intrebare pescuit Grecia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Leba
veteran
veteran
Mesaje: 2944
Membru din: 19 Iun 2005, 14:14
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de Leba » 18 Ian 2010, 11:35

Foarte util topicul, in mod special pentru cei ce aleg Elada ca destinatie romantica si plictisitoare cu nefasta :)

Fario, trebe fluoro din cel putin 2 motive:
1. carasii aia au dinti, ca sa citez un antevorbitor;
2. apa este extrem de limpede si carasii nu sunt tampiti;
Da tu poti sa dai cu struna.:twisted:

Ca o concluzie, daca-mi iau lanseta de 2m de spinning si o mana de boblere la care schimb ancorele + ceva jeleuri pe jiguri de 7 pana la 21 de grame, as putea sa ma distrez in concediu in Grecia?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 18 Ian 2010, 14:50

Uuuu, ala e faimosul "peste rosu ca focul" e ff veninos, are spini pe spate si lateral - cica daca te musca se umfla bratul cat un butuc si poti da coltul! Unde l-ai prins? Doar nu in Grecia...poate in Atlantic, pare peste subtropical[/quote]

Nu-i mortal , insa dureros si-ti nenoroceste ziua !
Is niste chestii care tre de tinut cont cu apa sarata , si anume reactiile alergice ! Is rare , insa am vazut pina acuma 2 persoane care au ajuns pe patu de spital mincind fructe de mare , si una doar atingind !
Si io fac o usoara reactie cind pun mina pe caracatite vii , micarime , roseata ! Insa nu-i ceva grav , o mica molestie .
La fel veninu secretat de anumite specii ! Ii ca la albine , viespi , pe unu il musca una si da ortu popii si pe altu il musca 5 si ramine cu durerea si umflatura !
Un peste normal , sa zicem o varietate de seabrem nu produce nimic la nimeni ! Anumite fructe de mare pot produce alergii , in rare cazuri extreme .
Este chiar si o specie de rechin veninos , aripioarele ! Pestii din familia scorpaena cam toti is cel putin iritanti , si are vreo 4-5 reprezentanti in Meditarrana !
Asta de ex. ii inca unu dintre ei , luat la un grub alb noaptea
http://picasaweb.google.es/petre234/Kp# ... 2695626130

Cel mai periculosi insa is cei din familia trachinus , si is reprezentati de citiva membri in Meditarrana ! Deci io pa unu din asta nu pun mina goala , am vazut cazuri si orice contact cu tepii lu asta se termina in spital , nu ii de joaca ! Sta pe apa mica la plaja , mai ales primavara ! Ii teritorial si foarte agresiv ! Paradoxal ii pescuit pt. carnea gustoasa , apreciata de unii mai mult decit pericolu care il reprezinta ! Ii drept ca sint niste clesti de jumate de metru facuti special pt. el :)
Asta ii deci de rau
http://picasaweb.google.es/petre234/Df# ... 6243753938

Mai sint meduze urate in Meditarrana , aici anu trecut au fost inchise citeva plaje , au plase contra meduze , ii o specie care are efect la oricine si ii dureros rau contactu , ramine urma de moment , se simte ca o arsura puternica , otet sau daca nu urina umana peste ca sa se domoleasca ! Febra , palpitatii , etc.
Mai ar fi muscatura murenei si aricii de mare , da deja nu mai are de-a face cu pescuitu si miroase a infirmerie :lol: :lol:

Oricum , nu-i de speriat , insa ii de stiu , ii la fel ca pe munte , sau oriunde , un pas in fals si zaci la pat in loc sa te bucuri de vacanta !
Prin alte parti nu stiu cum ii , astia insa ii gasesti pe toti in Meditarrana !

As lua varga pt. ca ii mai simplu de pescuit , ii mai usor de gasit locuri , chiar daca nu o sa prinzi mari te distrezi , surfcasting necesita cunostinte minme despre locuri si specii , iar ala de crap nu vad la ce ar fi mai bun , chit ca poti da cu el la fund , spinning heavy sau cu buldo .

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 18 Ian 2010, 15:13

leba scrie:
Ca o concluzie, daca-mi iau lanseta de 2m de spinning si o mana de boblere la care schimb ancorele + ceva jeleuri pe jiguri de 7 pana la 21 de grame, as putea sa ma distrez in concediu in Grecia?
Da! Insa nu spera la animale , adica mizeaza pe bulan la ceva mare si distractie cu piticanii de o palma pina in jumate de kil . Nu ca nu pti la mai mult , insa ar trebui sa stii locuri , ore , detalii :)
De ex, , specia asta ii teritoriala si apuca orice ii cade la nas , io am luat mai bine la linguri mici . Sta la bolovani , plimbi pe desupra , la cit poti de aproape de piatra
http://picasaweb.google.es/petre234/Df# ... 9498466642

Poti prinde 20 intr-o ora , daca ai un loc bun . Is presarati printre pietre , scoti 1-2-3 intr-un loc , te schimbi un pic , si tot asa , in 20 de metrii pieptanati bine scoti vreo 10-20 , daca inainte nu i-o scos alt pescar recent .
Conteaza si zona la mod general !
Noi cautam locuri pe google map , facem asta de ceva vreme si ne-am obisnuit sa citim locuri ! Coordinezi cu o harta care are trecut numele localitatii , si citesti informatia , vezi daca ii plaja , bolovanis , adincime ( is portiuni unde da rateu harta , insa afli o gramada de detalii oricum ) , drumu catre loc , vezi proprietatile de pe mal , casele si vezi pe unde ai acces !
Nu de alta , da daca mergi pe o insula care ii inconjurata de plaja ii alta miscare fata de alta stincoasa si cu putina plaja , practic is diferente de specii , tehnici si material de la una la alta , azi cu tehnologia poti sa alegi bine fara sa pleci din scaun si poti pleca bine pregatit , stiind in mare parte si locurile unde o sa dai , fara sa fii nevoit sa intrebi decit daca se poata pescui in zona aia sau nu !

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Ian 2010, 09:13

Baieti, am aflat de la voi o multime de informatii despre pescuitul marin la eleni. Acum stau cu nerabdare sa vina vara...deja visez la chefali la kil si dorade mari.
Am inteles asadar de la voi ca:
1. e musai sa pun fluorcarbon la inaintas fie ca dau la naluci fie ca increc la buldo sau momeli naturale
2. sa am carlige speciale de mare si ancore mai rezistente - sunt cumva cele gen "aluminiu", cum facea Mustadul, alea cu paleta lunga? De unde sa cumpar in Rom carlige de apa sarata?
3. Merge bine si de la mal cu varga de 5-6 metri si fir 0,20, dar e musai sa nadesc locul. Dar tot asa merge f bine cu o lanseta de 2-3 m si lingurite plus voblere pe un fir 0.25
4. Tehnica surfascting se aplica doar la anumite configuratii ale fundurilor marine - stanci, locuri adanci, anumite specii de peste. In Franta am vazuit ca asa prindeau in mediterana rechinasi si pisici de mare, raie etc. La greci sunt f greu de prins de pe mal aceste specii, plus ca eui nu cred ca arunc mai mult de 100 metri nici cu plumb de 150 grame!
5. Voi incerca si tehnica buldo, am sa pun intai carlige cu viermi, bucati de pestisor dar si...muste mari, gen palmer. Poate prind vreun zargan. Poate pun si de o taparina.
6. Daca agatz in ac vreun trachinus sau alti "draci de mare" nu pun mana pe ei - le tai capul cuu cutitul si imi recuperez cutitul. Ma intreb daca acesti pesti din Mediterena sunt mult mai periculosi decat acei banali "caini de mare" (blennius) pe care ii pinzi usor la Marea Neagra langa dig. Si aia au ceva tepi pe spate. Erau chiar f multi in Grecia la Paralia, dominau numeric zona stancilor de la tarm.
In fine ma bucur ca e gratis si nu trebuie sa fug dupa permise si aprobari.

Avatar utilizator
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 295
Membru din: 18 Dec 2004, 03:23
Contact:

Mesaj de MeHigh » 22 Ian 2010, 10:42

... ca fir poate un 0.16 textil din barca sau plaja si un 0.30 de pe stanci (in cazul pestilor mici-medi). Grija mare la lanseta! Prima mea bota de vobler (adusa din Romania) mi-a rupt-o in 3 primul peste trecut de kg. Pierdeam fir grupa mare si am strans frana, dupa care poc, poc... doua rupturi. Carboanele acum sunt incomparabil mai bune ca cele din 2001 cand a fost intamplarea, dar oricum.... kil de caras marin = 3 kile sau mai mult de caras de balta (fie mreana turbata sau pastrav zburator)

Aaaa... inca ceva! Grija mare la maree. 2 ore inainte pana la 2 ore dupa flux.Marea nu il are mare dar totusi exista! Flux seara la apus sau dimineata la rasarit e BINGO! In Pacific cel putin asta e o regula ce pune caras in tarlig 50% (restul e monitul... hahahahha)

Iar dracii eu ii prind de mandibula cu aratatorul , exact ca pe biba (ca tot le zicem noi aici sea perch) si le scot carligul linistit.

Dreptate si Fratie!

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 22 Ian 2010, 13:14

Mareea o poti uita in Grecia. Nu exista. :lol:

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 22 Ian 2010, 13:52

Fario_nebunu scrie: le tai capul cuu cutitul si imi recuperez cutitul.
:lol: :lol: :lol:

Nimic nu-i musai , doar indicat :)

Cirlige cu tija lunga nu se mai folosesc , da din alea lungi rau !

Pt. rime de mare si shrimp viu la plutareala , dar si surfcast pe nisip cu rime sau chesti mai moi , Gamakatsu LS-1090N , marimi functie de pesti si momeala .
Io nu ma omor cu surfu pe nisip de multa vreme , iar cu dorada nu m-am omorat niciodata !
Daca vrei sa prinzi intelege ca are zone unde intra si zone unde nu ! Momeala buna pt, dorada is niste rime groase si scurte care in sezon ajung la 1 euro bucata , vreo 70 de centi in rest sau daca is asa , mai supte deja :lol: Sau bloodworm , viermele de singe , si ala scump . Daca in zona ai oricare dintre varietatile de seabream existente , o sa-ti faca franjuri viermii in mai putin de un minut , la dorada dai cu cirlig mai marisor . In cazu asta daca vrei sa prinzi pesti cit palma , un pic mai mari daca apuca sa intre , iar premiul cel mare bazat pe bulan poate fi o dorada , sint rime mai ieftine !
Daca ai avea ceva info despre unde se tin in zona aia , si gasesti loc mai adinc si cu ceva piatra pe fund sau aproape , chiar daca dai pe nisip , insa piatra sa fie aproape , momeala nr. unu la dorada ii crabu . Crabu il ataca foarte putini pesti , ii cea mai sigura momeala daca ii vorba de dorada .
O devenit un pescuit mai dificil datorita faptului ca s-a redus numaru rau de tot in ultimii ani , si nu toata lumea prinde dorada ca inainte !

Io in locu tau tot la plutareala as merge , cu shrimp viu !
Daca dai la cocolos intra salpa si daca ai loc chefal .

Maree nu exista , sau nu conteaza asa mult. is citeva pe an foarte scazute si atunci nu se prinde , insa nu le prea bagi in seama la cit de rare is . Moment bun , daca esti pe faza , cind se ridica vintu , ii mai bn ala frontal pt. ca iti baga pestele in mal , vine sa caute mincare de la linia apei chiar , practic de pe mal pina unde se sparg valurile .

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Ian 2010, 15:30

Din nou, va multumesc tuturor ptr sfaturi. O sa iau doar 2 betze la mine ca sa nu incarc avionul prea tare :lol: si nici bugetul familiei prin surplus la bagaje. Cred ca voi lua lanseta aia de 6 metri de dat la pluta cu cocolos , rama sau shrimp si o lanseta de 2 metri, cu putere 4-20 grame pentru voblere si lingurite. Voi chiar ziceti ca e musai sa schimb ancorele la naluci ca sa faca fatza apei sarate si pestilor bataiosi? Chiar nu rezista o ancora de vobler Salmo de 7 cm care e perfecta pentru salau si stiuca aici la noi?
Deci se pare ca renunt la echipamentul de surf casting....mi se rupe inima! :roll:

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Mesaj de tudor » 22 Ian 2010, 16:19

Ca sa faca fata apei sarate trebuie sa speli totul cu apa dulce dupa orice partida de pescuit, fie ea si de 5 minute. Daca dai de pesti care-ti fac praf ancorele cumperi altele si le schimbi. :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Ian 2010, 00:44

tudor scrie:Ca sa faca fata apei sarate trebuie sa speli totul cu apa dulce dupa orice partida de pescuit, fie ea si de 5 minute. Daca dai de pesti care-ti fac praf ancorele cumperi altele si le schimbi. :lol:
OK, am inteles, asa voi face. Dar ma intreb cum poate un peste de mare avand cam 1 kil sa distruga ancore ce pot veni de hac unei stiuci de 3-5 kg? Doar nu au dinti de piranha,... :lol:

Scrie răspuns