NOUL O.M.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
keymaker
senior
senior
Mesaje: 421
Membru din: 26 Dec 2005, 13:57
Localitate: GALATI

Re: NOUL O.M.

Mesaj de keymaker » 07 Feb 2017, 17:23

cotizatia este stabilita de fiecare asociatia in parte,neexistand un plafon minim sau maxim.de aceea la ora actuala sunt asociatii(ex Sibiu)unde cotizatia este 450lei :shock: si Galati cu 90lei....insa nu au explicat ce fac de acesti bani.i-ai intrebat?
anul trecut era 60 ron(30 anpa+30 tx membru)
si acu ca a disparut anpa de ce sa dublam cand putem tripla banii...ca sa fie acolo
daca nu mai apare vre-o asociatie intre timp ma duc la braila sau in alta parte ca tot e reciprocitate(trecuta in lege de data asta) si concurenta o sa-si spuna cuvantul

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: NOUL O.M.

Mesaj de lazarini » 08 Feb 2017, 09:11

Un nou proiect de :mrgreen: ordin, varianta a IV-a

Art.1. Atribuirea dreptului de pescuit recreativ în habitatele piscicole naturale din România se face de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură în calitate de administrator al resurselor acvatice vii, cu excepția Rezervației Biosferei Deltei Dunării: -direct către pescarii recreativi pentru Dunăre şi Marea Neagră; - prin încheierea pe o perioadă de 10 ani a unor contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ cu asociațiile de pescari legal constituite şi recunoscute care au în obiectul de activitate pescuitul recreativ, pentru toate celelalte categorii de ape continentale.
Art.2.-(1) Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale cu excepţia Rezervației Biosferei Deltei Dunării, se face în baza permiselor emise de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură şi eliberate direct de aceasta către pescarii recreativi sau prin asociațiile de pescuit recreativ care au încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.
(2) Permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pe care asociaţia al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât şi pentru zonele pe care alte asociaţii au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate, fără a se depăşi capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii ştiinţifice de specialitate.
(3) Practicarea pescuitului recreativ de către pescarii neafiliați la o asociație de pescuit recreativ, se face în baza regulamentului propriu al asociației care are încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ pentru zona/zonele de pescuit recreativ solicitate de aceștia.
Art.3. Modelul permisului de pescuit recreativ este prevăzut în Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art.4. Pentru încheierea contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ solicitanții vor depune la sediul filialelor regionale ale Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură /Direcției pentru politici și inspecții maritime o solicitare scrisă care sa aibă anexat următoarele documente:
a) certificatul din Registrul special, eliberat de grefa Judecătoriei/Tribunalului de la sediul asociației de pescari, cu cel mult 30 zile înainte de data depunerii documentației;
b) înregistrarea de către ANPA în Registrul unic de evidenţă a asociaţiilor de pescari recreativi;
c) numărul mediu de membri pescari recreativi înregistraţi în documentele asociației;
d) planul de management pentru exploatarea durabilă prin pescuit recreativ a resursei acvatice vii pentru zonele de pescuit recreativ solicitate, elaborat de instituţii de cercetare din domeniul pescuitului şi acvaculturii, pentru o perioadă de 10 ani;
e) lista utilajelor şi dotărilor tehnice proprii;
f) lista personalului propriu pentru controlul/paza obiectivelor aferent zonei/zonelor de pescuit recreativ solicitate (în copii conforme cu originalele);
g) lista personalului propriu cu studii medii sau superioare (în copii conforme cu originalele). h) situaţia financiară la 31.12.2016, cu excepția asociațiilor înființate ulterior;
i) valoarea activelor;
j) cazier fiscal ( din care să rezulte că nu înregistrează datorii la D.G.P.F. şi Consiliul local );
Art.5. Conţinutul Planului de management este prezentat în Anexa nr. 2 la prezentul ordin.
Art.6. Grila de evaluare este prezentată în Anexa nr 3 la prezentul ordin.
Art.7.Comisia de evaluare a documentațiilor depuse de solicitanți și Comisia de soluționare a contestațiilor se stabilesc prin decizia președinelui Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.
Art.8.–(1) Atribuirea contractului pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ se va face în favoarea solicitantului care obține punctajul cel mai mare, calculat în conformitate cu criteriile și grila de evaluare.
(2)În situația existenței unor punctaje egale pentru zona/zonele de pescuit solicitate, contractul pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ se va atribui solicitantului care obține punctajul mai mare la capacitatea tehnico-profesională;
Art.9. Contractele aflate în derulare produc efecte juridice până la termenul prevăzut în contract.
Art.10. Asociaţiile de pescuit recreativ care au încheiate contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ asigură paza cu personal propriu angajat și autorizat în condițiile legii și colaborează cu personalul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură cu drept de inspecţie şi control în acţiunile de constatare și sancționare a contravențiilor și infracțiunilor în domeniul pescuitului recreativ. Art.11. Pentru întocmirea Raportului anual de colectare date, asociațiile de pescari recreativi au obligația să prezinte Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură situația centralizatoare a capturilor realizate de către membrii săi până la data de 31 ianuarie a anului în curs, pentru anul precedent.
Art.12. La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 369/2016 privind condițiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum și modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 252 din 5 aprilie 2016 se abrogă.
Art.13. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

rcorbu
veteran
veteran
Mesaje: 1170
Membru din: 22 Iun 2006, 15:14
Localitate: Ploiesti

Re: NOUL O.M.

Mesaj de rcorbu » 08 Feb 2017, 09:22

Daca am citit bine se pare ca au scos art. 8 ( var 2) sau 10 (var 3) in care se propunea ca apele neluate in administrare sa fie declarate zone de protectie.

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: NOUL O.M.

Mesaj de lazarini » 08 Feb 2017, 09:36

rcorbu scrie:Daca am citit bine se pare ca au scos art. 8 ( var 2) sau 10 (var 3) in care se propunea ca apele neluate in administrare sa fie declarate zone de protectie.
Da, se pare ca s-a scos. Si acum nici nu mai scrie nimic de aceste ape, probabil ca e suficient permisul.
De remarcat ca ANPA este obligata din nou sa ellibereze permise de pescuit direct catre pescari, nu doar prin intermediul asociatilor. Probabil ca valabilitatea acestor permise se rezuma la apele pentru care nu s-au incheiat contracte de utilizare. Pentru restul apelor e nevoie de afiliere, chiar si reciprocitatea este obligatorie doar in situatia pescarilor afiliati.
Dunarea este eliminata din categoria apelor pentru care se vor incheia contracte de utlizare.

APSHD
veteran
veteran
Mesaje: 1125
Membru din: 27 Ian 2007, 20:51
Localitate: HUNEDOARA

Re: NOUL O.M.

Mesaj de APSHD » 08 Feb 2017, 09:54

Ieri vechiul O.M. a fost retrimis pentru a 2 oara de la Minister la ANPA pentru refacere .Varianta publicata este in urma retrimiterii . :respekt:

jiji1
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 14
Membru din: 17 Iun 2016, 11:00

Re: NOUL O.M.

Mesaj de jiji1 » 08 Feb 2017, 10:20

Probabil ca valabilitatea acestor permise se rezuma la apele pentru care nu s-au incheiat contracte de utilizare. Pentru restul apelor e nevoie de afiliere, chiar si reciprocitatea este obligatorie doar in situatia pescarilor afiliati.

Nu este nevoie de afiliere. In contractele de utilizare sunt prevazute taxe saptamanale(majoritatea cazurilor 5 lei) , lunare, anuale platite la asociatia care administreaza apa respectiva.

rcorbu
veteran
veteran
Mesaje: 1170
Membru din: 22 Iun 2006, 15:14
Localitate: Ploiesti

Re: NOUL O.M.

Mesaj de rcorbu » 08 Feb 2017, 10:20

Poate ca nu degeaba s-au facut si trimis comentarii, o fi acolo cineva care mai si gandeste !

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: NOUL O.M.

Mesaj de lazarini » 08 Feb 2017, 10:28

jiji1 scrie:Probabil ca valabilitatea acestor permise se rezuma la apele pentru care nu s-au incheiat contracte de utilizare. Pentru restul apelor e nevoie de afiliere, chiar si reciprocitatea este obligatorie doar in situatia pescarilor afiliati.

Nu este nevoie de afiliere. In contractele de utilizare sunt prevazute taxe saptamanale(majoritatea cazurilor 5 lei) , lunare, anuale platite la asociatia care administreaza apa respectiva.
Ideea mea era ca afiliatul, in calitatea lui de membru al unei asociatii pentru care a achitat cotizatia anuala, pescuieste pe toate apele pentru care s-au incheiat contracte de utilizare fara nicio alta taxa suplimentara, prin prisma acestei reciprocitati obligatorii.
Spre deosebiere de acesta, neafilitatul este nevoit sa plateasca acele taxe de care vorbeai si tu.
Problema care s-a pus si in trecut ramane aceiasi: este obligatorie reciprocitatea pentru toate asociatiile? Pentru ca daca este obligatorie, este ceea ce se cheama o palma la k.k.t..
Parerea mea.

rcorbu
veteran
veteran
Mesaje: 1170
Membru din: 22 Iun 2006, 15:14
Localitate: Ploiesti

Re: NOUL O.M.

Mesaj de rcorbu » 08 Feb 2017, 10:51

Parerea mea este ca "neafiliatul" = orice pescar fie independent fie inscris intr-o asociatie de pescari dar care nu are incheiat un "agreement" cu asociatia care administreaza apa respectiva.
Sa fim seriosi, ce asociatie amenajeaza, face controale, populari pe banii ei, ca sa vina pescarii de la asociatia vecina sa-i prinda pestii !

Mister Fisherman
veteran
veteran
Mesaje: 2312
Membru din: 11 Apr 2011, 15:01

Re: NOUL O.M.

Mesaj de Mister Fisherman » 08 Feb 2017, 11:02

Art.1. Atribuirea dreptului de pescuit recreativ în habitatele piscicole naturale din România se face de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură în calitate de administrator al resurselor acvatice vii, cu excepția Rezervației Biosferei Deltei Dunării
: -direct către pescarii recreativi pentru Dunăre şi Marea Neagră
In Romania numai Dunarea si Marea Neagra sunt ape de frontiera ? :shock: Sau care este logica acestuit articol ? :lol:
Trebuia mentionat clar ca "neafiliatul" are dreptul de a psecui in apele neatrivuite catre asociatii , altfel se lasa loc la diverse interpretari
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Scrie răspuns