Punct de vedere - Dady

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 28 Oct 2004, 12:12

aoleooooo ma doare paru'

parca vaz ca o sa murim nebotezati, fratilor.
prea multe moashe...

pe mine sa ma chemati cind e de semnat.

si de baut berea, uitai.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 28 Oct 2004, 12:24

Ha ... !!!!!!!

Datorita lui al.trentea incepe sa se cristalizeze care este intentia acestei Federatii.
Membrii cluburilor ce vor face parte din Federatie vor avea statut de sportivi legitimati, si vor exista competitii la nivel national, ce se vor desfasura pe baza unui calendar agreat de cluburi. Vor fi stabilite si pistele de concurs. Vor exista sectiuni distincte: crap, stationar, rapitor, musca, etc., ce vor activa in structura cluburilor. In afara de sponsori, Agentia Nationala pentru Sport va aloca fonduri Federatiei, si implicit cluburilor pentru desfasurarea de competitii la nivel national si international.
AGVPS-ul va urma probabil sa se ocupe cu vanatoarea si cu pescuitul sportiv recreativ, nu si cu cel sportiv, de competitie.
Aceasta Federatie de care se ocupa Victor T este pentru acei pescari amatori ce vor sa participe la competitii.

Deci implicit au adoptat termenul de "pescar sportiv" si deci inseamna ca ceilalti pescari amatori ce pescuiesc de placere nu o fac in mod sportiv?
Sau ...
Doar activitatea de competitie este definita ca fiind sportiva si cu drept sa aiba o implicatie la nivel national asupra dizvoltarii acestei activitati recreative?

Eu inteleg din ce se spune aici "Membrii cluburilor ce vor face parte din Federatie ... " ca nu este nevoie ca la federatie sa se afilieze cluburi ci este suficient ca cei interesati de competitii, se inscriu in acesta federatie a pescarilor de competitie. Deci Federatia este de sine statatoare si destinata unei minoritati. Foarte bine. :)

Dar atunci nu mai amestecati aici si pe cei ce nu sunt interesati de activitatea competitionala a pescuitului cu undita, sau existenta pe mai departe a AGVPS-ului.

Ca pecuiesti 150 de zile sau 10 zile pe an, dar nu participi la competitii, aceasta Federatie nu te reprezinta pe tine pescarul sportiv amator de agrement. :)
Ce inseamna asta? Ca cel ce vrea sa fie luat in serios in acest hobby trebuie neaparat sa practice un pescuit de competitie? Ca printre cei necopetitionali nu exista sportivitate? Ca cei ce sunt membri ai Federatiei sunt Elita?

Intrebarile necesita raspunsuri si la discutie trebuie invitati membrii initiatori ai acestei Federatii.
Ultima oară modificat 28 Oct 2004, 12:30 de către Borealis Fly, modificat 1 dată în total.
Fir intins!
Borealis F

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 28 Oct 2004, 12:25

Mihai,
cred ca meriti un premiu, esti primul care pui degetul pe rana:
Separarea se poate face prin creerea unei noi asociatii la nivel national care sa cuprinda pina la urma cele 11 asociatii la nivel de bazine.Este constitutuonal "dreptul la libera asociere"
Pe aceiasi apa se face atit pescuit industrial cit si sportiv.Ambele legal si anume :pe primii 25m de la mal pesc. sportiv si in rest ...ind. SEface de fapt ind. pe toata apa din mal in mal. Legea actuala face referinta numai la p. ind. la cel sp. daca vei gasii citeva referinte.
-Delta este deja bagata intr-o categorie separata. Intr-adevar ca trebuie pusa la punct si acest capitol cum trebuie, adica regindit nu ceea ce s-a intimplat cu Delta la ora actuala.Vezi OTV-vineri ora 17. Vei gasi multe semne de intrebare.
-Apele Rom. sint o solutie pt. ca sistemul exists chiar daca ei initial nu doresc aceasta complicatie. Daca se va trata asa cum va fi apele, mediu, pescuitul la o lalta se va ajunge la un rezultat net superior.
-Cele 200000de semnaturi sigur ca nu asigura rezolvarea ele asigura intrarea pe masa dezbaterilor parl. a acestor prevederi. Tra ebuie sa devina convingatoare si sustinute cu aplomb aceste lucruri, insotite si de prevederile EUROPRNE.Nueste vorba doar de un salar, ci de unul de director, unul de secretara, altul de presedinte, altul de contabilsi ala sef etc...poate or mai fi, iti dai sea,ma ca schema e bogata.Iar economiile pot duce la un surplus de minim 8 paznici in plus ceea ce asigura o mai buna paza incasare si tot ce vrei.Intre asociatii nu exista intelegeri, fiecare cu membrii ei, care sa incaseze mai multi bani, asta este, este lege interna care se respecta mai abitir ca cele scrise.De acord ca acest lucru nu este prevazut in lege.Ex. Valcea, Ag., Sibiu,m Gj. intre ele nu exista nici o reciprocitate, pt. ca pescarii di Vl. satui de sefii lor ar merge si ar platii la Sib. dar pt ca sa nu ramina astia fara bani e mai usor sa interzica aceasta reciprocitate.Referitor la respect, nu exista acest lucru: Pescarii nu sint constientizati asupra pericolului care ii pindeste daca consuma peste aval de Govora, nu s-au facut demersuri l a administratorii retelelor electrice pt. ca acestea sa fie suprainaltate sau sa se indeparteze pericolul atingerii dodecte sau indirecte sa se evite numeroasele cazuri de electocutare,nu exista nici o sesizare re revenire asupra dosarelor de braconaj care ma face sa ma gindesc ca exista chiar o intelegere, ca din acest motiv ca nu se revine procuratura incheie printr-o simpla amenda ne sewmnificativa dosarele "nu prezinta pericol social"dar daca s-ar face reveniri de catre asociatii procuratura nu ar mai avea de comentat si ar vedea ca de fapt marea majoritate sint regidivi, si cetateanul platitor ar fi sigur ca cel ce e platit se ocupa de problemele lui.Ne prezentarea stafului asociatiei la nici o competitie de la interjudetene in sus unde vin concurenti din mai multe judete, macar pt. a le multmii pt. participare, competitia pt. actualele asociatii este o corvoada.Chiar admiterea ca pe acelasi fond sa se pescuiasca atit sportiv cit si industrial este u lipsa de respect...infine sint multe tratamente la care sintem supusi fara sa ni se acorde minimul de respect. Excluderea din asociatie a celor ce nu sint pe aceiasi lungime de unda cu asociatia care indraznesc sa critice cunva asoc. este tot o lipsa de respect si de democratie.-vezi OTV, VINERI.
Sint de acord cu legalizarile de care spui, dar stiu ca personal am trimis acum 3 ani parca tabele cu semnaturi in acest sens la Bucuresti, si am fost instintat ca s-a rezolvat.
Concesionarea trebuie sa se desfasoare conform unui caiet desarcini intocmit pe baze legale care sa respecte interesul general. Pt. ca aceasta activitate sa poata sa se desfasoare ttrebuie sa fie bine rimegata intr-un capitol separat. Nu ca acum, se scoate tot pestele si se baga o galeata de FITOFAG.
Dady.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Oct 2004, 12:30

Petru, primul pas, cel cu definirea termenilor, l-am facut deschizand un alt topic si acolo am discutat cate ceva la acest subiect. In mod cert discutiile nu se termina aici.
Totusi, cred ca esential nu e ce crede fiecare despre un termen ci modul in care legea defineste acel termen. Daca cineva gaseste oportuna o modificare a definirilor din lege, un jurist poate propune o alta formulare.
Dar nu cred ca trebuie sa stam la nesfarsit aici si sa nu facem si ceilalti pasi in paralel.
Zici ca nu stim ce vrem. Eu zic ca stiu ce vreau: si aici vorbesc de trei lucruri separate:
- federatie de pescuit sportiv, care sa gestioneze activitatea competitionala
- cluburi si asociatii de pescuit cu fonduri piscicole proprii.
- legislatie actualizata.
Nu vad de ce nu s-ar putea rezolva simultan.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 28 Oct 2004, 13:05

MihaiV:

Eu nu gasesc propozitia in care va acuz ca "Zici ca nu stim ce vrem.".
Dimpotriva am mai repetat chestia asta de nenumarate ori, ca daca eu atac continutul nu inseamna ca am ceva cu persoanele. In mod democratic am dreptul la opinie si tu/voi daca va expuneti ideiile deschis pe un Forum, trebuie sa fiti si dispusi sa le discutati, sa le sustineti vizavii de criticarea lor. Nimeni nu va acuza de nimic.
- federatie de pescuit sportiv, care sa gestioneze activitatea competitionala
- cluburi si asociatii de pescuit cu fonduri piscicole proprii.
- legislatie actualizata.
Chestia cu Federati este clara si deci nu este nevoie sa o mai discutam.

Cluburile nu au nimic cu Federatia si deci trebuie discutate separat sub un alt topic. Deci in statutul acestor cluburi trebuie specificat/definit clar o diferentiere vizavii de activitatea de competitie. De ce? Nu vad de ce trebuie ca un membru ce nu participa la competitii sa suporte financiar prin cotizatii asigurarea unor ape de "antrenament" unei minoritati, sau sa sa suporte chiar si partial aceasta activitate de copetitie a unora dintre membri. O data existand un nr mai mai mare de cluburi cu o raspandire cat mai buna pe tot teritoriul Ro, ... se poate discuta de o separare de la AGVPS si a crea o organizatie la nivel national care sa le reprezinte in de ex. discutia cu cotizatiile, delimitarea apelor, legislatia privitoare pescuitul de agrement ...etc.
Totusi, cred ca esential nu e ce crede fiecare despre un termen ci modul in care legea defineste acel termen.
Mihai, daca tu cel ce te consideri ca apartii unei majoritati nu te interesezi de felul in care esti definit de lege, cine sa o faca? Nu uita ca cei ce scriu legile nu sunt neaparat cunoscatori a ceea ce definesc in cuvintele alese. De aici, dupa parerea mea, apar si confuziile. Daca tu ai clarificat atat pentru tine cat si pentru restul majoritatii, ce inseaman "pescuitul sportiv" si ce inseamna "pescuitul sportiv de agrement" - cu sau fara cuvantul sportiv, atunci poti trece la faza urmatoare "legislatie actualizata". Pana atunci, dupa parerea mea este mutl prea timpuriu sa te amesteci in legislatie. :)

Simultanietate presupune ca toata lumea intelege acelasi lucru cu tine si sunt convins ca nu numai eu sunt cel ce este nedumerit si are intrebari.
Fir intins!
Borealis F

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 28 Oct 2004, 13:21

D-le Trentea,
ceea ce spui d-ta cred ca s-ar traduce prin:
AJVPS-URILE ramin, ba mai mult apare ceva ce este pastorit de Tarus, lucru cam ne clar,eu am inteles ca se vor regasii in formatiunile nou create cluburi care vor cuprinde un numar redus de pescari, cei ce au dotari si dorinta de a participa in competitii.Adica discriminatoriu.
In concluzie daca eu vreau sa particip la competitie, trebuie sa fiu membru AJV...nu? Pai unde este dorinta noastra? sa nu mai auzim de aceste lipitori, la nivel de Bucuresti se pot face tot felul de intelegeri pt. atenuare a disputei dintre membrii si AJVPS-uri. De ce nu ramin dinsii cu vinatoarea si cu onorificul lor cu tot, ca si asa este numai vinator si de pescuit e nevoie numai la cotizatie, pt. ca legea de pescuit ia uitativa cine o semneaza? nu presedintele AGV...Nastase?
Deci o sa fim tot cu agv..urile in spinare si pe linga ele sa apara si cluburile...si unde este smecheria?Bani vin de la sport...etc eu cred ca daca ne organizam noi asa pe bazine, cluburi, in numar de 11 pe toata tara ne putem sa ne finantam mult mai bine si automat ne rezolvam singuri problema fara multe moase. In afara de asta in statuturile de la nivel de jud. cit si de tara se specifica ca se interzice diviziunea bunurilor patrimoniale, asta inseamna ca cluburile nou create sa aiba sediu unde?
Pe cind desfintarea Ajv... duce nemijlocit la trecerea patrimoniului pe noi baze deschis tuturor platitorilor si nu numai celor concurenti.Bine ma refer acolo unde actualii directori ai Ajv..uri nu au trecut in propietate aceste spatii ex. Rm Valcea.Acum inteleg de ce actualii ditrectori si-au facut asociatiile lor private, pt. asi atribuii fondurile de vinatoare si pescuit asa cum spune legea si de ...nu o sa-si atribuie ce-i mai rau...Nu stiu chestia aswta pare a initiativa de la psd, nu hai sa dam si lor ceva...
S-ar putea sa gresesc, dar cine s-a fript sufla si in Tarus...Si daca sint membru al unui club nou infintat ce avantaj am?o sa am avantajul ca sa pot pescuii ca pe vremea lui Ceausescu pe toate apele domeniului public ale patriei? Nu stiu daca Tarus este convingator cu ceea ce am citit eu acolo? S-ar putea sa nu inteleg eu bine. Structurile astea comuniste le-am suportat destul ca sa le mai suport si in continuare.
Cred ca toata lumea vrea un nou sistem organizatoric care sa se bazeze pe principii noi, de bun simt si care sa ne apropie de Europa sinu de rasarit.
Dady

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Oct 2004, 13:27

[quote]Fara a avea o imagine clara asupra directiei in care mergeti, este prematur de discutat detalii privind viitorul si orientarea pescuitului ca hobby.
[/quote]

La asta ma refeream.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 28 Oct 2004, 13:43

Borealis...
Sunt doua nuante pentru a desemna un pescar sportiv:
1) orice pescar care prinde peste in conformitate cu legea actuala, (doar cu ustensile permise, cu artificiale in ape de munte, elibereaza pestii sub dimensiune, etc), si care are respect pentru natura;
2) pescar legitimat la un club sau asociatie, care in afara de cele de mai sus participa la competitii organizate in cadrul Federatiei, ca reprezentant al clubului;

Cluburile din Federatie isi vor pastra autonomia, adica isi pot organiza propriile concursuri fara aprobarea Federatie.
Despre cum "minoritarii", (pescarii de competitie), participa la competitii fara sa deranjeze pe ceilalti membrii, prin prisma cotizatiilor sau a altor cheltuieli, este o problema pe care deja asociatia noastra a rezolvat-o cu succes, trimitand reprezentanti la calificarile pentru C.M. de crap din Portugalia, de exemplu, fara sa se supere nimeni.

Eu am transmis un mesaj care-l viza in primul rand pe Dady. Si cred ca a fot "crystal clear".
Vad ca reactiile sunt mai mult...carcotase decat constructive. Nu ma asteptam la entuziastm, dar...
Cum noi, ca asociatie, avem deja ceva experienta, si am trecut prin multe, poate ca am fi fost de folos.
Dupa parerea mea, e pierdere de timp in a posta o gramada de mesaje kilometrice, in loc sa va intalniti toti cei interesati, sa discutati fatza in fatza, nu prin e-mail, si sa va clarificati problemele ce va framanta. Dupa care sa luati decizia cea mai buna. Sa nu spuneti ca distanta prea mare va desparte. Important este sa vrei. Asociatia noastra are membrii din Bucuresti, Ploiesti si Moreni, si nu a fost problema sa ne intalnim cu totii cand a trebuit.

Succes!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 28 Oct 2004, 13:53

Domnule "Dady":

Nu inteleg de ce esti atat de recalcitranta vizavii de proiectul lui Victor T?
Cu atat mai bine pentru pescarul amator de rand ca se creaza o federatie separata de competitie in pescuitul cu nuiaua.
Sa-si finanteze singur distractai si deplasarile. Cum o fac ... cu sau afar sponsorat este exact treaba lor. Ai ceva de spus in acest domeniu te afci membru si critici ca membru, daac vrei sa fi luat in serios.

Federatia nu te impiedica sa te organizezi intr-un club/asociatie la nivel local si cand exista o raspandire nationala a cluburilor pescarilor sportivi amatori de agrement ... :-), le chemi la o aduanre pe plan national si infiintati o federatie care sa devina reprezentanta unica a pescarilor de acest gen. Pana atunci vei urma sa paltesti cotizatie la doua asociatii. AGVPS si clubul. De ce? Pai din simplul motiv ca taxa de membru la AGVPS include si taxa de pescuit, nu numai de membru. Cand asta se v-a rupe intr-o taxa bine definita si se v-a plati ori de club, ori de persoana privata la un cont al organizatiei ce o administreaza, ... nu ai cum sa faci altfel.

Pune bazele clubului local. Pune baietii la treaba sa stranga cat mai multi adepti, ... de dorit ar fi pe toti. Cand aveti un statut bine stabilit, eventuale sectii de pescuit stationar la peste "pasnic", pescuit la rapitori si poate (de ce nu) o sectie de pescuit la musca artificiala, atunci te vei putea lansa intr-o activitate de schimbare si modificare a sistemului organizatoric actual. Cand incepi sa fi unul din reprezentantii majoritatii, atunci garantat vor trebuii sa va bage in seama ... altfel ... nici o sansa.
Fir intins!
Borealis F

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Oct 2004, 14:15

Nu vad de ce federatia ar exclude cluburile si asociatiile sau invers. Pot exista f bine.
La orice sport exista competitie in cadrul unei federatii si exista practicanti care nu urmaresc competitia ci doar miscarea si relaxarea.
Deci mi se pare normal sa se creeze federatia pentru care se zbat unii.
Ca printre ei sunt si persoane care unora nu le sunt simpatice asta este, incercati sa faceti abstractie si sa analizati ideile si faptele.

La nici un sport nu poti participa la competitii la nivel national si international daca nu esti inscris la un club afiliat la federatie. La fel e si in alte tari. Deci nu vad de ce ar fi cineva impotriva infiintarii federatiei.

Pe de alta parte e problema cluburilor si asociatiilor. Acestea nu trebuie sa aiba neaparat ca scop principal competitia. Daca o parte din membri lor vor sa participe la competitii foarte bine. Vazand si ce se intampla in alte tari eu zic ca ar trebui sa tindem spre urmatoarea organizare: un club/asociatie are un anumit numar de membri, se aduna o suma din cotizatii si se concesioneaza ape care sunt ingrijite de acel club/asociatie. Pe acele ape au drept de pescuit membri proprii sau se pot emite autorizatii pe termen limitat contracost. Un astfel de club/asociatie poate fi la fel de bine alcatuit din 10 sau 1000 membri. Daca o parte din ei (minoritatea) merg si la competitii si clubul e afiliat la federatie foarte bine, nu inseamna ca membri necompetitori ii sustin financiar pe competitori.

Scrie răspuns