retete culinare - din peste rapitor
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
retete culinare - din peste rapitor
o sa postam in curand si retete culinare din peste, pe site
cine are experienta si vrea sa impartaseasca este binevenit
imi puteti transmite pe mail retetele, structurate astfel:
nume
durata
ingrediente
mod de preparare
mod de servire
pofta buna !
cine are experienta si vrea sa impartaseasca este binevenit
imi puteti transmite pe mail retetele, structurate astfel:
nume
durata
ingrediente
mod de preparare
mod de servire
pofta buna !
- Wavedancer
- veteran
- Mesaje: 1129
- Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
- Localitate: Constanta
- Contact:
- Wavedancer
- veteran
- Mesaje: 1129
- Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
- Localitate: Constanta
- Contact:
-
- utilizator nou
- Mesaje: 20
- Membru din: 16 Apr 2004, 21:54
UIte, de exemplu, eu mananc pastravul fript in frigare, deasupra focului, sau facut in folie de aluminiu in jar. A treia optiune este prajit pe disc, in ulei scurs de la slanina. Acasa nu prea mananc peste, doar mai rar, si atunci il prepara nevasta-mea.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Salau curatat de solzi,eviscerat,spalat,crestat din loc in loc,uns cu putin unt,condimentat+zeama de lamaie,pus in folie de aluminiu la jar.Pe langa am facut un sos facut din usturoi frecat cu ulei,dupa care se adauga smantana.Rezulta un sos tiganesc(daca ati auzit de el).
Salivez si acum cand imi aduc aminte.
Salivez si acum cand imi aduc aminte.
- Wavedancer
- veteran
- Mesaje: 1129
- Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
- Localitate: Constanta
- Contact:
Vorbind cu Petru, in alt topic, despre saramura de bibani, mi-am adus aminte o reteta "veche" dar extraordinar de gustoasa:
Biban "in coaja":
Ingrediente: Bibani (nr. de persoane X cit poate minca fiecare), preferabil cit mai mari si de marime egala, sare (de care aveti: fina, dmare, "de muraturi"), un bustean de vreo 70-80 de centimetri lungime si 20-30 cm diametru, cit mai drept, preferabil de salcie.
Timp de preparare: 30-40 minute, depinde cit de rapid va miscati.
Mod de preparare: Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii curatati in cit mai putina apa. Uscati la interior cu o cirpa curata, sarati din abundenta. Intoarceti busteanul, focul ar fi trebui sa-l "scoabeasca" in forma de albie. Asezati bibanii in "albia" formata fara sa-i suprapuneti, acoperiti cu jarul ramas. Dupa 15-20 minute, indepartati jarul, scoateti bibanii, dupa 5 minute scuturati cenusa si solzii arsi cu ajutorul unei furculite, si POFTA BUNA! (daca stringeti usor bibanii de spinare si burta, pielea si solzii ramasi se desfac ca o coaja, la mijloc ramine numai carnea, alba si infiorator de gustoasa!)
Biban "in coaja":
Ingrediente: Bibani (nr. de persoane X cit poate minca fiecare), preferabil cit mai mari si de marime egala, sare (de care aveti: fina, dmare, "de muraturi"), un bustean de vreo 70-80 de centimetri lungime si 20-30 cm diametru, cit mai drept, preferabil de salcie.
Timp de preparare: 30-40 minute, depinde cit de rapid va miscati.
Mod de preparare: Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii curatati in cit mai putina apa. Uscati la interior cu o cirpa curata, sarati din abundenta. Intoarceti busteanul, focul ar fi trebui sa-l "scoabeasca" in forma de albie. Asezati bibanii in "albia" formata fara sa-i suprapuneti, acoperiti cu jarul ramas. Dupa 15-20 minute, indepartati jarul, scoateti bibanii, dupa 5 minute scuturati cenusa si solzii arsi cu ajutorul unei furculite, si POFTA BUNA! (daca stringeti usor bibanii de spinare si burta, pielea si solzii ramasi se desfac ca o coaja, la mijloc ramine numai carnea, alba si infiorator de gustoasa!)
You can run, you can hide! But... you'll die tired!