somnul specia invadatoare in Vest

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Feb 2011, 19:43

Biban scrie:Pe mine ma enerveaza individul asta ca mereu se baga in diferite topicuri cu absolut nimic constructiv, e un troll al forumului, un frustrat.
Cat despre faptul ca a parasit satucul de bastina...a parasit pe dreaq..bate campii cu gratii, nu se jucau copii cu el cand era mic si a tabarat pe noi, acum..
no offence :lol: dar nu vreau sa ma constip :lol:

biba' d-ai mp la indian sau pictoru' ca-l potolesc ei.asa..prieteneste :lol: :lol:

@nemernic !scuze !dar nu puteam s-o ratez :lol: :lol: :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Feb 2011, 21:12

fara suparare, dar ce-mi pasa mie ca somnu e specie invadatoare in spania??? Spaniolii au facut o afacere din pescuirea somnilor din apele lor.
Si noi avem pesti, specii invadatoare: somnul pitic, bibanul soare, si mult iubitul caras. Ce facem pt reducerea numarului lor? Mai nimic ba chiar unele asociatii(dar si pescari) populeaza rauri, baraje si lacuri(chiar montane) cu caras...Nu-mi spuneti ca pestii astia au valoare economica.
Noi ce facem cu ei?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 01 Feb 2011, 21:29

rine scrie: biba' d-ai mp la indian sau pictoru' ca-l potolesc ei.asa..prieteneste :lol: :lol:
Fratilor , scuze ca va intrerup , insa nu-mi dati niciun MP in legatura cu asta .

Gabi ( nemernicu') a facut candva o remarca pe forum : cum ca ne-am mascarit odata cu vorbe urate si ca din acel moment el n-o sa-mi mai adreseze vreun cuvant . Asa e ! Ne-am mascarit si ne-am ,, retras ambasadele " ! El a gresit cumva ( parerea mea ) , eu l-am facut cum mi-a venit la gura ( tot parerea mea ) , ...... insa nu-i baiat rau . E rau de gura , atat ! Si , ..... eventual ..... nerecunoscator sau superficial si nu pune mare pret pe prietenii . Dar repet , e un baiat bun .

Ca se baga oriunde ..... nu stiu . Voi stiti mai bine . Eu urmaresc doar ,, Cafeneaua " , ,, Dunarea " si ,, rapitori de Dunare " . Urmaresc ce ma intereseaza . Insa repet , nu ma bagati in asta . Ce-a fost a trecut , mie mi-au trecut pandaliile , nu stiu lui , ..... insa , la modul general ...... nu ma bag pentru nimeni ( decat daca-i din partea mea de baricada ) . Asa ca .... sa fie sanatos ! Daca v-a enervat cu ceva ..... tot el sa va linisteasca ! ..... Cumva !

................................................................

p.s. Sa dea dracii de n-am dat intamplator de postarea asta , mi se rupe mie de somnii spaniolesti ! :D :D :D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 01 Feb 2011, 21:46

Fario_nebunu scrie:. Un somn de 100 kile haleste un crap de 6 kile cum mananc eu un oblete! :lol:
Acela de 100 kile nu stiu ce mananca, dar am vazut transat una de 80 si alta de aproape 90 kg prins in plasa de pescari profesionisti si aveau burta plina de pesti de o palma unele digerate altele inca vii.... nici unul nu trecea de 300-400 gr.
...... cu toate acestea cunosc persoane, care "vaneaza" somn cu ciortani de 2-3 kg, si prind frecvent cu ele....

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 01 Feb 2011, 21:48

avand in vedere ca se dau multi bani europeni pentru introducerea unor specii noi, in acvacultura http://www.fonduri-structurale.ro/Detal ... ?t=pescuit (axa 2.1) sa speram ca ne aduce neamtul ala si noua niste bass.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 01 Feb 2011, 21:49

rine scrie: biba' d-ai mp la indian sau pictoru' ca-l potolesc ei.asa..prieteneste :lol: :lol:
Eheee , deja m-ai luat in caruta vad...

