire" si sa fac din el un vobler acceptabil?
Poti da mai multe detalii? eventual o poza?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 31 Aug 2005, 14:42

are barbeta?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Aug 2005, 16:17

Poate are barbeta prea ingusta si dreapta.Daca vrei sa-i schimbi miscarea,din barbeta e toata treaba.

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 01 Sep 2005, 11:34

Este modelul nou de la C cu barbeta ciudata, in forma de treapta. Am miscat putin de barbeta si se pare ca de acolo este toata treaba. Pot modifica barbeta intr-un fel sau altul? Daca o fortez probabil ca va ceda, prin incalzire poate ca se mai lasa..parerea mea

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 01 Sep 2005, 12:03

Paul Adrian scrie:Este modelul nou de la C cu barbeta ciudata, in forma de treapta. Am miscat putin de barbeta si se pare ca de acolo este toata treaba. Pot modifica barbeta intr-un fel sau altul? Daca o fortez probabil ca va ceda, prin incalzire poate ca se mai lasa..parerea mea
Eu am mai multe voblere de care spui si nu am avut probleme cu nici unul :!: Toate lucreaza bine :!:
Daca vrei sa modifici barbeta nu cred ca o sa rezolvi problema...esti sigur ca il legi cum trebuie?

Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Csuka » 01 Sep 2005, 16:03

Si eu am un Rapala Countdown de 3 cm. Si acesta la o anumita viteza de recuperare nu prea se misca, e tzapan. I-am descoperit figura. Trebuie sa ii imprimi mici pompaje si prinzi cu el de minune. Cand pompez atrage pestii, cand trag uniform pestele se arunca la tinta, si sansele de ratare sunt mai mici.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Sep 2005, 18:14

Din cate stiu eu,cu cat e mai lata si rotunjita barbeta,da voblerului miscari mai ample.Cu cat e mai ingusta si dreapta barbeta,voblerul bate mai marunt.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2005, 23:34

din cate stiu eu, din ochet se fac modificari. dar depinde totusi de cum bate.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns