kzoli scrie:Mai bagati ca retete culinare sunt destule ...peste sa fie

Reteta este a unei doamne ,postata pe un alt sait...dar sigur nu se supara
CONSERVA DE PESTE (marinata )
se pregateste marinata de peste dintr-un kg de peste ( e facultativ,puneti cit aveti reteta este pentru 1 kg),o ceasca de ulei,4-5 cepe mari,o jumatate lingurita de enibahar, o jumatate lingurita de piper boabe,1-2 linguri de bulion,o lamiie ,sare si otet
pestele curatat si spalat bine ,se taie in bucati potrivite,se sareaza si dupa 10-15 minute se trece prin faina se prajeste pe ambele parti si se scoate pe o farfurie pe care am pus un servet de hirtie
ceapa taiata julien se caleste in ulei incins,unde mai adaugam un sfert de litru de otet cu un sfert de litru de apa,foi de dafin,piper si sare toate acestea se fierb in citeva clocote
apoi vom pune bucatile de peste intr o cratita ,alternind cu ceapa calita ,deasupra vom turna otetul fiert atit cit sa acopere in totalitate pestele se adauga apoi bulionul de rosii si se misca usor cratita ca sa se amestece totul bine ,apoi vom pune feliile de lamii curatate de coaja si de simburi, dupa ce a dat un clocot bun, vom da cratita de o parte pentru a se raci un pic , cind pestele sa racit. il vom pune in borcane, acoperindu l cu sos ,apoi vom acoperi borcanele cu celofan sau cu capace inchise ermetic si le vom fierbe cca 45 de minute intrun vas mare cu apa fierbinte care trebuie sa cuprinda tot borcanul pina sus fara sa atinga celofanul ,daca puneti celofan in loc de capace. va,asigur ca aceasta reteta este un deliciu va doresc reusita ei si pofta buna