retete culinare - din peste rapitor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

retete culinare - din peste rapitor

Mesaj de danr » 28 Iul 2004, 16:47

o sa postam in curand si retete culinare din peste, pe site
cine are experienta si vrea sa impartaseasca este binevenit
imi puteti transmite pe mail retetele, structurate astfel:

nume
durata
ingrediente
mod de preparare
mod de servire

pofta buna ! :lol:

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 28 Iul 2004, 18:20

Bine ca nu vrei mostre? :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Avatar utilizator
Adi_
veteran
veteran
Mesaje: 3329
Membru din: 27 Apr 2004, 09:34
Localitate: Timisoara

Mesaj de Adi_ » 29 Iul 2004, 08:13

Ar fi bine ca oamenii sa nu trimita retete copiate de prin carti sau reviste, mai bine retete personale, pe care nu le gasesti in alta parte.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 29 Iul 2004, 09:53

Pai cred ca asta era si ideea lui Dan.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Avatar utilizator
Adi_
veteran
veteran
Mesaje: 3329
Membru din: 27 Apr 2004, 09:34
Localitate: Timisoara

Mesaj de Adi_ » 29 Iul 2004, 09:57

Crede-ma ca ar fi fost destui care, cu revista in fata ar fi scris o reteta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

nicolae constantin
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 20
Membru din: 16 Apr 2004, 21:54

Mesaj de nicolae constantin » 29 Iul 2004, 10:01

Salut
Cred ca am face un site ultra performant daca ne-am pune sotiile sa
posteze cite o reteta.
Noi prindem pestele iar ele il prepara.


Fir intins

danr
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5100
Membru din: 12 Mar 2007, 22:56

Mesaj de danr » 29 Iul 2004, 10:54

retete din carti am si eu
tocmai de aia v-am intrebat care aveti experienta :)

Avatar utilizator
Adi_
veteran
veteran
Mesaje: 3329
Membru din: 27 Apr 2004, 09:34
Localitate: Timisoara

Mesaj de Adi_ » 29 Iul 2004, 11:21

UIte, de exemplu, eu mananc pastravul fript in frigare, deasupra focului, sau facut in folie de aluminiu in jar. A treia optiune este prajit pe disc, in ulei scurs de la slanina. Acasa nu prea mananc peste, doar mai rar, si atunci il prepara nevasta-mea. :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 31 Iul 2004, 01:03

Salau curatat de solzi,eviscerat,spalat,crestat din loc in loc,uns cu putin unt,condimentat+zeama de lamaie,pus in folie de aluminiu la jar.Pe langa am facut un sos facut din usturoi frecat cu ulei,dupa care se adauga smantana.Rezulta un sos tiganesc(daca ati auzit de el).
Salivez si acum cand imi aduc aminte.

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 11:30

Vorbind cu Petru, in alt topic, despre saramura de bibani, mi-am adus aminte o reteta "veche" dar extraordinar de gustoasa:

Biban "in coaja":

Ingrediente: Bibani (nr. de persoane X cit poate minca fiecare), preferabil cit mai mari si de marime egala, sare (de care aveti: fina, dmare, "de muraturi"), un bustean de vreo 70-80 de centimetri lungime si 20-30 cm diametru, cit mai drept, preferabil de salcie.
Timp de preparare: 30-40 minute, depinde cit de rapid va miscati.
Mod de preparare: Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa :( ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii curatati in cit mai putina apa. Uscati la interior cu o cirpa curata, sarati din abundenta. Intoarceti busteanul, focul ar fi trebui sa-l "scoabeasca" in forma de albie. Asezati bibanii in "albia" formata fara sa-i suprapuneti, acoperiti cu jarul ramas. Dupa 15-20 minute, indepartati jarul, scoateti bibanii, dupa 5 minute scuturati cenusa si solzii arsi cu ajutorul unei furculite, si POFTA BUNA! (daca stringeti usor bibanii de spinare si burta, pielea si solzii ramasi se desfac ca o coaja, la mijloc ramine numai carnea, alba si infiorator de gustoasa!)
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns