PERMISE 2013

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
miky
veteran
veteran
Mesaje: 1461
Membru din: 08 Iul 2005, 15:50
Localitate: sibiu

Re: PERMISE 2013

Mesaj de miky » 06 Dec 2012, 21:34

Zamfi scrie: Colegu( de forum si pasiune) , sa nu te superi pe mine da' chiar nu ma pot abtine sa nu te intreb : tu ce ai facut concret pentru imbunatatirea situatiei pescuitului in Ro?...
Prin anii 90', cand intram din comunism in anarhie, era la moda intrebarea: tu ce-ai facut in ultimii 5 ani ?
Intrebare care ingropa multe voci, pentru ca nimeni la ora aia nu putea veni cu un raspuns laudabil privind faptele lui eroice !
Astazi, am ajuns unde suntem pentru ca nici dupa 20 de ani nu am terminat sa ne punem intrebarea asta fiecare la fiecare !
Eu cred ca este gresit ca in 2012 sa fie abordate lucrurile la fel !
Si ca sa ma rezum la pescuit, nu cred ca este necesar ca cineva sa faca ceva inainte, sau sa dovedeasca ca a facut ceva pentru pescuit, sau sa fie cine stie ce personalitate, pentru a-si expune o opinie intr-o discutie libera pe un forum, chiar daca acea opinie promoveaza un discurs nou si o invitatie la mobilizare si la coagulare a unei vointe comune !
Deasemenea nu cred ca e obligatoriu ca pescarul oricine ar fi el, sa faca ceva pentru bunul mers al pescuitului, mai mult decat sa fie un bun cetatean, sa respecte legile, natura si pestii ! Nu e condamnabil sa nu faci nimic altceva laudabil pentru a te remarca !
Daca totusi va invita cineva sa faceti ceva in plus de asta, sau daca prin discurs incearca sa va spuna ca pentru a se schimba/intampla ceva, este absolut necesar sa "se faca ceva", dar acel ceva, sta doar in puterea pescarilor sa faca, pentru ca in lipsa actiunii lor, nimic nu se intampla din senin, mi se pare eronat sa incercam sa judecam acea invitatie prin a minimaliza pe autorul ei !
In fond e o treaba de optiune pentru cine intelege:

- puteti sa nu-i dati credit, si sa alegeti sa nu faceti nimica, asteptand intai razboiul cu braconierii, dus de... cine credeti voi sa-l duca, sau alte dovezi pe care sa le faca oricine vreti voi sa le faca, si atat ! Perfect rezonabil, numai ca...:
Aceasta alegere este gresita doar pentru ca nu duce la nici un rezultat, si stiti asta pentru ca asta facem toti, de mai multi ani incoace, si nimeni nu starpeste braconajul, nimeni nu dovedeste nimic, in genereal situatia merge in rau nu in bine... pentru ca in general NU SE INTAMPLA NIMICA DIN SENIN !
Ramaneti asa, in carapacea voastra de acum, si peste 5 ani, veti face si veti spune din nou aceleasi lucruri si nici n-o sa pescuiti mai bine ! Sau sunteti naivi sperand ceva de la guvernanti ! De la asociatii nu aveti ce sa sperati pentru ca asociatiile suntem noi pescarii, daca noi nu vrem, nu vrea nici asociatia oricare ar fi ea !
Aveti alternativa sa nu mai platiti ! perfect, nu mai platiti cotizatii (nu permise ca va situati in afara legii) Dar chiar nu mai platiti deloc ! Va rog, va invit ! Nu mai platiti si asteptati, doar asteptati ... daca va va multumi rezultatul, e ok, discutia nu-si mai are rostul !

-sau puteti sa-i acordati un minim credit cuiva, care n-a demostrat nimic pentru pescuit, si nici nu e o personalitate in domeniu, dar vine cu alt discurs, dintr-o experienta proprie europeana minima, macar atat cat sa purtati cu el un dialog constructiv si obiectiv, in loc sa-i ingropati cuvintele cu superioritate de... superdezamagiti si obositi de atata experienta vero ! :mrgreen:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: PERMISE 2013

Mesaj de tavistan » 06 Dec 2012, 21:37

@lucky_51: cel mai stupid comentariu pe care l-am citit pe aici! ce e fain ca dreptul la opinie e garantat... si pentru tine, si pentru mine... :lol:
@zamfi: daca din discutiile astea "sterile" purtate de persoane care n-au facut nimic pentru pescuitul din Rrrrrromania, ar iesi la un moment dat niste initiative consistente, din partea unuia sau a altuia care a stat pana la momentul respectiv pe margine... oare nu am fi castigati cu totii? Crezi ca un "proaspat" ar trebui adus cu picioarele pe pamant in dulcele spirit mioritic, sau ar trebui incurajat in "naivitatea" lui, chiar si de pe margine?!

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: PERMISE 2013

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Dec 2012, 21:38

Ha,ha..razboi cu braconierii... ala e fix-pix:lol: sa vezi cind risti sa iei amenda pentru ca ai sesizat jandarmii si a.n.p.a.,cu privire la acte de braconaj..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: PERMISE 2013

Mesaj de tavistan » 06 Dec 2012, 21:39

semlecangheorghe scrie:Ha,ha..razboi cu braconierii... ala e fix-pix:lol: sa vezi cind risti sa iei amenda pentru ca ai sesizat jandarmii si a.n.p.a.,cu privire la acte de braconaj..
...Alt dezamagit... :lol: :lol:

Avatar utilizator
old_radu
veteran
veteran
Mesaje: 3682
Membru din: 23 Feb 2007, 22:13
Localitate: Baia Mare

Re: PERMISE 2013

Mesaj de old_radu » 06 Dec 2012, 22:07

old_radu scrie:...inca un subiect de "lalaiala".... :oops:
...bun venit , dar cam "prematur"
...si sunati din zurgalai , hei , hei !... :lol:
...asta am scris pe prima pagina a acestui topic si se pare ca cineva insista sa confirme "prezicerile " mele
...cel putin de s-ar "lalai" la subiect
...bagati zurgalaii , hei , hei !... :lol:

zavera
veteran
veteran
Mesaje: 728
Membru din: 16 Noi 2012, 12:47

Re: PERMISE 2013

Mesaj de zavera » 06 Dec 2012, 22:11

semlecangheorghe scrie:Ha,ha..razboi cu braconierii... ala e fix-pix:lol: sa vezi cind risti sa iei amenda pentru ca ai sesizat jandarmii si a.n.p.a.,cu privire la acte de braconaj..
Nu cred că este posibil un război al pescarilor cu braconierii !
Dar cred că este posibil ca organele specializate ale statului să-şi facă datoria şi să lupte contra delicvenţilor. Pentru asta există poliţie, justiţie, procurori şi legi penale.
Braconierii sunt delicvenţi, se află în afara legii şi trebuie să fie puşi la respect.

Pescarii pot cel mult ca, printr-un plus de civilizaţie, să evite micile abateri.
Adică, daca ai voie să foloseşti doar patru undiţe, de ce să foloseşti cinci, şase sau mai multe ? Dacă o faci de-al naibii, atunci acea civilizaţie nu există.
Dacă un sac de gunoi costă caţiva bănuţi, de ce să nu-l foloseşti pentru a-ţi aduna resturile ? Tot de-al naibii ?
Ce este degradant, să te apleci pentru a-ţi aduna propriul gunoi, sau să-l arunci, uneori ostentativ, unde se nimereşte ?
Dacă un permis de pescuit valabil un an costă puţin mai mult decat două pachete de ţigări, de ce să nu-ţi iei ? Evident, tot de-ai naibii !
Dacă vine unul mai tanăr, care poate mai are puterea să spere, de ce să nu-l împungem niţel ? Aşa, pentru că suntem ai naibii !

Nu cumva ne este frică să renunţăm la a mai fi ai naibii ?
Că tot ne-am obişnuit să trăim aşa, rezistand în vremuri grele, doar că am fost ai naibii ?
Ce ni se va întampla dacă am începe noi să fim fraierii ăia, care respectă legea şi regulile de bun simţ, pretinzand şi celorlalţi acelaşi lucru ?
E aşa periculos să fii cumsecade, să mergi liniştit la pescuit, să nu faci măcar o " nefăcută" pe zi ?
Acuma, dacă tot scăpăm de sfarşitul lumii din 21 decembrie, ce-ar fi să încercăm ?
Oricum, "viaţa de după" e bonus ! :D

Avatar utilizator
miky
veteran
veteran
Mesaje: 1461
Membru din: 08 Iul 2005, 15:50
Localitate: sibiu

Re: PERMISE 2013

Mesaj de miky » 06 Dec 2012, 22:19

miky scrie: Aveti alternativa sa nu mai platiti ! perfect, nu mai platiti cotizatii ! Va rog, va invit ! Nu mai platiti si asteptati, doar asteptati ...
Ok, Ajvpsurile ca si marea majoritate a asociatiilor actuale merita asta !

1 - cat de realizabila este aceasta masura ? degeaba nu mai platiti 30 sau 100 de useri, in timp ce niste mii sau zeci de mii de pescari care nu umbla pe net, din lipsa de scoala, de posibilitati sau din orice alte motive, habar n-au de protestul vostru si se duc in fiecare inceput de an ca ... in sir indian ,... :mrgreen: , catre caseriile lor sa-si plateasca cotizatiile ca sa poata pescui linstiti, in conditiile mizere azi !

2 - presupunand ca masura prinde si nu mai plateste nimeni,... si ramaneti toti in asteptare...
Cum va va imbunatati asta viata de pescar si calitatea capturilor viitoare ( sa zicem intr-un an-doi sau cinci) ?
daca credeti ca va veni cineva sa investeasca bani de acasa in ape publice prea curand,.. zic ca sunteti naivi !
sau sa faca reguli noi, din senin...

Ca o concluzie avem de-a face cu urmatoarea situatie in pescuitul sportiv:

- exista o parte multumita de situatie si de mersul lucrurilor; aceasta parte include guvernantii, profitorii de orice fel, braconierii organizati si sustinuti politic (presupunem doar), si altii din tagma celor interesati de afaceri in pescuit si obtinerea de bani usori de la multime (aici includ si conducatorii de asociatii, sa nu zica cineva ca ocolim asociatiile cu vreun scop)

- exista o parte vatamata ; aceasta parte include pescarii (adica noi), si natura (adica apele si pestii,... care si cati mai sunt)

Intrebare:
Cine trebuie sa inceapa schimbarea ?
ATENITE: am intrebat cine trebuie sa o inceapa, nu cine trebuie sa o ceara !
Eu zic ca partea multumita, n-are nici o motivatie, lucrurile ii merg bine si rotund, de ce ar dori sa schimbe ceva ? !

Cine mai ramane ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Avatar utilizator
old_radu
veteran
veteran
Mesaje: 3682
Membru din: 23 Feb 2007, 22:13
Localitate: Baia Mare

Re: PERMISE 2013

Mesaj de old_radu » 06 Dec 2012, 22:35

...ceva concret ne spuneti ce sa facem ?
...nu sunt adeptul neplatii permiselor , il platesc de cateva zeci de ani , dar parca m-am saturat sa tot platesc si sa nu primesc nimic in schimb
...imi adun gunoiul si-l car acasa in portbagaj , ba mai mult il car sau dau foc si pe al altora
...am sesizat si organele indreptatite atunci cand am sesizat abateri de la lege si m-am ales cu ignoranta lor
...cum dracu sa reactionezi cand in fiecare an suntem mintiti ca vor face populari , vor face ecologizari , vor face controale , bla, bla , bla....
...si cand esti satul de atata demagogie , in absolut toate domeniile , parca iti vine sa-ti bagi piciorul in... "campania electorala".
...in rest , ma angajez si eu ca "voi face totul ..."
:lol:

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: PERMISE 2013

Mesaj de tavistan » 06 Dec 2012, 23:06

old_radu, eu cred ca faci exact ce trebuie... ce e aparent paradoxal este ca daca am face toti exact ce trebuie, n-ar mai avea nici o importanta daca am astepta mai mult de la ceilalti sau, din contra, de la noi insine; asteptarile ar fi egale! Plictisitor; aproape ca-n Scandinavia :?

Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Re: PERMISE 2013

Mesaj de Tavi » 06 Dec 2012, 23:16

dar ce trebuie sa facem? :mrgreen:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns