Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
palade_dimitris
- utilizator nou

salut la toata lumea!
multumesc mult pt acest site.ati facut o treaba minata. din pacate eu locuiesc in grecia si pescuiesc numai la mare.inainte de a ma mutya in atena eram in Onesti si pescuiam foarte des pe Siret la Adjud.
In general daca cineva poate sa ajute putin cu pescuitul la mare ar fii foarte bine.Eu eram invatat cu salaul si cu twisterele dar acum imi e cam greu la mare.Dau la un bats de 7 metri si am scos peste frumusel dar daca cineva poate ajuta cat de putin as fii recunoscator.(cer scuze de greselile de ortografie

)
-
trombonezu
- utilizator constant

-
Salut, dintre cei de pe acest forum cred ca numai wavedancer iti poate da cateva indrumari deoarece e din constanta ... restul suntem la fel de nerabdatori sa aflam cum sta treaba la pescuitul marin... poate ne spui si tu cate ceva din experientele tale...
-
Borealis Fly
- veteran

-
Salut Dimitris,
Cu toate ca nu pot sa ma clasific ca fiind un pescar obisnuit cu conditiile marine, mai pescuiesc si eu pe coasta marii din cand in cand. Conditiile sunt diferite de cele din Atena. Fara sa fi fost acolo sunt sigur ca asa este.
Tu trebuie in primul rand sa identifici speciile de peste ce pot fi prinse in zonele de coasta si eventual din barca. Cand ai o lista (sa ai si numele latine ale speciilor) cat de cat completa atunci probabil vor fi mai multi cei ce vor putea sa te ajute.
Ceea ce eu pot sa te sfatuesc in mod calduros este sa te apuci de pescuitul al musca artificiala. Nu mica iti v-a fi mirarea sa afli ca majoritatea specilor se pot prinde la muste artificiale. Nu numai ca pescuitul v-a fi mai interesan, dar si perioadele dintre partidelle de pescuit. Dupa o zi de lucru obositoare, nu este nimic mai relaxant decat sa te asezi cu un coctail de suc de fructe rece (asta ramane la preferinta fiecaruia si continutul poate fi mai mult sau mai putin imbatator), langa menghina de legat si sa legi cateva muste noi. Sa nu ami spun ca iti v-a trebuii ani sa citesti tot ce s-a scris si se scrie despre acest domeniu al pescuitului sportiv.
Fir intins!
Borealis F
-
mugurel
- senior

Sustin parerea lui Petru privind conditiile diferite (salinitate, temperatura, specii). Cel mai bine obtii informatii de la pescarii localnici (mai cerute, mai furate

dupa amabiltatea lor). Am citit intr-un numar din PM despre pescuitul in Egee cu voblere in care erau si fotografii cu pestii prinsi (nu erau pesti intalniti frecvent in marea neagra). Voblerele erau "manuite" si produse de Eugen Cosma.
-
palade_dimitris
- utilizator nou

multumesc frumos!Dar treaba cu pescuitul in mare este urmatoarea:nu prea difera de pescuitul pe siret de exemplu daca dai la un bats de 7 metri cu pluta:D/2 peste am prins si am prins peste frumos(trebuie sa scot fotografiile)/3 momeala folosita de fiecare data a fost alcatuita din:paine/branza si sardele proaspete facute la mixer si adaugi faina cat trebuie daca doresti sa fie mai solida/4 rezultatele au fost mai mult decat frumoase am prins un chefal de aproape un kg si un peste numit tsipura aici de 1.5kg toate aceastea la bat dar trebuie sa aflul cum se numesc pe limba romana deoarece in romania nu am avut sanja sa pescuiesc la mare.deobicei pescuiam pe siret la salau can inca se mai prindea peste frumos la twister adica acum 5 ani si am facut o pauza de 4 ani in grecia pana anul acesta

.Deci ce ma intereseaza este cu ce nauci pot da in mare momeli si cam astea
-
palade_dimitris
- utilizator nou

cat despre pescari de aici hmmmm nu prea am ce zice pt ca prindeam peste si mai mare si mai mult ca ei fara a avand o experienta extraordinara in acest domaniu

-
Wavedancer
- veteran

-
Salut Dimitris!
Exceptind stavrizii, ai doi rapitori remarcabili care trag excelent la naluci, lufarul si palamida. Nu stiu exact denumirile in limba greaca ,dar am sa intreb un amic grec si le postez aici.
Detalii despre pescuitul lufarului (echipament) gasesti pe forum. O sa postez acolo amanunte despre tehnica. Pescuitul palamidei, nu difera prea mult de cel al lufarului, singura diferenta este talia pestilor (lufarul obisnuit are 2-3 kg, palamida vreo 5-6).
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
-
palade_dimitris
- utilizator nou

Wave mersi frumos pt ajutor si daca e posibil te rog frumos sa imi spui pe ce formum pot gasii echipamente etc