Draga "rine" , tin sa te anunt ca n-am nimic cu nimeni , sunt un om normal ca si tine . Faptul ca ma adresez foarte urat unui animal grotesc(Gepizda) , este altceva . Cu Nemernic am avut un meci la inceput , cand m-am inscris pe forumul asta , dar a trecut . Ne cunostem personal si restul e treaba noastra ....

Daca tu din meciul cu Gepizda ai inteles ca as fi vreun troll , nu-mi ramane sa spun decat ca-mi pare rau . Poate o sa te convingi daca ma citesti si pe alte forumuri .

PS: despre somnii spanioloci cu stafilococi n-am ce sa zic , da-i in pana mea. :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Feb 2011, 22:11

Indian Larry scrie:
Eheee , deja m-ai luat in caruta vad...

Draga "rine" , tin sa te anunt ca n-am nimic cu nimeni , sunt un om normal ca si tine .

Poate o sa te convingi daca ma citesti si pe alte forumuri .

PS: despre somnii spanioloci cu stafilococi n-am ce sa zic , da-i in pana mea. :lol:[/quote

am distrus topicul :cry: e prima oara cand o comit dar promit sa nu mai fac 8)

am citit si in alte forumuri ( :lol: :lol: :lol: ) de tine :)

p.s. "om normal" hmm. nu ma cunosti :lol: :lol:

p.s. da-i dracu ' de siluro iberici .am vazut si io emisiunea aseara .da' nimeni nu pomeneste de "instalatia " stiintifica cu care a fost prins barosanu' de la final :P

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Feb 2011, 22:19

Drace, poate baga neamtul ala niscai piranha la noi mai ales pe Sarulesti sa moara Radutza de inima cand va vedea crapii aia de 30 de kile la stadiul de skelet! :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Feb 2011, 22:20

andriipopa75 scrie:avand in vedere ca se dau multi bani europeni pentru introducerea unor specii noi, in acvacultura http://www.fonduri-structurale.ro/Detal ... ?t=pescuit (axa 2.1) sa speram ca ne aduce neamtul ala si noua niste bass.
de ce ne induci in eroare :?: N-am luat fiecare articol la purecat, dar nu scrie nicaieri, in titluri, de introducerea speciilor noi de pesti. introducerea unei specii noi aduce dupa sine distrugerea (aproape) ireversibila a echilibrului ecologic din zona aia
Bassul e o mare magarie americana, ca multe alte chestii care vin de la jandarmul universal. Am pescuit si o sa mai pescuiesc bass, dar il vad doar ca pe o solutie de reparare a unei zile de pescuit fara peste. O ora doua pe malul unui lac unde sigur se prinde bass.
Sa-ti spun ceva despre mult laudatul bass. E un peste agresiv si mi s-a intamplat de cateva ori sa prind/eliberez de mai multe ori in cateva minute acelasi peste. De obicei pescuies bass cu un prieten. Daca unu din noi are naluca in apa in momentul eliberarii pestelui, tolomacu direct pe ea.... Nu mi se pare spectaculos pescuitul bassului. Doar ca sare ceva de genu bibanului de la noi. Dar na, bibanu nu e un peste care merita atentia noastra sa vina bassu... :roll:
PS scuze ca am fost cam lung si off topic dar...

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 01 Feb 2011, 22:38

luci_t scrie:unele asociatii(dar si pescari) populeaza rauri, baraje si lacuri(chiar montane) cu caras...
Aici chiar e o problema :x

Un prieten a luat-o rau peste bot cand a atras atentia despre popularea unei "asociatii", cu caras a unui lac de munte, chiar aici pe forum. Ajungem niste carasari si baboieri, dar ce conteaza habitatul si celelalte specii :?:
Peste sa fie, nu conteaza calitate ci cantitate.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea!!!

Scrie răspuns