Permisul graniceresc? Abuz, mostenire sau normalitate?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Permisul graniceresc? Abuz, mostenire sau normalitate?

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Feb 2008, 09:30

Vreau sa initiez o dezbatere privind faimoasele Permise Graniceresti, act care conform art 17 din decretul61\1981 sunt obligatorii si pentrui pescarii sportivi care pescuiesc pe rauri de frontiera.
Parerea mea si a altor pescari care mi-au scris deja in privat este ca acest PG e o mostennire a epocii Ceausescu si ca in conditiile in care Romania e membra UE, cel putin pe granita cu Bulgaria si cu Ungaria nu s-ar mai justifica! PG-ul cerut de Politia de frontiera si reconfirmat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 105 din 27 iunie 2001 privind frontiera de stat a Romaniei.
Parerea mea strict personala e ca PG-ul violeaza dreptul fundamental al cetateanului roman de a sta oriunde vrea el pe teritoriul national. Trebuie sa existe prezumtia de nevinovatie, adica atata vreme cat nu am fost prins trecand ilegal granita nu se poate prezuma ca as avea intentia asta. In Bulgaria si Ungaria se trece bu CI, deci ce conteaza ca trec Dunarea la "picior" sau ca o trec pe Podul Prieteniei! Tot la bulgari ajung!
Iar PG-ul incalca si dreptul comuunitar - una din cele 4 mari libertati ale cetatenilor europeni e cea de libera circulatie! Ori PG-ul o incalca in mod clar!
S-a mai discutat despre inutilitatea actuala a PG si pe alte situri.
http://www.infopescar.tv/forum/legi-per ... -t252.html
Ce parare aveti? Ma gandesc ca daca f multi pescari, o majoritate, sunteti pentru anularea PG, putem strange semnaturi pentru schimbarea legistaltiei! De noi depinde daca va mai ramane sauu nu PG-ul si daca vom da bani aiurea la Politiia de frontiera!

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 13 Feb 2008, 10:03

Sa fiu circotas: :)
In primul rind graniceri nu mai exista.
In al doilea rind i se spune "Permis de Granita".
In al treilea rind se elibereaza pentru orice activitate desfasurata in zona de granita si nu numai pentru pescuit.
Chiar si acum cind (cica) suntem in UE granita de stat exista in continuare.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Feb 2008, 11:19

si in al 4-lea rand sunt destui dintre ei care controleaza la permise, ceea ce e bine. :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Feb 2008, 13:23

Leba, cu tot respectul pentru meseria lor, ei sunt pusi sa prinda contrabandisti si traficanti diversi, nu sa controleze permise de pescuit! Pentru control sunt platiti paznici de asociatiile de pescari. Problema nu e controlul permisului de pescuti ci al PG-ului. De ce sa le dau alora bani si de ce sa pierd zile pana mi se elibereaza?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Feb 2008, 14:26

Fario_nebunu scrie:Leba, cu tot respectul pentru meseria lor, ei sunt pusi sa prinda contrabandisti si traficanti diversi, nu sa controleze permise de pescuit!
perfect de-acord aici.
Fario_nebunu scrie: Pentru control sunt platiti paznici de asociatiile de pescari. Problema nu e controlul permisului de pescuti ci al PG-ului. De ce sa le dau alora bani si de ce sa pierd zile pana mi se elibereaza?
ihi, in ce tara? :evil:
eu zic ca PF e cu prepoderenta ok.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 13 Feb 2008, 14:29

nu stiu cum o fi la dunare.. dar aici la noi , in moldova, langa iasi avem doua rauri: Prutul si Jijia. Prutul e pe frontiera- PF-ul prezent mai mereu si mai peste tot: branconieri cu plase sau pescari fara permis nu prea gasesti. Jijia in schimb la 2-3 km distanta de granita nu mai este treaba lor: toti localnicii stau cu crasnice in apa, plase( nu chiar in vazul lumii, dar sunt destui.)
cu alte cuvinte prefer si eu ( si mai sunt si altii care gandesc asa...) ca PF-ul sa controleze in continuare( desi de multe ori e mana in mana cu greblasii, su branconierii-dar macar nu e regula, si macar se mai sperie altii ..)
aaaa... de care paznici platiti de asociatii vorbesti?! ca nu am vazut nici unul pe nicaieri. exista asa ceva? stiam doar de avps...dar greu da vazut la treaba( si cand ii vezi ..o fac anapoda!)

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 13 Feb 2008, 16:19

Dupa parerea mea pg-ul nu prea este necesar,e adevarat ca inca nu suntem in spatiul Schengen,dar cred ca este suficient sa ai la tine CI.In plus de asta este o mare pierdere de timp,mai ales cei care vor sa pescuiasca in mai multe jud.de granita,cu obtinerea pg-ului.Dar sunt de acord cu controlul pescarilor de catre pf.,chiar daca mai sunt destui care sunt pe-o felie cu braconierii,s-au facut multe lucruri bune in privinta combaterii braconajului!
:wink:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 17 Feb 2008, 11:22

Ca sa lamurim anumite aspecte:
1. P.g. nu mai exista asa cum era cunoscut acum 10 ani.
2. Desfasurarea activitatilor in apropierea frontierei de stat este reglementata de O.U.G. 105/2002
3. Ceea ce dumneavoastra numiti P.G. este de fapt o viza ce se pune de seful I.J.P.F. pe permisul de pescuit, iar aceasta viza nu costa nimic.
4. existenta sau inexistenta acestei vize nu va afecteaza libera circulatie, fiind tinuta pentru reglementarea unei activitati, intro anumita zona.
PENTRU LAMURIRI, RECLAMATII SAU NEMULTUMIRI IN ZONA OLTENITA VA ROG SA MA INTREBATI CU INCREDERE.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 17 Feb 2008, 11:30

csaa scrie: 3. Ceea ce dumneavoastra numiti P.G. este de fapt o viza ce se pune de seful I.J.P.F. pe permisul de pescuit, iar aceasta viza nu costa nimic.
Doar pe jumatate corect, caci in CS aplicare stampilei te costa 5 lei :).

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 17 Feb 2008, 11:41

Doar ptr.Dunare pg-ul nu costa nimic,celelalte ape de frontiera costa! :evil:
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Scrie răspuns