Opriti dezastrul ecologic de pe raurile montane jud.Arges

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 05 Aug 2011, 17:29

am pescuit pe Buda si Capra intre 87 si 2000. Mustele mi le facea Sorin Dragoi. Proiectul de diploma l-am avut pe la izvoarele Caprei.
Pacat.
Se alege prafu`
Semnat
www.wilddanube.ro

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Aug 2011, 15:33

Ma tem ca fara ceva violenta nu facem nimic! Violenta e creatoare, orice act de creatie sau de salvare implica violenta. Am zis....e un paradox din care nu se poate iesi!

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 24 Ian 2012, 16:06

Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 24 Ian 2012, 18:41

Inca odata se adevereste ca cei bogati fac legea.
Cu parere de rau, baieti, dar ati pierdut din start ..asa ca luati-va adio de la ce sperati voi.
Si sa fiti siguri ca micile baraje ce se vor crea si vor avea peste vor fi luate de niste smecheri care vor sa va ceara bani.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 24 Ian 2012, 19:03

Da...
...pacat si de cei care sunt in strada. Se va intampla din nou ce s-a intamplat in '89, cu diferenta ca atunci era FSN, iar acum e PSD, sau cum s-o chema :oops:
Scuze pt off...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 24 Ian 2012, 19:42

rcorbu scrie:Inca odata se adevereste ca cei bogati fac legea.
Cu parere de rau, baieti, dar ati pierdut din start ..asa ca luati-va adio de la ce sperati voi.
Si sa fiti siguri ca micile baraje ce se vor crea si vor avea peste vor fi luate de niste smecheri care vor sa va ceara bani.
Atat timp cat acei smecheri au grija de pesti si starpesc boraconajul din zona respectiva, pot sa ma considere client fidel pe raul respectiv

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 24 Ian 2012, 21:00

Hell, nu cred că poate exista termen de comparaţie între nişte bălţi minuscule, chiar pline de păstrăvi (cel mai probabil vor fi curcubei manipulaţi genetic) şi un rîu de munte cu apă de cristal pe care baţi kilometri fără să întîlneşti pe nimeni în căutarea indigenilor şi lipanilor. În plus apa din barajele alea se va uzina fix cînd le e lumea "mai dragă" păstrăvilor, aşa că nu cred că are rost să ne facem speranţe. Realitatea e mult mai crudă, dacă doriţi intraţi pe site-ul National Geographic şi citiţi în numărul din noiembrie articolul despre cele cîteva sute de microhidrocentrale care se vor construi practic pe toate rîurile de munte importante din ţară (cu excepţia Mureşului, nu ştiu de ce). După mine, cred că aceşti nemernici nu pot fi opriţi decît prin sabotaj sau violenţă, pentru că aici e vorba de mafie, bani europeni şi corupţie la cel mai înalt nivel.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Ian 2012, 21:08

lucian_t73 scrie:.........microhidrocentrale care se vor construi practic pe toate rîurile de munte importante din ţară (cu excepţia Mureşului, nu ştiu de ce). ............
nu am sa inteleg nicicum de ce Muresul are acest regim special, de ce nu a fost integrat in regimul hidroenergetic al tarii.
nu ca as dori acest lucru, doamne fereste, e bine ca a ramas asa, salbatic si fara betoane, dar pt stiinta mea, aveti o explicatie pt acest lucru??
asta si in lumina noilor constructii hidroenergetice de pe parauri de munte.

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 24 Ian 2012, 21:21

adiwolf scrie:nu am sa inteleg nicicum de ce Muresul are acest regim special, de ce nu a fost integrat in regimul hidroenergetic al tarii.
ma gandesc ca, o conducta ce trece prin munti, i-ar incurca foarte mult pe cei care se ocupa, de ani buni, cu taiatul arborilor prin zonele acelea (se stie faptul ca preocuparea de baza a oamenilor de acolo este rasul muntilor de pomi). Probabil ca nu se deranjeaza unul pe altul ... zic si eu.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 24 Ian 2012, 21:28

Probabil urmează şi ăla. Oricum, tocmai am recitit articolul, e vorba de peste 500 de microhidrocentrale care se vor construi în viitorul apropiat. Se vor face (sau se fac deja) pe Zagra, Cormaia, Anieş, Drăgan, ...... şi aşa mai departe, practic fiecare bazin superior al marilor rîuri din ţară (Someş, Olt, Jiu, Argeş, Crişuri, Vişeu, Bistriţa Aurie, etc.) şi afluenţii lor se vor procopsi cu asfel de nenorociri. Mi-e groază să mă gîndesc că în 2-3 ani o să mai putem să pescuim păstrăvi numai în Slovenia sau alte ţări cu politicieni mai normali la cap. Singurul lucru care poate opri proiectele astea e să nu obţină avizul de mediu, dar pînă acum nu prea au fost cazuri.

Scrie răspuns