propunere

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 13 Noi 2009, 23:23

dan bobei scrie: E nevoie de cineva "acolo sus" care sa gandeasca cum trebuie, altfel restul e gargara (sper sa ma insel, desi nu cred).
Aha, ok, pai atunci ar fi dupa parerea mea doua posibilitatzi:

1- Incercam sa influentzam pe cineva care se afla deja "acolo sus" si il convingem sa reprezinte cu adevarat interesele pescarilor sportivi.

2- Incercam sa trimitem pe cineva "acolo sus" care gindeste bine si este in stare sa reprezinte interesele pescarilor sportivi.

Simplu... :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Noi 2009, 23:34

simplu si eficient 8)
mai bine de asa nici ca se putea spune

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 13 Noi 2009, 23:47

Intentia e evident laudabila, INSA traditia multiseculara a poporului nostru ne dovedeste ca exista 2 posibilitati ( parafrazind...care este) :

1. Cei care vor fi la virf vor incerca sa coteasca actiunea in sensul dobindirii de avantaje personale => Bullshit

2. Cei de la virf vor fi cinstiti, dar o parte din cei pe care ii reprezinta vor fi convinsi ca cei de la virf incearca sa coteasca actiunea in sensul dobindirii de avantaje personale => tot Bullshit

Concluzia mea : PAS!
Fir intins si happy bubbles !

Diver

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 13 Noi 2009, 23:48

Bine, la urma urmei e foarte simplu de spus asa ceva sau de scris pe forum :lol: dar cum ar putea arata concret o organizatzie sau o initziativa de genul asta in realitate? Ce ar putea face fiecare dintre noi?
Sunt convins ca umbla destui baietzi istetzi peaici asa ca datzi si voi cu parerea.

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 13 Noi 2009, 23:52

Diver scrie:Intentia e evident laudabila, INSA traditia multiseculara a poporului nostru ne dovedeste ca exista 2 posibilitati ( parafrazind...care este) :

1. Cei care vor fi la virf vor incerca sa coteasca actiunea in sensul dobindirii de avantaje personale => Bullshit

2. Cei de la virf vor fi cinstiti, dar o parte din cei pe care ii reprezinta vor fi convinsi ca cei de la virf incearca sa coteasca actiunea in sensul dobindirii de avantaje personale => tot Bullshit

Concluzia mea : PAS!
Da, iar am ajuns la vechea poveste: bla bla bla in tzara asta de kkt oricum nu se poate face nimic <= BULLSHIT

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Noi 2009, 09:32

Este o initiativa buna care nu merita lasata la o parte,si ,ar trebui sa avem o reactie pt ca dobitocii aia care fac legi tocmai pe asta se bazeaza: lLIPSA DE REACTIE.Problema este ,unde e urechea la care trebuie sa strigam, ca doar nu ne doare gura ,nu-i asa??Stie cineva,sau care ar fi modalitati concrete prin care ne-am putea manifesta dezacordul cu privire la timpeniile unora??

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 14 Noi 2009, 12:31

semlecangheorghe scrie:Este o initiativa buna care nu merita lasata la o parte,si ,ar trebui sa avem o reactie pt ca dobitocii aia care fac legi tocmai pe asta se bazeaza: lLIPSA DE REACTIE.Problema este ,unde e urechea la care trebuie sa strigam, ca doar nu ne doare gura ,nu-i asa??Stie cineva,sau care ar fi modalitati concrete prin care ne-am putea manifesta dezacordul cu privire la timpeniile unora??

Ideea e ca ar trebui strigat in mai multe urechi si cand vezi ca una tremura si se inroseste, acolo trebuie montat megafonul

Diver
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Diver » 14 Noi 2009, 12:48

bushmaster scrie:
Da, iar am ajuns la vechea poveste: bla bla bla in tzara asta de kkt oricum nu se poate face nimic <= BULLSHIT
Bushmaster, nu vorbesc doar airea, in spatele anonimatului unui forum.
Acum 3 ani am facut o asociatie, intre amici cu aceleasi vederi C&R. Am facut ceva actiuni de curatare a malurilor ( in speranta ca vom reusi sa mai educam macar 10% din cei ce pescuiau pe acolo) am incercam sa-i indemnam sa isi limiteze nr. de pesti pe care ii iau acasa, etc. Incet, incet am inceput sa ne inmuiem, pentru ca rezultatele erau zero.
Tocmai pentru a evita cele 2 variante pe care le mentionasem, asociatia a fost mica, formata doar din prieteni care aveau incredere totala unul in celalalt. Dar daca esti mic nu poti sa ai glasul gros si razbatator.

In concluzie, scepticismul meu se bazeaza pe experienta-mi, nu doar pe o lamentare neputincioasa (a mea) in fata displayului.

Daca voi mai sinteti inca optimisti, foarte bine! Dati-i inainte, poate totusi reusiti ! Va doresc 100% sincer SUCCES !
Fir intins si happy bubbles !

Diver

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 14 Noi 2009, 13:34

Nu spune nimeni ca vorbesti aiurea dar pe mine ma deranjeza lipsa de curaj si de optimism, rezultate oricum n-ai sa vezi in 2-3 saptamani. Trebuie insistat la maxim pina face "click" in capul pescarului de rand spre exemplu, care retzine orice chiticel pentru ca, vezi doamne, a platit doar 60 de lei pentru permisul de pescuit, cum sa plece el acasa cu traista goala?
Cu ajutorul internetului avem totusi sanse destul de bune sa fim auzitzi sau cititzi de pescari din toata tzara, deci sa devenim o namila imensa cu voce groasa, de pierdut n-avem nimic.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Noi 2009, 13:53

bushmaster scrie: Trebuie insistat la maxim pina face "click" in capul pescarului de rand spre exemplu, care retzine orice chiticel pentru ca, vezi doamne, a platit doar 60 de lei pentru permisul de pescuit, cum sa plece el acasa cu traista goala?
si iote cum dintro data parca ii mai buna sectionarea raurilor si impartirea baltilor in asociatii :lol:

luptam pentru libertatea pescuitului si ajungem defapt sa luptam pentru libertatea braconajului

eu cred ca trebuie reorientata problema la nivel de EU, daca am pune presiune in exterior poate iar tzacani pe baietii de la parlament organizatiile EU, oricum se fac bilanturi la nivel de situatie economica, coruptie, etc, sa ii ia la p*** si pentru ecologie si braconaj, ANPA si GM sunt incompetente oricum, oricate mailuri si altce cele se trimit, idem Hidroelectrica (paseaza gunoaiele pana in Dunare de pe orice rau)

Scrie răspuns