Nu stiu daca densitatea apei face vizibila pe sonar acea delimitare... eu zic ca ce vedem e aglomerarea de microorganisme care sunt grupate pe un palier in jurul unei zone de confort termic.Sorin scrie: e observabila pe sonar pt ca termoclina separa doua straturi cu densitate diferita .
avand densitatea diferita trimit inapoi la transducer semnnale diferite , astfel incat iti apar pe sonar in mod clar cele 2 straturi de apa
Termoclina in rauri?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Adelin , trebe sa te contrazic
sonarul culege semnalele pe baza diferentei de densitate a obiectelor pe care le intalneste .
stratuld e apa mai rece deci mai jos e mai dens decat stratul de apa de deasurpa
de fapt sonarul ,,citeste '' 2 straturi diferite de apa iar termoclina e acolo la demarcatia dintre ele
cum pot incarca un jpg intr-un post?
sonarul culege semnalele pe baza diferentei de densitate a obiectelor pe care le intalneste .
stratuld e apa mai rece deci mai jos e mai dens decat stratul de apa de deasurpa
de fapt sonarul ,,citeste '' 2 straturi diferite de apa iar termoclina e acolo la demarcatia dintre ele
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
azi am trecut cand am fo la masa, pe langa un rau cu caracter de munte asa, si fiindca or fu -26 noaptea sau cate or fu, el e bocna pe toata suprafata si cred eu ca apa curge pe dedesubtul la gheata aia, ca doar nu s-a evaporat
atunci am realizat, masa de apa care curge a raului ii termoclina, ca o diferenta intre gheata de 0 grade si substratul de pe fund de 4 grade
bineinteles unde gheata ajunge la fund termoclina lipseste, dar si unde sta un pastrav dupa o piatra apare o bula de termoclina, deci termoclina e constanta daca faci o suma a bulelor de termoclina si o compari cu suprafata unde ea lipseste
extragerea unui pastrav din rau va caua grav termoclinei si exista sanse ca intreg raul sa inghete definitiv

atunci am realizat, masa de apa care curge a raului ii termoclina, ca o diferenta intre gheata de 0 grade si substratul de pe fund de 4 grade

bineinteles unde gheata ajunge la fund termoclina lipseste, dar si unde sta un pastrav dupa o piatra apare o bula de termoclina, deci termoclina e constanta daca faci o suma a bulelor de termoclina si o compari cu suprafata unde ea lipseste
extragerea unui pastrav din rau va caua grav termoclinei si exista sanse ca intreg raul sa inghete definitiv

The maximum density of water occurs at 3.98 °C (39.16 °F).[17] It has the anomalous property of becoming less dense, not more, when it is cooled down to its solid form, ice

io ma dau batut

- semlecangheorghe
- veteran
Pai daca detecteaza densitatea apei si iti da ecou inapoi si de la stratul superior pana la substrat sunt mai multe densitati ar trebui sa fie pe sonar numa linii orizontale care mai de care mai ondulate in functie de curentii care amesteca apa...sau nu percepe decat diferenta de densitate din jurul teroclinei, ca nu inteleg?!Sorin scrie:Adelin , trebe sa te contrazic

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB