ref infiintare de Asociatie pescuit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ref infiintare de Asociatie pescuit
Am urmarit vineri pe OTV emisiunea Info pescar si am inteles de la un domn avocat sau jurist ca ar exista o legislatia cu privire la infiintarea de asociatii numai ale pescarilor. Sunt foarte interesat de aceasta intrucit impreuna cu un numar destul de mare de prieteni pescari din Valea Jiului dorim sa facem ceva pentru acest " hoby" al nostru atat la noi in vale cat si la nivel de judet.Ne-am saturat sa tot vedem cum se duce totul de rapa,ape fara peste ,ape suprapoluate ,pescuit haotic si fara mila ca sa nu mai spun de braconaj,iar actualii diriguatori in ale pescuitului sunt nepasatori.Au fixat o taxa de pescuit exagerat de mare pentru a-si asigura salarii mari, dar daca-i intrebi cand au intreprins ceva concret pentru a combate una din cauzele enumerate mai sus, precis au sa raspunda ca au dat amenzi la vreo 3-4 pustani pricajiti si au confiscat niscai undite de doi bani Va rog sa-mi spuna cineva unde gasesc aceasta legislatie .Fir Intins .Gigi Ursu
- vanatoruldepesti
- veteran
Mersi de sfat dar am demarat treaba deja .Am gasi un "mincinos"de profesie jurist si destept pe deasupra si care a luat problema in serios,suntem deja 49 de "mincinosi" si curg adeziunile .Sar parea dupa entuziasmul si numarul cu care vin toti mai multi pescari din Vale ca vom reusii sa facem Asociatia mult dorita .Am contactat si un parlamentar (pescar si el bineinteles) si care va introduce o dezbatere in forumul parlamentar si care ne va sprijinii.Va fi lupta grea ,dar nu ne lasam. 

bravo!
nesperat de usor pina acuma.
s-a mai intimplat ceva?
citi membri sunteti voi si citi membri sunt oficial in organizatia veche?
ai intrebat cum se procedeaza cu "baza tehnico-materiala"?
se imparte eventual in instanta sau n-aveti nici o sansa?
nesperat de usor pina acuma.
s-a mai intimplat ceva?
citi membri sunteti voi si citi membri sunt oficial in organizatia veche?
ai intrebat cum se procedeaza cu "baza tehnico-materiala"?
se imparte eventual in instanta sau n-aveti nici o sansa?
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976
ce vreti voi sa faceti suna a infintarea partidului pescarilor din Valea jiului.
Parerea mea ca nu veti obtine nimic. Daca doriti o asociatie proprie, organizati-va intr-o asociatie cu un nume, cu un statut, organizati o balta care sa fie a voastra, trageti un gard serios in jurul ei, si veti fii primii in Romania care nu vor mai trebui sa fie milogii AGVPS-ului si al patronilor de balti. Cum va gospodariti asa aveti. Ca sa ajungeti la asa ceva va trebui multa munca, rabdare si putere de a injura la raspunsuri negative.
Faceti-va un Site al vostru pe internet, in care documentati cu fotografii munca voastra, spiritul sportiv, si dragostea pt. natura. Traistarii si braconierii vor fii mai usor de triat. Asa ceva nu se face intro zi dar nici Dumnezeu nu a reusit sa faca lumea la fel de repede
Eu va urez din toata inima succes si sper ca voi avea odata ocazia sa vizitez asa o balta gospodarita de o organizatie de pescari.
Mult noroc si nu va lasati.
Parerea mea ca nu veti obtine nimic. Daca doriti o asociatie proprie, organizati-va intr-o asociatie cu un nume, cu un statut, organizati o balta care sa fie a voastra, trageti un gard serios in jurul ei, si veti fii primii in Romania care nu vor mai trebui sa fie milogii AGVPS-ului si al patronilor de balti. Cum va gospodariti asa aveti. Ca sa ajungeti la asa ceva va trebui multa munca, rabdare si putere de a injura la raspunsuri negative.
Faceti-va un Site al vostru pe internet, in care documentati cu fotografii munca voastra, spiritul sportiv, si dragostea pt. natura. Traistarii si braconierii vor fii mai usor de triat. Asa ceva nu se face intro zi dar nici Dumnezeu nu a reusit sa faca lumea la fel de repede
Eu va urez din toata inima succes si sper ca voi avea odata ocazia sa vizitez asa o balta gospodarita de o organizatie de pescari.
Mult noroc si nu va lasati.
