Momentan nu exista permise de pescuit decat in vistieria ANPA care mai are de facut cate ceva pana sa ajunga acestea si la asociatii.
Asociatiile nu VAND permise ci doar distribuie .Pretul permiselor este stabilit prin lege ( de fapt de asta treneaza distribuirea lor , pretul nefiind fixat inca ).
90% de anul aceste vor putea obtine permise de pescuit si cei ce nu fac parte din asoctiati prin plata contravalorii permisului la trezorerie si ridicarea lui de la ANPA sau institutii ce vor fi anuntate (sper)
asa ca nu mai este nimeni obligat sa caute o asociatie chiosc de permise ca oricum dupa ce il cumpara nu mai trece pe acolo.
Rostul asociatiilor trebuie sa ramana altul nu vanzarea de permise .
Permis Pescuit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cei de la AGVPS si RNP stiu foarte bine ca nu au drept de control singuri pe malul apei numai insotiti de Politie , Jandarmi s-au Inspectorul piscicol care si dau amenzi cind este cazul.
Paznici lor se mai duc singuri si ameninta pescarii dar in rest nu pot sa faca nimica.
In judetul Hunedoara dupa ce am facut sedinta cu pescarii la care au participat :Inspectorul Piscicol , Jandarmeria si Politia si li sa spus pescarilor cine are drept de control , intradevar au facut baie citiva paznici de la AJVPS si de la RNP , dupa care s-au linistit si nu s-au mai dus deloc in control.
Nu va fie frica cereti sa va amendeze si eu va ofer asistenta juridica.
Oricum formularul de contraventie este cu regim special si nu il au numai organele abilitate de lege
Paznici lor se mai duc singuri si ameninta pescarii dar in rest nu pot sa faca nimica.
In judetul Hunedoara dupa ce am facut sedinta cu pescarii la care au participat :Inspectorul Piscicol , Jandarmeria si Politia si li sa spus pescarilor cine are drept de control , intradevar au facut baie citiva paznici de la AJVPS si de la RNP , dupa care s-au linistit si nu s-au mai dus deloc in control.
Nu va fie frica cereti sa va amendeze si eu va ofer asistenta juridica.
Oricum formularul de contraventie este cu regim special si nu il au numai organele abilitate de lege
salutare, am trecut ieri pe la ajvps piatra neamt, si facand pe prostu, le-am zis ca vreau sa-mi fac permis de pescuit, stiind ca de fapt el nu exista, si ca nu vreau acel carnet verde de membru ajvps, ci doar pemis de pescuit.
Raspunsul lor: Carnetul de membru se alibereaza doar pt vanatori, iar carnetul verde eliberat de ei pescarilor fiind de fapt "prmisul de pescuit" si nu carnet de membru!
Ce ma nedumereste e faptul ca pe site-ul "revista lu peste" au publicat taxele de pescuit pe 2008, unde se speecifica ca acea taxa reprezinta pretul permisului de pescuit pe 2008:
Pescarii care sunt deja membri - 100 lei.
Elevii cu varste cuprinse intre 14-18 ani, studentii (numai la cursurile de zi) si persoanele peste 65 de ani - 50 lei.
Veteranii de razboi - 2 lei.
Copii sub 14 ani - 25 lei.
Pentru noii membri, la tarifele precizate mai sus se adauga o taxa de inscriere in valoare de 15 lei.
Vanatorii care au deja permis de vanatoare si vor sa obtina permis de pescuit sportiv beneficiaza de o reducere de pret de 50 % din valoarea cotizatiei anuale de pescuit sportiv.
aici e linkul catre cele de mai sus:
http://revistalupeste.ro/Permise-de-pes ... -A285.html
pana la urma pt ce se plateste acea taxa? odata platita imi da dreptul sa pecuiesc pe apele publice sau nu?
Raspunsul lor: Carnetul de membru se alibereaza doar pt vanatori, iar carnetul verde eliberat de ei pescarilor fiind de fapt "prmisul de pescuit" si nu carnet de membru!
Ce ma nedumereste e faptul ca pe site-ul "revista lu peste" au publicat taxele de pescuit pe 2008, unde se speecifica ca acea taxa reprezinta pretul permisului de pescuit pe 2008:
Pescarii care sunt deja membri - 100 lei.
Elevii cu varste cuprinse intre 14-18 ani, studentii (numai la cursurile de zi) si persoanele peste 65 de ani - 50 lei.
Veteranii de razboi - 2 lei.
Copii sub 14 ani - 25 lei.
Pentru noii membri, la tarifele precizate mai sus se adauga o taxa de inscriere in valoare de 15 lei.
Vanatorii care au deja permis de vanatoare si vor sa obtina permis de pescuit sportiv beneficiaza de o reducere de pret de 50 % din valoarea cotizatiei anuale de pescuit sportiv.
aici e linkul catre cele de mai sus:
http://revistalupeste.ro/Permise-de-pes ... -A285.html
pana la urma pt ce se plateste acea taxa? odata platita imi da dreptul sa pecuiesc pe apele publice sau nu?

