ne implicam in populare?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Mesaj de Tavi » 29 Mar 2008, 22:55

Deci ne facem asociatie (sau nu :D ) si populam una-doo-trei ape, cat ne tine buzunarul. Nu e o problema sa dam 5 - 10 - 10 milioane de lei, dupa buget, fiecare cat poate.
Sa zicem ca strangem banii .
Problemele ridicate de pescuitorul sunt reale.
Mai trebe si ceva amenajari, hai sa zicem ca cu o tzara de entuziasm, bani si munca voluntara le facem si pe alea.
Sa presupunem ca gasim si un om care stie cum se face toata tarasenia asta, ca ma gandesc ca nu se va face dupa ureche.
Ce mama naibii facem cu paza? Nu vreau sa fiu carcotas, dar un rau de munte cu potential salmonicol :D populat e un magnet pentru braconieri, nu poti tine secret asa ceva.
Chiar si cu undita poti face prapad, am vazut asta pe lacuri proaspat populate. Dupa o luna doua de pescuit intensiv nici nu ziceai ca a fost populat vreodata.
Cu toate astea dau si eu banu, cotizatie sau ce-o fi sa fie ca si asa am cotizat atatia ani.
Doamne-ajuta!

SVF
veteran
veteran
Mesaje: 4144
Membru din: 15 Mar 2006, 21:05

Mesaj de SVF » 29 Mar 2008, 23:26

Populam mai baieti ceva mai simplu ptr.inceput,sa vedem ce si cum,un baraj de ex.ca de astea avem.Apoi daca totul merge bine si nu apar discutii ne aruncam si la ceva complicat cum ar fii raurile de munte,nu? :wink:

Avatar utilizator
miky
veteran
veteran
Mesaje: 1461
Membru din: 08 Iul 2005, 15:50
Localitate: sibiu

Mesaj de miky » 29 Mar 2008, 23:54

Tavi scrie:Problemele ridicate de pescuitorul sunt reale.
asa e... sunt reale, fara discutie !!!
fata de ceea ce ni se pregateste in viitorul apropiat, absenta RNP din peisaj va fi resimtita puternic...pe termen scurt !
RNP dispunea de logistica necesara, de resurse materiale si la nevoie chiar de mana de lucru pentru amenajarile necesare,... trebuia doar sa fie convinsa sa se ocupe... de altfel pe alocuri .. pe unde oamenii au fost gospodari si seriosi, au mai si facut cate ceva... in putine locuri, e adevarat, dar suficient cat sa fie o dovada ca daca se vrea se poate...
in plus, prezenta omului in verde pe coclauri, prin preajma apelor, chiar si cu alta treaba prin zona,... tinea departe macar o parte dintre braconierii care acum vor simti ca au liber la prapad...
dar asa cum am zis... eu am inteles atat din titlul topicului cat si din intentiile declarate ale celui care l-a initiat, ca scopul acestei initiative nu e sa rezolve integral problema apelor noastre, am fi nerealisti daca am crede asa ceva,... abia atunci as putea zice si eu ca umblam dupa cai verzi pe pereti...
ideea e ca in dezinteresul asta fata de ape si pesti (ma refer la cele publice si naturale), in indiferenta asta fata de situatia pescuitului recreativ in romania, in care amaratii de pescari cotizanti se zbat ca pestele pe uscat :D, si nimeni nu-i ia in seama, ... la un moment dat,...in lehamitea asta generala cand nu mai are ce sa-ti traga :D... se simte nevoia unui gest, a unei actiuni datatoare de speranta,... chiar daca rezultatul va fi minor, aspectul este tonic, iar convingerea ca faci un lucru bun, nu rau, macar orientat pe directia necesara, directie pe care nimeni nu se inghesuie sa o apuce, aduce linistea de moment si speranta necesara pentru mai tarziu...
ca lucrul asta va sensibiliza pe cei care ar trebui asa cum spera initiatorul, ma indoiesc, sincer, desi as vrea sa fie asa...
si totusi merita efortul, daca nu pentru altceva, macar pentru constiinta noastra interioara... in felul asta ne mai educam si noi...:D
si apoi... poate ca daca stim ca am scos banu din buzunar ca sa bagam pestele ala in apa,... poate o sa ne gandim de doua ori ce facem cu el, inainte sa-l punem in traista, de-o fi sa il mai prindem vreodata... :D, iar de vedem ca-l scoate altul cu plasa... atunci vom fi siguri ca respectivul fura si de la noi... chestie care ar trebui sa ne motiveze intr-un fel, nu ? :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Avatar utilizator
OvidiuRus
veteran
veteran
Mesaje: 584
Membru din: 26 Mar 2007, 19:42
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de OvidiuRus » 30 Mar 2008, 08:10

asa e miky ! :roll: .

Eu zic sa incepem cu raurile sau un rau de ses , cu apele de munte e cam complicat , cu un rau e mai simplu . :roll:

bodi1971
junior
junior
Mesaje: 63
Membru din: 17 Mai 2005, 06:57
Localitate: tg-jiu

Mesaj de bodi1971 » 30 Mar 2008, 09:27

Oricand se pot aduce argumente impotriva unei idei,dar stiti si voi ca succesul e al celor care indraznesc. Se spune ca un drum de 1000 km incepe cu un singur pas. Asa ca ma bag si eu. Cu5, cu 10, cu 100 lei,cu cat e nevoie,numai sa stiu ca se face ceva cu ei. Si mai am o multime de prieteni care sunt sigur ca ar contribui,chiar daca nu sunt inscrisi in acest forum.
As avea si o propunere:sa se populeze cate un rau din fiecare regiune istorica(ex.Banat,Crisana,Oltenia etc.),prin rotatie,ca sa aiba incredere cotizantii ca se vor popula din banii lor si rauri care sunt la cca 100-200 km de ei.
Astept un nr. de cont si,daca e nevoie de ajutor,ma ofer voluntar.
Fir intins!

