pt iubitorii de C&R
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
se pare ca s-a inteles gresit ideea nu este vorba nici de lauda nici de facebook ci de un "loc virtual" unde putem intra sa vedem niste poze sau filmulete de calitate total sportive si in acelasi timp putem promova o chestie care nu ne poate decat bucura pe noi : pescarii sportivi .
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
Off/on topic: nu inteleg de ce se insista atat de mult pe catch & release. "Nu pastrati pestele prins, cumparati-l de la supermarket". Pai si ala de la supermarket de unde e prins, nu tot din balta? Un pescar sportiv nu prinde intr-un an cat prinde un pescar cu plasele intr-o saptamana, va asigur. Nu zic ca trebuie sa plecam cu sacul acasa, dar de prea multe ori vad ca daca un pescar nu practica C&R, el este exclus din bransa, e un braconier, dusmanul naturii. Poate gresesc eu... Astept pareri.
Nu asta e ideea acestui topic. Aici nu discutam daca e bine sau nu sa eliberezi pesti. Sunt destule discutii pe tema asta.
Din cate am inteles eu, se vrea promovarea acestui concept de C&R printre cei ce inca nu stiu despre ce e vorba.
Nu inseamna acum ca daca nu eliberezi toti pestii esti braconier/traistar/fomist/etc.
Si eu mai retin pesti cateodata. Dar hai sa incercam sa le aratam ca se poate manca peste si fara sa golim balta.
Cat despre pestele de la supermarket, el oricum va fi acolo in vitrina, indiferent de ce facem noi pe garla.
Asa ca, de ce sa mai omoram si noi alti pesti daca vrem sa mancam... cred ca asta e ideea.
Fire zbuciumate !

Din cate am inteles eu, se vrea promovarea acestui concept de C&R printre cei ce inca nu stiu despre ce e vorba.
Nu inseamna acum ca daca nu eliberezi toti pestii esti braconier/traistar/fomist/etc.
Si eu mai retin pesti cateodata. Dar hai sa incercam sa le aratam ca se poate manca peste si fara sa golim balta.
Cat despre pestele de la supermarket, el oricum va fi acolo in vitrina, indiferent de ce facem noi pe garla.
Asa ca, de ce sa mai omoram si noi alti pesti daca vrem sa mancam... cred ca asta e ideea.
Fire zbuciumate !

Invata din greselile altora pentru ca nu vei trai destul ca sa le faci tu pe toate.
http://www.kanciclub.webs.com
http://www.kanciclub.webs.com
de s-ar practica in mare masura macar pe natural ! nu trebuie dus la extrem , daca ti se face pofta de un peste nu iti da nimeni in cap sa duci 1-2 bucati acasa da cand vezi cate unii ca duc cu sacu si mai ales sub dimensiune chiar daca nu il mananca ci pt a-l vinde sau sa il dea la pisica ..... nici chiar asa . toata lumea zice ca in aceste fel nu se rezolva nimik , C&R ii degeaba , da daca nu facem nici macar atat ?????? in cativa ani pt a prinde peste vor fi cateva locatii unde tre sa platesti o gramada .....garanatat.
Ok, nu vreau sa stric topicul cu alte discutii in afara temei, vreau doar sa mai zic ceva, un exemplu concret. Acum doua zile am fost la pescuit pe o balta de langa Tulcea. Am oprit din ce am prins vreo 5-6 carasi frumosi si mi-am facut pofta de peste prajit. Am vazut langa mine pescari care au prins lin mai mic de o palma si de-abia asteptau sa il puna in bors ca ii da gust. Eee, treaba asta nu mi-a placut nici mie, mi se pare prostie sa omori un pestisor ( din care nici o matza cred ca nu intelege nimic) ca ai tu impresia ca o sa iti iasa borsul mai bun ( si pe langa asta, am impresia ca linul e un peste care dispare din apele noastre). 

astept pozele sau filmarile pe adresa mea de mail grecu40@yahoo.com