Pesti care contin substante toxice pentru om

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Sep 2004, 13:58

inca o chestie
am citit ca pestele cu cat este mai tanar cu atat este mai toxic
pe masura ce inainteza pestii in varsta, acumuleaza mai multe tampenii la kilogram......

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 09 Sep 2004, 14:09

Cu cit este mai tinar, este mai PUTIN toxic, ai vrut sa spui.
Am scris mai inainte, necazul este ca multe din substantele toxice (daca nu actioneaza in doza letala), au tendinta de acumulare in organism, generind pestului, ca si celui care il consuma (pasari ihtiofage, animale cu 2 sau mai multe picioare) aceeasi situatie (metale grele, pesticide, insecticide etc..)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Sep 2004, 14:16

Ati vazut ? De aia nu maninc eu peste si nici nu aduc acasa. Ca sa nu-mi otravesc familia. Faptul ca-i vad in poze sau in filme nu prezinta nici un pericol. :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Sep 2004, 14:21

daaaaaa tudor
si somonii de crescatorie din nordul europei indopati cu toate tampeniile ?
si pestele oceanic, in mod special cel de mediterana, cu super concentratii de alea alea ?
si legumele cu pesticide pe ele ? si porcii sau puii ingrasati cu faina de oase, sau vacile hranite cu praf facut din propriile cadavre, vezi boala vacii nebune ?
nu mai vb. de tel mobil care iradiaza creieru si twisterele care ar putea provoca cancer ( scrie pe cutie.... )

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Sep 2004, 14:31

danr scrie: twisterele care ar putea provoca cancer ( scrie pe cutie.... )
:shock:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2004, 14:33

Cred ca ma mut la munte, sa mananc numai carne de vanat, pastravi din ape sanatoase (ca asa sus nu cred ca se polueaza) si ce-o mai fi prin gradina. Astia ne omoara aici cu produsele lor. :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2004, 14:35

Si voblerele salmo contin o substanta care provoaca (virgula) cancer.(scrie pe cutie)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Sep 2004, 14:52

Vezi ca la americani scrie peste tot si pe orice ca poate sa fie cancerigen.
Si cind intri in imobile publice sau nu, este o placuta care te avertizeaza ca unele produse utilizate la constructia blocului ar putea, eventual, provoca un cancer. Dar asta o pun ca sa se protejeze de anumite procese.
Altfel si am mai spus-o, aici nu se bate nimeni sa manince peste de apa dulce inafara de salmonide si salau. Mie imi place numai salaul dar nu retin decit pe cei care au murit in drill. Nu m-am gindit niciodata ca ar fi toxici sau nu. Cu celelalte alimente la fel. Si, de la virsta asta incolo sunt mari sanse sa mor de altceva inainte sa mi se declare boala vacii nebune.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Sep 2004, 15:45

n-a avut cine sa le gateasca o stiuca umpluta :)

Scrie răspuns