Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Nemernic
- veteran

Biban scrie:Nemernic, tu nu ai de unde sa stii detaliu acesta deoarece nu ai parasit niciodata satucu unde locuiesti si pe forumul acesta nu faci decat sa aberezi intruna, nimic la obiect.
Daca Tudor a confirmat acest lucru ce te mai bagi in seama? Esti cumva premiat pt vanatoare de posturi si nu stim noi?
....
Offtopic....Neica... esti atat de mic, incat nici n-am sa te mai bag in seama. Ai ceva personal cu mine ?! Din greseala locuim in acelasi "satuc".... astept o invitatie din partea ta si punct.. Mai da-te-nspre plm de agarici
Ontopic.... in zona Ebroului, unde mergeam la pescuit de crap, nu am vazut neam de spaniol sa retina vreun peste...fie crap fie somn. Intr-o zi, tocmai cand elibera un amic un somn care avea in jur de 30 kg, a aparut guardia civil... sa ne ceara documentele la control.... Ghici ce ?! nu l-a amendat nimeni ca a eliberat un peste.....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
andriipopa75
- veteran

citat din GHIDUL SOLICITANTULUI
MÄ‚SURA 2.1 – „InvestiÅ£ii productive în acvaculturăâ€
-
shirkan
- veteran

-
luci_t scrie:
de ce ne induci in eroare

N-am luat fiecare articol la purecat, dar nu scrie nicaieri, in titluri, de introducerea speciilor noi de pesti.
introducerea unei specii noi aduce dupa sine distrugerea (aproape) ireversibila a echilibrului ecologic din zona aia
Bassul e o mare magarie americana, ca multe alte chestii care vin de la jandarmul universal. Am pescuit si o sa mai pescuiesc bass, dar il vad doar ca pe o solutie de reparare a unei zile de pescuit fara peste. O ora doua pe malul unui lac unde sigur se prinde bass.
Sa-ti spun ceva despre mult laudatul bass. E un peste agresiv si mi s-a intamplat de cateva ori sa prind/eliberez de mai multe ori in cateva minute acelasi peste. De obicei pescuies bass cu un prieten. Daca unu din noi are naluca in apa in momentul eliberarii pestelui, tolomacu direct pe ea.... Nu mi se pare spectaculos pescuitul bassului. Doar ca sare ceva de genu bibanului de la noi. Dar na, bibanu nu e un peste care merita atentia noastra sa vina bassu...
PS scuze ca am fost cam lung si off topic dar...
Mare dreptate ai luci, daca s-ar introduce si la noi bass-ul ar fi cea mai mare magarie, s-ar distruge in totalitate fauna piscicola si pe viitor o sa prindem doar bass asa cum prindeam pe vremuri ghibortzi la orice. La unguri exista balti cu bass deci nu e mare distanta de noi, Doamne feri' sa-i aduca ratele in carca, in cativa ani adio spinn autohton si ne uitam prin poze vechi...''pai sa vezi cand prindeam io stiuci, shalai, cleni si alte alea... ce vremuri nene, ce vremuri''
-
Fario_nebunu
- veteran

Era sa uit: in Bucuresti pe lacul Tineretului daca prinzi stiuca si eliberezi si te vede patronul ai interzis un an la pescuit acolo! A patit-o un amic prin 2008. Patronul era disperat ca marlitele ii mancau ciortanii....
-
kzoli
- veteran

shirkan scrie:
...............daca s-ar introduce si la noi bass-ul ar fi cea mai mare magarie, s-ar distruge in totalitate fauna piscicola si pe viitor o sa prindem doar bass asa cum prindeam pe vremuri ghibortzi la orice. La unguri exista balti cu bass deci nu e mare distanta de noi,.... i''
Off topic
Daca s-ar popula cu Bass nu e sigur ca a-r supravietui conditiilor noastre.... sunt balti in Ungaria unde s-a populat intens prin ani 90 si parca au disparut, abia se prind cateva... singur nu s-a reprodus decat in cantitati foarte mici ... una dintre aceste cauze ar fi ca face cuibul in apa mica si pazeste tot timpul masculul, iar cand vad "oamenii" de pe mal intra cu furca si scot pestele... In lacuri in care s-a populat nu a reusit sa domine, supravietuieste,dar nu reprezinta un pericol cel putin practic ,teoretic este...
Exista un piscicultor care se ocupa exclusiv de reproducerea acestui specii in HU, si a zis ca in multe locuri a trimis puiet dar foarte putini au sansa sa supravietuiasca mai ales ca lor nu prea ii plac apele reci... deci supravietuieste,dar nu domina... iar fiind un peste agresiv ataca orice naluca, si asa prinde oricine, oricand ...
-
gemba111
- utilizator constant

