Termoclina in rauri?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 31 Ian 2012, 14:57

Sorin scrie: e observabila pe sonar pt ca termoclina separa doua straturi cu densitate diferita .
avand densitatea diferita trimit inapoi la transducer semnnale diferite , astfel incat iti apar pe sonar in mod clar cele 2 straturi de apa
Nu stiu daca densitatea apei face vizibila pe sonar acea delimitare... eu zic ca ce vedem e aglomerarea de microorganisme care sunt grupate pe un palier in jurul unei zone de confort termic.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 31 Ian 2012, 15:33

Adelin , trebe sa te contrazic

sonarul culege semnalele pe baza diferentei de densitate a obiectelor pe care le intalneste .
stratuld e apa mai rece deci mai jos e mai dens decat stratul de apa de deasurpa

de fapt sonarul ,,citeste '' 2 straturi diferite de apa iar termoclina e acolo la demarcatia dintre ele

cum pot incarca un jpg intr-un post?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Ian 2012, 15:44

azi am trecut cand am fo la masa, pe langa un rau cu caracter de munte asa, si fiindca or fu -26 noaptea sau cate or fu, el e bocna pe toata suprafata si cred eu ca apa curge pe dedesubtul la gheata aia, ca doar nu s-a evaporat

atunci am realizat, masa de apa care curge a raului ii termoclina, ca o diferenta intre gheata de 0 grade si substratul de pe fund de 4 grade :lol:
bineinteles unde gheata ajunge la fund termoclina lipseste, dar si unde sta un pastrav dupa o piatra apare o bula de termoclina, deci termoclina e constanta daca faci o suma a bulelor de termoclina si o compari cu suprafata unde ea lipseste

extragerea unui pastrav din rau va caua grav termoclinei si exista sanse ca intreg raul sa inghete definitiv :cry: :lol: :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 31 Ian 2012, 16:07

apa are cea mai mare densitate la 4 grade.cand afara e cu minus stratul asta de apa este primul.
sub aceasta temperatura se ridica(gheatza pluteste)
peste aceasta temperatura iar se ridica.vara e mai rece jos

acum am vazut ca si Tavi a zis aceeasi treaba. asa ca nu luati in calcul postul meu. :)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Ian 2012, 17:03

poi daca e mai cald spre centru pamantului, de ce sa fie mai frig spre fundul apei?\deci ai dreq pesti le place la racoare de se baga iarna pe gropan :lol: :lol: :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Ian 2012, 17:07

:oops:
The maximum density of water occurs at 3.98 °C (39.16 °F).[17] It has the anomalous property of becoming less dense, not more, when it is cooled down to its solid form, ice
:lol:

io ma dau batut :lol: adica ce zice astia e ca apa de 4 grade are cea mai mare densitate si shade la fund, si devine mai putin densa spre 0 grade , adica , teoria bate fundul :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Ian 2012, 17:08

Mah,cind merg astia cu tine la peste ,pot sa pescuiasca de gura ta,sau,fac rupturi da splina??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Ian 2012, 17:14

Imagine

deci ca regula asa, si apa sub 4 grade si aia de peste 4 grade shade intotdeauna deasupra la cea de 4 grade , care ii mai aproape de fund :P :twisted:

p.s. la Brasov au deschis sectie speciala pentru rupturi de splina, eu primesc procent din numarul de pacienti/luna

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 31 Ian 2012, 17:32

astazi sunt sucit. :lol:
ies din ceea ce se contureaza ...polemica :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 31 Ian 2012, 20:21

Sorin scrie:Adelin , trebe sa te contrazic

sonarul culege semnalele pe baza diferentei de densitate a obiectelor pe care le intalneste .
stratuld e apa mai rece deci mai jos e mai dens decat stratul de apa de deasurpa

de fapt sonarul ,,citeste '' 2 straturi diferite de apa iar termoclina e acolo la demarcatia dintre ele

cum pot incarca un jpg intr-un post?
Pai daca detecteaza densitatea apei si iti da ecou inapoi si de la stratul superior pana la substrat sunt mai multe densitati ar trebui sa fie pe sonar numa linii orizontale care mai de care mai ondulate in functie de curentii care amesteca apa...sau nu percepe decat diferenta de densitate din jurul teroclinei, ca nu inteleg?! :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns