Permis Pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 27 Iun 2008, 11:42

adrian25 scrie:am inteles ideea cu carnetul de membru, multumesc de lamurire, dar ei pe ce baza "dau amenzi" si cica ar avea si dreptul de a confisca scule? mai era cate unul care apartinea tot de ajps si care venea in "control" si avea chitantier pt amenda sau sa se plateasca la el ziua de pescuit daca nu ai permis, repet ala era cu legitimatie ajvps! ce argumente am in fata dobitocului in afara de cele 110 kg ale mele, sa nu ma cert pt pemise, si nici bani sau scule sa nu vada de la mine?
Cred ca raman cele 110 kg.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 27 Iun 2008, 20:43

Nici o Asociatie nu are drept de control si mai ales sa dea amenzi.
Dreptul de a face controale il au numai : Jandarmii , Politia si Inspectorii Piscicoli care sint abilitait prin lege de a sanctiona s-au constata infractiunile.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 28 Iun 2008, 05:41

APSHD scrie:Nici o Asociatie nu are drept de control si mai ales sa dea amenzi.
Dreptul de a face controale il au numai : Jandarmii , Politia si Inspectorii Piscicoli care sint abilitait prin lege de a sanctiona s-au constata infractiunile.
E valabil si pe apele RNP ?

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 28 Iun 2008, 08:45

ok, problema e in felul urmator, daca ma poate ajuta cineva cu cunostinte sigure( daca am stricat topicul, rog moderatorul sa il mute in alta parte, cu scuzele de rigoare!):
Peste o luna luna o sa ma mut in piatra neamt, cum fac sa pot pescui legal pe apele publice din neamt, implicit barajul de la bicaz, izvotul muntelui si celelate ape pana la piatra neamt (bistrita, vaduri, hangu, atc)? din cate stiu, singura asociatie din neamt e ajvps,
1)trebuie sa-mi fac obligatoriu permis la ei?
2)taxa impusa de ei anual e de 80sau 100 ron, nu e mare chestie, dar o platest doar ca sa fiu mebru la ei , sau imi da si dretul de pescuit pe aceste ape, care cica ar fi administrate de ei?
3)daca nu ma inscriu la ei, mai exista alte asociatii in neamt?
4)imi poate da cineva un link, un document, orica..., care sa dovedeasca ca ajvps nu au drept de amenda si nici de confiscare a sculelor daca nu sunt insotiti de jandarmi sau politie?
Va multumesc anticipat si sper sa ma poata ajuta cineva cu informatii sigure, ca daca ma duc la ei la sediu si intreb, o sa-mi spuna orice sa ma inscriu la ei, numai ce trebuie nu... :respekt:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 28 Iun 2008, 09:28

Si eu as vrea daca aveti asa ceva,un document din care sa reiasa ca nu au drept de control(preferabil text de lege cu antet,etc)

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Iun 2008, 09:44

...atat s-a tot discutat de permisul pe 2008,poate chiar exagerat.
Hai sa punem si problema "invers",adica dintre cei care au platit si nu au permis(din motive "obiective",stiute doar de catre mai marii pescuitului din tara asta),sunt care au avut de platit amenzi sau au avut neplaceri cu "controlorii"?

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 28 Iun 2008, 09:57

@old_radu
inca nu am avut controale pe unde merg eu la pescuit. Dar o amenintare tot am avut, anul trecut, de la paznicul de vanatoare. Mi-a zis ca ma aranjeaza el cand ma prinde la pescuit, dar nu a vrut sa-mi dea nr lui de telefon sa-l sun si sa-i spun unde sunt la pescuit. Nu de alta dar sa nu ma caute de nebun pe malul apei :lol:
Inca nu l-am intalnit, dar daca vine singur tare mi-e frica ca o sa se impiedice si o sa se scalde putin :twisted:
Anul trecut aveam si permisul de pescuit nu doar cotizatia platita la asociatie ca anul asta, dar el nu prea cred ca stia ca eu nu pescuiesc in ilegalitate. Si cred ca a auzit ca m-am luat de cativa pe malul baltii pt ca retineau tot ce prindeau. Pe unii i-am trimis acasa dupa ce le-am aruncat toti pestii in apa si i-am amenintat cu bataia daca-i mai vad la pescuit. Ei oricum nu aveau permis de pescuit ca doar pescuiesc langa satu lor si nu le face nimeni nimic :roll: Si culmea nu m-a cautat nici politia, desi am fost amenintat de cateva ori

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 28 Iun 2008, 10:33

si totusi cum justificam cu dovezi palpabile ca sunt ilegale controalele si amenzile ajvps?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Iun 2008, 10:45

@ luci_t..."Justitiarul"....reloaded :lol:
NU cu forta se rezolva ,dar e bine sa dispui de ea (forta ) :lol:
...eu vorbeam de anul asta,2008 !

@ adrian25...ajvps-ul face controale,doar insotiti de jandarmerie,iar amenzile le da jandarmeria...eu nu stiu sa faca ajvp-ul controale ,dar ce-i drept nici nu am mai fost controlat de vreo 3 ani .

Fir intins ! tuturor. :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 28 Iun 2008, 10:59

@old_radu
e drept ca nu rezolvi nimic cu forta, dar in lipsa unui control legal si forta (ca amenintare) face ceva. Unde fac eu galagie pe malul baltii majoritatea ma cunosc sau ii cunosc eu pe ei ca baltile sunt aproape de satul natal. Unii "pescari" poate ar apela si ei la forta impotriva mea, dar cred ca-i descurajeaza tonul pe care le vorbesc mai mult decat statura mea. Am 1.86m si peste 95kg :twisted: Sunt foarte politicos cu ei si nu cred sa fi urlat la mai mult de doi "pescari" Chiar si cand le arunc pestii din juvelnic ii rog frumos sa o faca cu mana lor. Si cand ii rog sa-si adune sculele in 3-5 minute si sa plece acasa majoritatea isi amintesc ca in tinerete loveam imediat ce nu-0mi convenea ceva :cry:
Ce nu stiu ei e ca de cel putin 5-6 ani nu am mai palit pe nimeni :twisted: si nici nu am de gand sa o fac decat daca-i musai
Acum gata, plec la pescuit pana maine.
Fire intinse

Scrie răspuns