Nemernic scrie:Biban scrie:Nemernic, tu nu ai de unde sa stii detaliu acesta deoarece nu ai parasit niciodata satucu unde locuiesti si pe forumul acesta nu faci decat sa aberezi intruna, nimic la obiect.
Daca Tudor a confirmat acest lucru ce te mai bagi in seama? Esti cumva premiat pt vanatoare de posturi si nu stim noi?
....
Offtopic....Neica... esti atat de mic, incat nici n-am sa te mai bag in seama. Ai ceva personal cu mine ?! Din greseala locuim in acelasi "satuc".... astept o invitatie din partea ta si punct.. Mai da-te-nspre plm de agarici
Ontopic.... in zona Ebroului, unde mergeam la pescuit de crap, nu am vazut neam de spaniol sa retina vreun peste...fie crap fie somn. Intr-o zi, tocmai cand elibera un amic un somn care avea in jur de 30 kg, a aparut guardia civil... sa ne ceara documentele la control.... Ghici ce ?! nu l-a amendat nimeni ca a eliberat un peste.....
spui ca ati prins un control,ce permis ati avut si cat a costat?
-
Nemernic
- veteran

gemba111 scrie:
spui ca ati prins un control,ce permis ati avut si cat a costat?
Nu aveam niciun permis de pescuit, stiu ca se cumpara de la o benzinarie la intrare in satul care dadea in Ebro, dar eu nu am cumparat niciodata. Guardia Civil ne-au controlat permisele de rezidenta in spania.
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
diesel
- utilizator constant

la mine in zona fagaras -avrig s-a facut o repopulare cu somn in 1995 pentru ca disparuse .S-au introdus 5000 de bucati ,pina in 2000 nu prea s-au prins dar incepind cu 2005 au inceput sa apara capturi frumoase 10-30kg. Deci concluzionez ca repopularea a avut efectul scontat.
-
adrignat
- veteran

shirkan scrie:luci_t scrie:
de ce ne induci in eroare

N-am luat fiecare articol la purecat, dar nu scrie nicaieri, in titluri, de introducerea speciilor noi de pesti.
introducerea unei specii noi aduce dupa sine distrugerea (aproape) ireversibila a echilibrului ecologic din zona aia
Bassul e o mare magarie americana, ca multe alte chestii care vin de la jandarmul universal. Am pescuit si o sa mai pescuiesc bass, dar il vad doar ca pe o solutie de reparare a unei zile de pescuit fara peste. O ora doua pe malul unui lac unde sigur se prinde bass.
Sa-ti spun ceva despre mult laudatul bass. E un peste agresiv si mi s-a intamplat de cateva ori sa prind/eliberez de mai multe ori in cateva minute acelasi peste. De obicei pescuies bass cu un prieten. Daca unu din noi are naluca in apa in momentul eliberarii pestelui, tolomacu direct pe ea.... Nu mi se pare spectaculos pescuitul bassului. Doar ca sare ceva de genu bibanului de la noi. Dar na, bibanu nu e un peste care merita atentia noastra sa vina bassu...
PS scuze ca am fost cam lung si off topic dar...
Mare dreptate ai luci, daca s-ar introduce si la noi bass-ul ar fi cea mai mare magarie, s-ar distruge in totalitate fauna piscicola si pe viitor o sa prindem doar bass asa cum prindeam pe vremuri ghibortzi la orice. La unguri exista balti cu bass deci nu e mare distanta de noi, Doamne feri' sa-i aduca ratele in carca, in cativa ani adio spinn autohton si ne uitam prin poze vechi...''pai sa vezi cand prindeam io stiuci, shalai, cleni si alte alea... ce vremuri nene, ce vremuri''
nu e chiar asa......cel mai bun exemplu e lago di garda.
unde pe langa bass mai traiesc pastrav si clean.si nu putin,nu mic si nici pe cale de disparitie!
alt exemplu e haromfa(plus alte multe lacuri) in ungaria.lac in care bassu nu face concurenta prea mare stiucii(cu care teoretic cam imparte nivelul in piramida trofica).
adevaru ii ca ar trebui sa fim in stare sa avem grija de "bassii nostrii" si abia apoi sa ne gandim la populari cu specii straineze.
-
luci_t
- veteran

-
adrignat scrie:adevaru ii ca ar trebui sa fim in stare sa avem grija de "bassii nostrii" si abia apoi sa ne gandim la populari cu specii straineze.
Adevaru ii ca acum ai spus ADEVARU... Din lipsa de peste autohton ne uitam peste gard prin youtuburi si credem ca ni s-ar rezolva toate durerile daca am avea in apa bass si alti pesti strainezi... Si nu compara ecosistemele din afara care in momentul popularaii aveau specii autohtone solide, nu aschii cum e pe la noi