pt prostie si indolenta ,dar si pt impotenta de a lua atitudine.adrian25 scrie:......................................
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
adica sunt = 0 acele "permise" asa-i? si daca sunt ilegale de ce nu se sesizeaza nici o institutie care poate lua masuri? mai ales ca aceste anunturi cu permise de vanzare sunt facute publice si taxele sunt postate chiar si pe site-ul ajvps? deci pratic nu au ce sa-ti faca, asa-i? sa inteleg ca nu au nici o baza legala sa se impuna, asa-i adiwolf? ms de raspunsuri
adrian25,
citeste legea si trage concluziile singur,nu te mai uita in gura lui X sau Y.
legea e baza si interpretarea ei.
parerea mea personala este ca la ora actuala in romania nu exista permis de pescuit,iar asociatiile profita de acest vid si de necunosterea legilor de catre pescari,pt a baga niste bani la visterie fara sa faca nimic pt ei.
citeste legea si trage concluziile singur,nu te mai uita in gura lui X sau Y.
legea e baza si interpretarea ei.
parerea mea personala este ca la ora actuala in romania nu exista permis de pescuit,iar asociatiile profita de acest vid si de necunosterea legilor de catre pescari,pt a baga niste bani la visterie fara sa faca nimic pt ei.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Acel carnet sau legitimatie de membru al unei asociatii plus chitanta prin care ai achitat contravaloarea taxei de pescuit pe anul in curs dovedesc ca esti un cetatean corect care a achitat ce avea de achitat ... adica ti-ai cumparat dreptul de a pescui in apele publice din Romania.adrian25 scrie:adica sunt = 0 acele "permise" asa-i? si daca sunt ilegale de ce nu se sesizeaza nici o institutie care poate lua masuri? mai ales ca aceste anunturi cu permise de vanzare sunt facute publice si taxele sunt postate chiar si pe site-ul ajvps? deci pratic nu au ce sa-ti faca, asa-i? sa inteleg ca nu au nici o baza legala sa se impuna, asa-i adiwolf? ms de raspunsuri
Ca mai departe niste asociatii nu au reusit sa procure permisele de pescuit sau ca niste functionari publici (platiti din banii nostri) nu si-au facut treaba ... e o alta poveste.
Poti merge linistit la pescuit deoarece cind vei primi permisul de pescuit pe el va fi inscris intreg anul 2008, deci va acoperi (retroactiv) si perioada in care ai mers la pescuit fara a avea acel cartonas. Tu ai cumparat un permis de pescuit pe intreg anul 2008, l-ai achitat 100% si nu cota parte corspunzator a 5 sau chiar 4 luni cite vor mai ramine din 2008 in momentul cind vei intra in posesia sa .

Pe de alta parte poti sa spui tuturor prietenilor tai pescari ca exista asociatii care "dorm in bocanci" (si e "normal"

Si mai poti spune ca exista functionari ai statului roman care se joaca cu banul public si permit ca sumele adunate de la pescari pentru permise sa zaca prin conturile asociatiilor in loc sa intre la buget. (Chiar asa ... la foamea bugetului pe anul acesta cred ca n-ar strica ca o sesizare pe aceasta tema sa fie adresata primului ministru)

Daca institutiile statului nu se autosesizeaza ... le putem adresa noi sesizari ... eu recunosc (mea culpa !) ca n-am facut-o ... dar cine stie, uite ca sciind acest raspuns mi-a venit o idee !

Tensiune in fire !