Pentru ieseni (... si nu numai)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Re: .

Mesaj de paul » 25 Feb 2005, 19:00

aZu scrie:Io n-am pretentii de mare pescar, aveam retineri sa ma bag intre meseriasi.
Va intalniti in fiecare joi?

Clean inca n.am prins.
Asta vara mi-a plecat o lanseta de pe mal. s-ar putea sa fi fost si clean =)
Nimeni nu-i mare meserias si toti sunt baieti de treaba. Si eu , la inceput ma gandeam cum o sa fie, dar toti sunt oameni simpli.... ai sa vezi :)
Ne-am intalnit doar de doua ori pana acum si ne-am simtit de parca ne stiam de cand lumea :) Ne-am intalnit la doua saptamani. Acum, saptamana asta care vine ne intalnim (sper) din nou.
Mai invatam unul de la altul, mai povestim din experienta, impresii.
Si eu sunt incepator in ale spinning-ului, dar, oricum , discutam despre mai toate speciile de pesti ce pot fi prinsi la undita. Nimeni nu-i exclusivist pe rapitori.
Ai sa vii si ai sa te convingi.
Noi am zis ca, in perioada in care nu prea se poate merge la pescuit (cam cum e acum) sa ne vedem odata la doua saptamani, apoi in fiecare saptamana, tot joi, urmand ca vineri sa ne pregatim pentru ziua de sambata :)
Referitor la clean... e posibil la adanc , la plumb trage cu putere, se lasa tare pe lanseta

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 25 Feb 2005, 19:03

Citesc acum si forumul angler-online.de. Nemtii foarte incintati de sonarul cu scanare de pe mal Humminbird Smartcast rf 20.
Cum naiba sa fac sa-mi aduc si eu unul din State?
Domnul Pangica mi-a comunicat ca cei de la BassPro nu livreaza asa ceva in RO.
Am vazut ca a aparut unul cu raza mai mare de actiune 150 ft., smartcast rf 25.
Cine imi da o idee de unde iau asa ceva la pret rezonabil?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Feb 2005, 19:08

aZu scrie:Citesc acum si forumul angler-online.de. Nemtii foarte incintati de sonarul cu scanare de pe mal Humminbird Smartcast rf 20.
........................................
Cine imi da o idee de unde iau asa ceva la pret rezonabil?
Pai, vezi... vorbeste cu angler, e tot din Iasi... O fi forumul lui :)
Just kidding :lol:

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 25 Feb 2005, 19:14

hehe!
e tari nemtzii astia in pescuit dom'ne!
am vazut cateva metode interesante la ei.
eu ma extrag din forum.
La revedere! o sa ma mai conectez pina joi si poate ma infatisez si eu la respectiva intalnire.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Feb 2005, 19:17

aZu scrie: La revedere! o sa ma mai conectez pina joi si poate ma infatisez si eu la respectiva intalnire.
Seara placuta si wee-end frumos...
Te asteptam joi, ca si pe ceilalti , de altfel...
Mai vorbim...plec si eu

dan V
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dan V » 25 Feb 2005, 20:32

sal.. joi unde e intilnirea??????Sa ma programez si eu??? :lol: Si la ce ora???

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 25 Feb 2005, 20:47

Precum vad ca a prefatat Paul am fost cu Ioan pe Prut.Din pacate era gheata la mal de 2m,iar intr-un loc chiar pod de gheata.Locurile sunt foarte bune de rapitori,dar trebuie sa astetam sa se topeasca gheata.Dupa cum se pare ca va fi vremea numai peste 2 saptamani va fi cazul sa mergem.Saptamana asta sigur ne intalnim ca sa ne plangem de mila macar. :evil:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 25 Feb 2005, 22:34

Am fost, am vazut ...
Gheata e de 1 - 2 metri la mal acolo unde curentul e puternic. Unde sunt locurile de rapitori (curent slab sub mal, obstacole) e inghetat in totalitate, pina spre mijlocul apei.
Ce-am remarcat, pe malul celelalt (cu expozitie sudica) nu era gheata. Asa ca am plecat din zona garii Ungheni pina la bulboana din Bosia. (La insula, bratul mic inghetat in totalitate) Acolo, la bulboana, desi eram pe malul cu expozitie sudica, apa inghetata in totalitate, si pod de gheata care a blocat in amonte sloiurile. Asa ca am mai mers inca vreo 500 de metri pina am gasit apa libera de gheata, dar si fara obstacole.

Am scaldat citeva naluci, n-am insistat prea mult, mai aveam 1 ora pina la maxi-taxi si am preferat sa mergem inapoi (a ramas timp si de o bere).

Apa este usor tulbure si nu prea crescuta (cam 50 cm peste cel mai mic nivel).
Pentru cine tine neaparat sa pescuiasca acum (miine, poimiine) cred ca trebuie scoasa vetrica si mers la mreana sau la platica. La 1075 s-ar putea sa fie loc de mreana liber de gheata, cu putin noroc si de platica.
De asemeni, daca informatia lui Paul este corecta (ca este clean pe sub mal la 1074) sunt toate sansele ca si acolo sa fie liber de gheata.
Insa eu nu am ajuns acolo, posibil sa existe si surprize neplacute. Noi ne-am oprit cam la jumatatea distantei intre 1076 si 1075.

Malul nu este prea alunecos. La dus am mai mers o bucata si pe dig - acolo este acceptabil. La intoarcere insa, prin sat, mi-au fost utile cizmele de cauciuc.

Acum, cu ceea ce am vazut astazi pe Prut si cu prognoza meteo, mai devreme de doua saptamini nu mai merg la pescuit.

angler
junior
junior

Mesaj de angler » 26 Feb 2005, 10:35

Cod: Selectaţi tot

[quote]Pai, vezi... vorbeste cu angler, e tot din Iasi... O fi forumul lui  
[/quote]
:lol: :lol:
Multumesc Ioan S. pentru informatiile legate de Prut. Speram ca saptamana asta sa se topeasca gheata cam peste tot, doar a fost cald, nu? :? Oricum duminica fac o iesire la Prut- vedem daca va fi si partida de pescuit :D .
...si pescuitul va va face liberi!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Feb 2005, 17:39

dan V scrie:sal.. joi unde e intilnirea??????Sa ma programez si eu??? :lol: Si la ce ora???
Salut!
Pai... intalnirea este ca de obicei, banuiesc, joi, la ora 19:00 in fata la Covorasu' :) (la gara)

Scrie răspuns