Domnule Gigi Ursu, tot in acest forum, subiectul de mai inainte lamureste problema D-voastra.Eu am stat multi ani in Petrosani, cam 15 sau mai multi, imi pare bine ca v-ati saturat si voi de Stoica, cred ca tot el este pe la asoc. voastra. Eu am facut citeva pe acolo pina a pleca, la sturt in dealul spre mina petrila impreuna cu alti inimosi pescari din vale am bagat pesti pe care acum ii ptindeti si este f. bine.Puteti sa luati aceasta balta si de fapt daca mai stiu bine erau cam 3 balti acolo.Cred ca mai exista. Alta idee si cred ca cea mai tare ar fi sa luati legatura si cu cei din Hateg, acolo sint iar multi pescari. Impreuna puteti sa deveniti o asociatie puternica aveti Streiul din zona Hateg, si alte balti, puteti sa pescuiti si in lacurile de pe R. Mare etc. Asa cred ca ar fi mai bine ca voi loco nu aveti baza de luciu de apa.Sau chiar si cu cei din Tg. Jiu puteti sa discutati si sa faceti ceva concret. Lamuriri pot sa-ti dau pe privat dadylures@home.ro . Poate unii utilizatori ai acestui forum nu vor sa fie deranjati de aceasta discutie.
Dady
Dady
Salut fratilor.
Piticule, si D-zeu a facut intai pe Adam si Eva si zise "multitiva ca frunza si ca iarba"
si am ajuns acum doar la vreo 6 miliarde. Rabdare frate rabdare
Marcelm ,daca facem niste lacuri
, ca rauri de munte cu pastrav si lipan avem si ne mai retusam imaginea (apropo de mineriade),ce zici aduci niste fritzi in vacantze
Dady te salut frate ,adevarat este ca cine bea apa din Valea Jiului greu mai pleaca ,sau uita Valea
,Bine zici ,tot Dl Stoica pastoreste filiala din Petrosani .Referitor la acele lacuri pe care le stii vreau sa-tzi spun ca ele exista si ca multumita tzie si altor adevaratzi pescari au chiar mult peste in ele .Au aparut insa lacuri noi ca urmare a inchiderii unor cariere si carora vrem noi sa le dam valoare si care in prezent sunt mai mult sau mai putzin gospodarite de anumitzi inteprinzatori particulari.Treaba cu Asociatzi treneaza intucitva caci am unele info...... e secret .Parol

Draga gIGI AM INCA MULTI PRIETENI SI INCA DE SOI IN vALE. dREPT II CA CINE PLEACA NU POATE UITA. DESI AM TRAIT ZILE NU TOCMAI FASTE AM AVUT SI INCA MAI AM O GRAMADA DE PRIETENI ADEVARATI. Este bine ca ai informatii de bine sper si sa dea Domnu sa vin si eu pe acolo si sa fac un pescuit pe o baza noua. Mai este lacul de la Valea cupesti? Am acolo un pastrav prins la cca 5kg. Un mutant, avea aproape juma din corp numai cap si masele in gura. Era caras si nu mai stiu ce era, dar mai este? Ultima data am fost acum doi ani si am fost cu Grecu Emil, daca-L cunosti, am fost pe canalul de la Hateg pe R. Mare, am pescuit cu rubeziana si am prins scobari cleni si ceva mrenute. La vobler am luat clean si pastrav pe lacul de deasupra hategului. Am fost sa-mi vad si un vechi si foarte bun prieten pe Striti daca-l sti, s-a mutat pe linga lac, e super. Laudabil ca nu prea am vazut braconaj in zona. Multa sanatate si fir intins, tinem legatura.
Dady
Dady
Dady sa stii ca ma bucur mult ca nu ai uitat Valea .Se stie ca noi cei care iubim cu adevarat Valea ,care nu suntem "viituri,sarme sau golani"vrem sa aratam adevarata fatza a OAMENILOR din Valea Jiului.Da i-l stiu bine pe Emil suntem chiar amici ,exista inca lacul de la Valea de Pesti si are mult pastrav in el .In zona Hatzeg sa dat in folosinta un nou baraj (la COFRAJI) si are foarte mult clean scobar si mreana ,este amplasat in zona garii Subcetate .Ai dreptate in zona respectiva cei de la Filiala AJVPS sunt mai activi dar ia molipsit si pe ei "ochiul dracului",adica banul ,ademenesc pescarii sa-si plateasca cotizatzia la ei ca-i lasa sa pescuiasca in prohibitzie (Stoica pufaie ca locomotiva ca pierde clientii).Acum trei saptamani am vrut sa-i intreb pe sefii de Filiala de la Hunedoara si Hateg cum sta treaba cu pescuitul in prohibitie ,pentru ei legea nu este valabila,
pestii din parohiile lor de ce nu beneficiaza de aceleasi drepturi,
M-am lasat pagubas ca mi-am dat seama ca nu am cu cine vorbii.Prostii fac din morala lor un tot compact si indivizibil pentru ca aceasta morala sa intervina cit mai putzin in faptele lor si sa-i lase liberi in toate detaliile vitzii.Legile morale se schimba dupa locuri si timpuri,unii gasesc in asta un motiv sa nu asculte de nici una.Eu te astept prin Petrosani .Cu salutari GU