Rapitorul....tradat de cormorani

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 10 Feb 2005, 15:48

Si mai ceva : lasa si tu topicul asta sa se rezume la subiect , daca vrei sa vb. de gagici pe orice inafara de pescuit .
Aici vreau sa vad si eu ce zic restul , despre fenomen.....

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 10 Feb 2005, 15:49

bravo calone: prima data ca ai avut fler si a doua oara ca ne-ai si spus si noua
(sunt unii care cred ca trebe mers pe burta in cazurile astea... :lol:)

sunt o groaza de exemple din care putem afla lucruri utile din activitatile animalelor. in special in previziuni meteo...

am avut o carticica editata in RSMoldova prin '90, plina de "semne" traditional populare ale animalelor si naturii in general - care ar face orice meteorolog sa se inroseasca si orice barometru sa plezneasca de ciuda... unele verificate 100%!

o chestie hazlie, traducerea din rusa era in "moldoveneasca" si luna era numita "sputnik-ul natural al pamintului"

raspunsuri la viitoarele intrebari:

- am imprumutat deja aceasta carte.
- da, am uitat cui.
- bineinteles ca sunt constient ca n-o s-o mai vad niciodata.
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Feb 2005, 15:53

treaba cu pescarusii este foarte valabila si verificata la avat pe dunare
pescarusii se tin dupa bncurile de obleti, si avatii la fel.....

eu cred ca pescarusii trag foloase de pe urma avatilor, cand izbesc avatii cu coada poate ametesc mai multi obleti, si pescarusii ii culeg pe aia ramasi de la avati.....

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 10 Feb 2005, 15:56

Acum cateva saptamani, tot umbland dupa pesti am descoperit un sector de Mures unde sareau pestii in draci, insa ajunsi tarziu am hotarat sa revenim a doua zi pt un pescuit adevarat de o zi intreaga....insa a doua zi cand ne-am intors, teapa cat China! Un banc de cormorani tocmai gasisera aglomerarea de pesti inaintea noastra si nu va spun ce era acolo...MACEL!!!...evident la galagia si scandalul ala nu am luat nimic... :cry:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Feb 2005, 16:14

Referitor la acest topic, am facut o captura la o emisiune care se numeste: "Pescari si cormorani" care va fi disponibila, probabil, cu urmatorul CD pe DC++ :wink:
Calone... ai reusit sa faci niste poze?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Feb 2005, 16:15

.... Modific.... Emisiunea este chiar acum postata pe DC++... in CD6 :oops:
Scuzele mele... :)
P.S. Aceeasi intrebare pentru calone :)

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 10 Feb 2005, 16:22

Da Paul , dar sunt acasa in vana . Nu se preteaza pe site , avand in vedere regulile , deoarece nu am luat aparatul pe Donau . Nu m-am gandit la asemenea surpriza pe timpul asta .
Dar , cel cu care am fost marti s-a dus si azi , cu aparat , deci daca istoria se repeta , veti vedea si poze , avand in vedere ca sansele au fost egale pt. amandoi .
Dar , am si alte poze cu salai mari , nu din tura asta . Am sa satisfac cererea .

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Feb 2005, 16:24

Calone scrie:Dar , am si alte poze cu salai mari , nu din tura asta . Am sa satisfac cererea .
Ok... multumesc :)

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 11 Feb 2005, 11:50

Cu ceva ani in urma, intr-o iesire in delta, la o confluenta a canalului Sulina, am observat o activitate intensa a unor chire (un soi de pescarusi mai mici care se hranesc cu peste). Am mers in zona respectiva si am dat dupa avat. Spre surprinderea mea (sunt cam subtire la pescuit :oops: ), am prins in locul respectiv destul de bine. Cat am pescuit, am observat ca avatii atacau bancurile de obleti (probabil) de jos (tipic, nu-i asa?), si cand acestia ajungeau pe suprafata, erau atacati de chire, pe care le-am vazut cum se ridicau cu pestisorul in cioc.
De atunci am mai vazut acelasi lucru de mai multe ori, din pacate nu cu aceleasi rezultate pentru mine.
De altfel, se pare ca au descoperit si altii smecheria. Am vazut acelasi lucru la Rex Hunt.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 11 Feb 2005, 19:50

Cu vreo 10 ani in urma cand nu prea le aveam eu cu pescuitul in Golful Mexic m-a invitat un prieten roman ce isi cumparase barca (stiind ca sunt pescar) sa mergem impreuna la pescuit deoarece el cu alti prieteni nu prinsese nimic niciodata.Eu le-am spus ca nu ma prea pricep la pestii de apa sarata dar am mers cu ei sa pescuim cu shrimpi(creveti) morti.
Deplasandu-ne in cautarea unui loc de pescuit am vazut un card de pescarusi ce tot plonjeau in apa si i-am zis prietenul meu sa mergem cu barca acolo.
Sfatul a fost bun ,la fiecare aruncatura prindeam sand trout si ei au ramas impresionati de "priceperea "mea spunand ca se vede ca sunt cu unul care stie sa pescuiasca.
De fapt eu nu stiam sa pescuiesc bine in apa sarata,dar mi-am dat seama ca pescarusii nu faceau greva in fata la Cotroceni,iar cand ai gasit bancul de pesti si pescuiai cu momeala si carligul potrivit nu era mare filozofie sa-i prinzi.
Dar de atunci in ochii lor de pescari incepatori eu am ramas un "mare pescar".......desi meritul il aveau pescarusii nu eu.

In alta ordine de idei nu stiu daca ati avut ocazia sa vedeti ce hoti sunt pelicanii.
De multe ori pescuind pe TRINITY RIVER in general la inceputul anului cand nu sunt multe barci pe apa am avut ocazia sa vad cum doi-trei pelicani urmareau cand se scufunda un un cormoran si asteptau sa iasa cormoranul cu pestele prins ca sa il fure inainte de a fi inghitit de acesta.
Odata un pelican s-a luptat cca. 5 minute pana a reusit sa fure pestele din ciocul cormoranului.Nici unul nu ceda dar in final pelicanul fiind mai mare si mai puternic a reusit sa smulga pestele din ciocul cormoranului,dovedind din nou ca dreptatea e de partea celui mai puternic.

Jean Scurtu

Scrie răspuns