TINERII SI PESCUITUL

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 16 Mai 2006, 21:46

bacu'..ce vremuri...imi amintesc si acu' cu placere de acum 4 ani...primu examen important din viata elevului..parca asa se zice..acu dupa aprox 4 ani de facultate..la cate examene am dat.. mi s-ar parea floare la ureche sa invatz sa dau un alt bac :D

Cat despre corectitudinea notelor..nu-ti fa nervi degeaba..astai romania..cand am dat eu..s-au facut dea magarii..si au luat note mari cei care erau corijenti in fiecare an....mai mari ca ale mele..

Eu unu nu am invatat si nu invat niciodata sa am note mari...acu nu stiu .ca la facultati admiterea e pe baza de dosar (ce kkt..toti obositii o sa faca facultate)...pe mine m-a durut in cot ca am luat 7,55 la bac..cand a fost admiterea la facultate am dat examen..si am rupt :)

Oricum faine vremuri :D..liceu si alea alea

ciao
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

christianpindichi
veteran
veteran

Re: re

Mesaj de christianpindichi » 16 Mai 2006, 23:04

ionutz_gr scrie:bacu'..ce vremuri...imi amintesc si acu' cu placere de acum 4 ani...primu examen important din viata elevului..parca asa se zice..acu dupa aprox 4 ani de facultate..la cate examene am dat.. mi s-ar parea floare la ureche sa invatz sa dau un alt bac :D

Cat despre corectitudinea notelor..nu-ti fa nervi degeaba..astai romania..cand am dat eu..s-au facut dea magarii..si au luat note mari cei care erau corijenti in fiecare an....mai mari ca ale mele..

Eu unu nu am invatat si nu invat niciodata sa am note mari...acu nu stiu .ca la facultati admiterea e pe baza de dosar (ce kkt..toti obositii o sa faca facultate)...pe mine m-a durut in cot ca am luat 7,55 la bac..cand a fost admiterea la facultate am dat examen..si am rupt :)

Oricum faine vremuri :D..liceu si alea alea

ciao
:lol: :lol: vorbesti de zici ca maine iesi la pensie :lol: :lol: :lol:

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 17 Mai 2006, 00:28

:d

La pensie o sa-mi amintesc de anii studentiei asa cum imi amintesc de anii liceului :P

Deja ma simt batran :)
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 29 Mai 2006, 19:16

Pregatesc cea mai tare partida de stationar din acest sezon... detalii legate de rezultate maine seara.

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 29 Mai 2006, 19:51

io unul is foarte curios sa aflu detalii :roll:

din putina mea experienta am realizat ca: partidele de ultim moment is mult mult mai placute si mai reusite decat cele planificate cu mult inainte...
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 31 Mai 2006, 11:08

Recunosc ca ma resimt si acuma , toata ziua am sudat sticlele de bere, trezit la ora 4 dimineata , am ajuns acasa la 12 noaptea :shock: . Pentru prima data in viata mea am vazut "crapul la pascut" domnul cten ma ignora complet rodea la stuf de nu-mi venea sa cred totzi de pe balta eram :shock: . Am prins 2 kg de caras si am avut o trasatura din care mi-a aruncat telescopica la 4 m in stuf. Sa vezi festival de injuraturi!!! Chinuiete sa agati cu lanseta, telescopica noroc cu vacarul satului care s-a oferit sa intre in apa in schimbul unui pahar de vin . Initial am vrut sa dau la stiuca dar nu are decat 700 de gr., balta fiind populata recent. Data viitoare trec la monturi folosind firul textil si ace de crap. Oricum asa densitate de cten nu am mai vazut pana acum. Bucati la 4-5 kg care sareau in draci. Din pacate nimic spectaculos...

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 31 Mai 2006, 12:06

Salutare!
Mesajul asta este pus sa faci in ciuda celor care nu vor sa impartaseasca locurile de pescuit?! :D
Oricum nici un pescar nu este nebun sa dezvaluie un loc bun de pescuit!
Mie unul nu imi convide ca dupa ce gasesc cu greu un loc bun de pescuit, sa il zic pe forum si data urmatoare cand vreau sa merg sa ma trezesc cu 20 de masini, cu gratare, mici, zeci de lansete, caini, copii, neveste, manele, fash roz etc!

Locurile bune de pescuit se zic intre prieteni(poate :twisted: );
In ceea ce priveste sfaturile despre pescuit poti sa le obtii usor!
Important este sa le poti filtra sa fie de calitate!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Orca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Orca » 09 Iun 2006, 21:13

Ady, la capitolul "lanseta spinning" ti-am dat un raspuns destul de "precis" sper... in ceea ce priveste 'noua generatie" sau 'plevusca pescareasca" :D , cu cei 33 de ani ai mei inca ma simt in foarte "tanara" generatie... habar nu am cand am fost scos prima oara la pescuit de tatal meu si fratele lui (pescarul en-titre al clanului)... Tatal meu este genul de pescar zgomotos, 4 bete - 2 minute - 10 injuraturi... e pur si simplu horror... si intottdeauna povesteste fix de "mosntruozitatea" pe care taman o ratat-o.... ma duc cu el foarte rar la pescuit, dar in ultima vreme a inceput sa ciuleasca urechile si ochii la ce si cum fac eu si s-o mai temperat... Unchiul meu insa, cred ca-i un soi de allien nascut cu batul in mana, Regele clenilor - nu alta... daca cumva imi arata si explica ceva, o facea o singura data si daca nu executam indrumarile aidoma capatam una dupa ceafa de-mi tziuiau urechile... asa ca daca in copilarie am invatat ceva despre pescuit in foarte scurt timp am si uitat... Am amintiri foarte cetzoase, este evident, cred de ce 8)
Insa microbul si-a facut treaba... in urma cu vre-o 8-9 ani explodand... Am intrat intr-o frenezie inexplicabila.... mi-am cheltuit absolut toti banii pe scule, fara sa ma prea uit la ce iau... in schimb cartile si revistele le-am tinut la rang de cinste.. Asta iarna am stat la un soi de dezintoxicare (m-am ferit de orice informatie din sectorul pescaresc) asta pana m-a trimis nevasta-mea sa-i cumpar ceva fir de nylon sa-si lege baloanele cu care decora nush ce sala.... Greseala fatala = noua frenezie :twisted: :twisted:
Sunt 99% autodidact, si am pescuit mai mult singur decat intovarasit (chiar daca odata a trebuit sa petrec 3 ceasuri intr-un copac din cauza un vier salbatic). Am 3 surse de invatare, din care, dupa criteriile mele si nu dupa cele enumerate prin carti, 2 sunt active si una pasiva... cea pasiva e internetul. Una din cele doua active e malul apei cu tot ce ofera...in schimb ultima pe care ti-o spun acu o consider cea mai semnificativa pana in prezent pentru experienta mea... magazinul de articole de pescuit... locul in care, sigur, pe linga unelte vei intalni si Pescari, care mai mult ca sigur nu vor sta de vorba cu tine dar vor vorbi cel putin cu vanzatorul (si de regula sunt prieteni :wink: )... Cu mana pe inima pot afirma ca mai bine de 60% din ce stiu am aflat din "conversatiile amicale" desfasurate in magazin, in timp ce eu ma uitam de 30 de minute la un amarat de vobler... dupa vr-o 2 ani de ascultat am indraznit sa intru si eu in vorba. Desigur trebuie sa-ti dezvolti si un "filtru" ca se toarna si "pescaresti" :wink: ...mi-am facut un obicei din a merge la magazine si daca n-am un leu prin buzunare... Fiecare cu biserica lui :D .
Ce spunea si "texanul" nostru (sper ca nu se supara dl Jean pentru diminutiv), la noi inca e o raritate "combo"-ul: 1 individ+1 bat+1 peste, toate sub conditii legale..., vezi tu, nici un "paianjen" acostat de mal cu 4-5 bete odata si triplu de carlige in apa nu se justifica cu titlul de pescar (cu carnet vizat cu tot)... asadar, daca bunul-simt nu este inca cultivat la nivel de "baza culturala si de conduita a unei societati normale"... ce sa inveti si de la cine?... in occident n-are nimeni treaba cu tine, adac intrebi unde se prinde peste si cu ce toata lumea este disponibila sa te lamuresca, pentru ca e firesc ca pestele pe care tu il vei prinde acolo ei il vor gasi acolo si maine... Catch&release :wink: ... mai are rost comparatia?
si ziua noapte se facu!

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 16 Iun 2006, 21:45

MARINESCU ADY scrie:Recunosc ca ma resimt si acuma , toata ziua am sudat sticlele de bere, trezit la ora 4 dimineata , am ajuns acasa la 12 noaptea :shock: . Pentru prima data in viata mea am vazut "crapul la pascut" domnul cten ma ignora complet rodea la stuf de nu-mi venea sa cred totzi de pe balta eram :shock: . Am prins 2 kg de caras si am avut o trasatura din care mi-a aruncat telescopica la 4 m in stuf. Sa vezi festival de injuraturi!!! Chinuiete sa agati cu lanseta, telescopica noroc cu vacarul satului care s-a oferit sa intre in apa in schimbul unui pahar de vin . Initial am vrut sa dau la stiuca dar nu are decat 700 de gr., balta fiind populata recent. Data viitoare trec la monturi folosind firul textil si ace de crap. Oricum asa densitate de cten nu am mai vazut pana acum. Bucati la 4-5 kg care sareau in draci. Din pacate nimic spectaculos...

Recidivez maine!!! doar ca acum am fir textil de 0,25 si ace de crap :evil: :evil: :evil: . Detalii in curand!!!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Iun 2006, 22:07

Orca scrie: Am 3 surse de invatare ..... cea mai semnificativa pana in prezent pentru experienta mea... magazinul de articole de pescuit... locul in care, sigur, pe linga unelte vei intalni si Pescari, care mai mult ca sigur nu vor sta de vorba cu tine dar vor vorbi cel putin cu vanzatorul (si de regula sunt prieteni :wink: )... Cu mana pe inima pot afirma ca mai bine de 60% din ce stiu am aflat din "conversatiile amicale" desfasurate in magazin, in timp ce eu ma uitam de 30 de minute la un amarat de vobler... dupa vr-o 2 ani de ascultat am indraznit sa intru si eu in vorba.
Din pacate (in primul rand pentru ei) multi dintre patronii magazinelor de pescuit inca nu pricep acest lucru. Inca mai cred ca magazinul de pescuit e ca orice alt butic - ai intrat, ceri, dai banu si pleci, fara sa plicitsesti prea mult.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns