salut

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 13 Dec 2006, 23:10

Gyorg scrie: Astazi a devenit oficiala si cu acte in regula (sentinta definitiva) Asociatia Pescarilor de Rapitori.
BRAVO !
ma bucur sa aud asta !voi fi onorat sa fac parte ea,daca sunt primit,bineinteles.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Dec 2006, 02:15

daca cotizez la voi si pot pescui in brasov si sibiu i'm in :wink:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Dec 2006, 09:39

in urma unei discutii avute cu un functionar de la CNAP, inca nu exista nici reciprocitate intre judete si nici vignieta mult visata si asteptata
cu permisul unei asociatii private poti pescui nestingherit pe raza judetului unde isi desfasoara activitatea asociatia in baza contractului incheiat
este de studiat cum putem sa facem o reciprocitate intre asociatiile private existente
pana la urma nu vad de ce nu se poate
de ex APR ar permite consider fara probleme celor ce sunt membrii in asociatii private din tara sa pescuiasaca in ILFOV
este o idee si un aspect care trebuie studiat si sa speram ca gasim si solutia viabila prin care totul sa fie ok
pana la urma cred ca se poate chiar si un protocol de genul asta fie prin federatie , fie prin CNAP sau poate chiar ca si grup, adica se strang asociatiile in tara semneaza protocolul si pe spatel permisului poti trece judetele unde beneficiezi de dreptul de pescuit
pana la urma cred ca asa ar fi cel mai bine
o asociatie privata are in sa zicem administrare apele intr-un judet ...ok in baza acestui drept accepta la pescuit SPORTIV membrii asociatiei y cu care s-a intles .....ce lege s-ar incalca ? ....asa cum permite membrilor altor asociatii din judet , caci sunt ape administrate cred de mai multe asociatii in cazul existentei lor pe raza acluiasi jud , de ce sa nu permita si altora din alta parte
eu asa as vedea o rezolvare si nu cred ca ar trebui sa mai avem nevoie si de vignieta , alti bani aruncati in vant
oricum e de studiat ...
si se studiaza :)

Tavi
sa inteleg ca ati tacut si ati facut?
:)

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 14 Dec 2006, 10:59

AxA scrie:ok, felicitari !

...si acum intrebarea :roll: : In caz ca dupa "interviu" ma declarati apt si ma primiti in asociatie 8) ,cu permis eliberat de noua APR pot pescui legal la Dunare (de exemplu) in mai multe judete ? Daca vine controlul AGVPS/alta asociatie+politia, sunt in regula sau e cu cantec ?
Tin sa precizez clar ca APR , Pescar4Ever, Aqua Transilve sau orice alta asociatie nou constituita, nu-si tiparesc proprile carnete de membri ci le cumpara de la CNPA, asa cum o face dealtfel si AGVPS. Diferenta dintre carnetele noastre si cele pe care le elibereaza AGVPS-ul , consta in faptul ca in cazul permiselor noastre , pescuitul pe raza altor judete nu este inca reglementata, pe cand AGVPS-ul cu siguranta isi accepta prin reciprocitate permisele eliberate dintr-un judet in altul.

Un prim pas il va constitui incheierea de protocoale, cu cat mai multe asociatii din difertie judete, in vederea asigurarii pescuitului membrilor nostri in cat mai multe judete iar dupa desfintarea AGVPS-ului (care se pare ca se apropie vertiginos) lucrurile se vor simplifica.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Dec 2006, 13:16

io-s mai greu de cap ... nu prea inteleg ... pana acum reciprocitatile agvps-ului erau ilegale ... acum reciprocitatile noilor asociatii sunt legale ? sau ca intotdeauna "uni sunt mai egali decat altii" in fata legii.

ps
nu ma injurati - nu-s fan agvps.
S'altare și bunăstare !