SVF
veteran
veteran
Mesaje: 4144
Membru din: 15 Mar 2006, 21:05

Mesaj de SVF » 30 Mar 2008, 10:46

"Pescuitorule",mai multa lume se plange ca in zona noastra(sibiu-brasov)este putin salau,hai sa facem de ex. o actiune de populare cu puiet de salau pe unul din barajele de aici,nu stiu acum ce cantitate,dar intereseazate cam cat ar costa acestia,de unde sa-i aducem,etc .Mai cred ca aceste populari sa se faca pe zone(pescarii dintr-o anumita zona sa populeze acea zona)pentru a nu apare discutii ultetrior.Nu cred ca va fii cineva interesat sa cotizeze la o repopulare aflata la cateva sute de km.Sa fim totusi realisti,insa initiativa ramane in picioare si mai putem discuta. :wink:

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Mesaj de apsalba » 30 Mar 2008, 12:27

Ma vad silit sa fac cateva precizari:
1. APS Alba este probabil singura asociatie (si meritul este al celor angajati si platiti cu salariu, nu al membrilor pescari) care are cat de cat o baza de date cu ce exista in judet in materie de pescuit. Este singura solicitanta din asociatiile detinatoare de contracte, pe baza de documentatie tehnica, din fondul special de repopulari (constituit si din cotizatiile pescarilor. apropo, stisti ca exista asa ceva?) pentru repopularea in totalitate a raurilor de munte (930 km rauri cu aprox. 90.000 pastravi indigeni de diferite varte - 6 luni, 1 an, 2 ani), in vederea refacerii habitatelor. Normal ca din acest fond si-a luat fostul presedinte CNAFP Jeep, ca de pesti il durea in alte parti.
2. Faptul ca se intentioneaza o populare haotica nu este de dorit. Exemplu: cei 50 de pastarvi ai lui miky ii pride tot el cu inca 4 colegi intr-o singura partida de pescuit, avand in vedere ca limita admisa de lege este de 10 buc. pe zi de pescuit, sau singur in cinci zile.
3. Ma surprinde acest dispret pentru planurile de management incat inclin sa cred ca cei care le ignora nu stiu ce sunt de fapt. Vreau sa va spun ca repopularile din Spania si Italia sau facut de specialisti germani.
4. Pentru a putea face aceste populari trebuiesc intai eliminate cauzele care au dus la distrugerea habitatelor (poluare, balastiere, taieri necontrolate de paduri, inconstienta populatiei, etc.)
5. Nu vad de unde vine aceasta pornire viscerala impotriva fondurilor europene, destinate special pentru aceste obiective. As vrea sa-l linistesc pe pescuitorul, spunandu-i ca am un singur copil si are cu ce sa traiasca. Daca ar fi cheltuit si el macar atat cat am cheltuit eu pentru a schimba un concept al asocierii numit agvps, demult ar fi fost catalogat drept nebun. Spre deosebire de el eu nu sunt nici macar salariat al asociatiei, ii asigur acesteia sediu si utilitati gratuit si logistica de care are nevoie. Cand va face si el (sau altii) la fel, jos palaria. Asociatia noastra nu este chiosc de vandut permise. Chiar isi face treaba.

Avatar utilizator
oby 1
veteran
veteran
Mesaje: 1356
Membru din: 13 Dec 2005, 17:55
Localitate: iasi

Mesaj de oby 1 » 30 Mar 2008, 13:53

pt ca o populare sa aiba un procent cit mai mare de reusita, ar trebui facutala inceputul prohibitiei pt a da posibilitatea pestelui introdus sa se aclimatizeze
altfel tot pescarii il scot incepind de a doua zi

Avatar utilizator
oby 1
veteran
veteran
Mesaje: 1356
Membru din: 13 Dec 2005, 17:55
Localitate: iasi

Mesaj de oby 1 » 30 Mar 2008, 13:57

si pestii populati ar trebui marcati intr-un fel(am vazut pe rogojesti(baraj pe siret) peste scapat din crescatorii ucrainiene care avea pigmentata o aripioara) pt a constientiza pescarul ca ala de la prins e peste provenit dintr-o populare(poate la urmatoarea actiune, participa si el), sau poate il elibereaza ca el doreste numai peste salbatic

Avatar utilizator
Hell
veteran
veteran
Mesaje: 3531
Membru din: 13 Feb 2007, 18:24
Localitate: Sparta
Contact:

Mesaj de Hell » 30 Mar 2008, 21:43

@apsalba......am o intrebare....care este problema ta cu poularea asta pe care noi vrem sa o facem??? dece tot incerci sa demoralizezi lumea, ti se pare tie k asi veni in judet la tine sa iti pescuiesc pestele?? Sincer mai bine stau pe olt la mine, decat sa bat kilometri intregi pana in Alba si sa prind acelasi peste, sau al tau are 4 perechi de C0AI3???

:lol:

Scrie răspuns