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 14 Dec 2006, 13:54

personal am spus studiem ideea de a putea pescui in toata tara indifrent unde esti membru
cum crezi ca se poate face asta taicanoe?

da solutia daca o ai , np

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 14 Dec 2006, 14:15

Cheia lacatului(parerea mea) este la CNPA.PERMISE UNICE (indiferent de asociatia care le elibereaza) valabile PE TOATE APELE PUBLICE DIN ROMANIA.Simplu si eficient....Permis de pescuit pt romania....

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Dec 2006, 10:09

Permisul sa fie valabil pe toate apele publice din romanica indiferent cum o sa-i spuna - permis, vigneta sau tricicleta ... la un pret oarecum decent.

sau

permis regional ... pe cele parca 5 regiuni de dezvoltare
si
posibilitatea de a face inca un permis pentru o alta regiune la 1/2 din pretul permisului ...

si pana la urma nu sunt angajatul statului (pe bani publici) ca sa dau eu solutiile :lol: ... pentru asta platesc impozite la greu ? ... ca sa stea angajatii comisiilor si agentiilor ... in loc sa gandeasca si sa dea legi in beneficiul celor care le platesc salariile si bineinteles cu respect pentru mediu.

Eu vreau doar sa pot merge linistit sa pescuiesc ... sa ma pot opri unde vad o apa (daca e publica) sa fac cateva lansari, poate chiar sa mai si prind vreun peste, sa ma odihnesc putin si apoi sa-mi continui drumul prin tara.
S'altare și bunăstare !

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Dec 2006, 12:07

Danr adica cum "reciprocitate tacita a celor de la ajvps-uri"?Impotriva legii??!!! Sau aici e stat in stat si fiecare face in tara asta ce vrea?Sau ajungem ,in judetele unde exista si alte asociatii, sa ne vanam unii pe altii ?!
da impotriva legii, care-i problema ?
daca legea spune ca vrei sa pescuiesti in 40 judete platesti 40 de taxe, tie ti se pare normal ?
ei mie nu mi se pare, si ma bucur si m-am bucurat ca anul trecut am pescuit unde am vrut cu o singura viza nu cu 40
problema ?
ei uite ca pe mine nu ma intereseaza legile aberante, care azi sunt maine nu sunt asa cum nu m-a interesat prohibitia de a pescui din barca, care s-a abolit pana la urma, nu m-a interesate prohibitia de a pescui noaptea, s-a abolit pana la urma
nu ma intereseaza acum nici prostia asta cu 40 permise 40 judete
iar vigneta aia o sa fie 2 milioane bagate in buzunarul unora care nu stiu decat sa promoveze pescuitul industruial, fac rost acum de bani de la ue sa subventioneze pescarii industriali, concesioneaza tot ce e apa publica

ce lege ?
ma p-s pe ea de lege
tie ca pescar sportiv nu stiu cum sa-ti ia mai multi bani si sa ti se senzibilizeze latura "sportiva" si "morala", iar pe apele unde te duci se pescuieste industrial in ritm intensiv, daca nu cumva se braconeaza cu permisiune de la politie, etc
si pe urma mai apar unii care au o problema ca ala are retinute 7 stiuci in loc de 3, cand aia cu plasele scot tone anual din fiecare apa
aia nu mai e o problema....

ma duc la dunare si e concesionata km cu km, te duci cu barca si te trezesti ca vin aia si umbla la plse pe langa si iti zic: frate, e concesionat de noi aici, in locul asta noi bagam zilnic, aicea era plasa aicea o bag la loc
nu au timp toata ziua sa umble pe la toate sa le verfice, cat de multe plase de tot felul sunt bagate

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Dec 2006, 13:10

Danr...sincer ...imi place atitudinea asta haiduceasca! :lol: Dar totusi legea , buna rea trebuie respectata... Si daca nu e buna, cineva trebuie sa o schimbe! Si cred ca noi pescarii trebuie sa facem asta , numai ca inca nu reusim! Dar crede-ma se incearca...Nu cred ca nerespectarea legii (si braconierii "aia" o-ncalca nu?In sensul ca li se rupe de lege...)este solutia pentru o tara care se vrea europeana.Sau ma rog, poate asa va fi si in Europa dupa intrarea noastra :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns