Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Gerula
veteran
veteran
Mesaje: 2282
Membru din: 07 Noi 2005, 19:19
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Gerula » 28 Mar 2006, 09:45

Aia papa oricum :twisted: . Indiferent de forma de organizare :roll: .
Cu lacrimi Bastus!

Avatar utilizator
al. trentea
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 28 Oct 2004, 10:34
Localitate: bucuresti

Mesaj de al. trentea » 28 Mar 2006, 10:02

Gerula, nu sunt crapar (pescuiesc la Sheffield) si din pacate cei care au reprezentat Romania la ultimile doua CM n-au fost de la P4E...Insa in fata evidentei, trebuie sa ma inclin.

fff... Nominalizeaza te rog persoana (persoanele?) pe care o stii necinstita, si care ar putea face parte dintre organizatori.
Evident, cu dovezi, nu cu presupuneri.
Adica de genul: "Stan Papusa a luat spaga 100 euro la concursul cutare ca sa inchida ochii la incalcarea regulamentului de catre X-ulescu, acesta castigand in acest fel concursul"
sau
"Pe cand era presedinte/secretar/contabil la clubul Y a fost prins dupa ce a furat 1000 de euroi si o mulineta Shimano Stella din patrimoniu", etc., etc.
Daca nu cunosti, abtine-te. Ai impresia ca nu exista cenzori intr-o Federatie afiliata la ANS? Din cate stiu eu trebuie sa fie minim 3, din care unul expert contabil. Si nu trebuie sa faca parte din acea Federatie, deci independenti.
Risca cineva sa fie "fetita" la tiganii din puscarie pentru ceva banuti? Ca doar nu se invart milioane de euro...

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 28 Mar 2006, 10:28

Total fals. Federatiile de pescuit nu trebuie sa traiasca ca si de fapt asociatiile de pescuit din banii primiti de la guvern,putini multi, nu se stie. O astfel de competitie la nivel de asociatii si federatii se desfasoara pe banii sponsorilor, dar pina atunci pe banii participantilor. Asta e partea sanatoasa care va venii atit pt asociatii cit si pt federatie. Cine spune ca trebuie sa avem un numar f mare de membrii???. Eu spun ca iara e fals. Ginditi-va numai un moment si considerati ca se va legaliza libera aderare la asociatii, si poate ca atunci va dati seama ca in federatie nu vor mai ramine de cit cei ce vor ceva anume, competitie, sau alte atractii catre asociatii, cluburi. Ce sa mai spunem atunci? Ca se desfinteaza federatia??? sau ca abea in acel moment se va definii corect.Eu acest gind il am si cu aceasta idee ma afiliez. Ca organizez anul asta 100000 de competoitii si ca aceste competitii se desfasoara cu o anume taxa de participare, care tin cont de anume criterii stabilite anterior, cine ce treaba are cu asta? Este normal sa se faca contributii financiare. De unde vreti sa dati bani de scule sau scule scumpe in premii, nu din acesti bani? Ca vor venii si sponsorii, abea astept, dar sa fie clar nu va da nimeni bani la echipe perdante, banii vor venii la cei ce vor demonstra ca sint buni si merita. Asa ca banii de la guvern, vrei nu vrei, ei pot venii fara nici un efort deosebit de ai obtine. Ceva formalitati si gata. Eu cred ca motorul viitorului se afla in gindirea mea.

Avatar utilizator
Gerula
veteran
veteran
Mesaje: 2282
Membru din: 07 Noi 2005, 19:19
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Gerula » 28 Mar 2006, 10:52

Dady scrie:Asa ca banii de la guvern, vrei nu vrei, ei pot venii fara nici un efort deosebit de ai obtine. Ceva formalitati si gata. Eu cred ca motorul viitorului se afla in gindirea mea.
Asa o fi :lol:.

Dincolo de asemenea idei, lasa-ma sa te intreb unde o sa aiba sediul federatia asta? Intr-un apartament de bloc? Din ce o sa fie platit personalul care va trebui sa se ocupe 8 ore pe zi de treburile federatiei, din taxele luate la cele cateva concursuri organizate anual?
Din gura totul se face simplu, mai greu e cand incepi sa pui pe hartie.
A, daca vrei sa faci ceva confidential, o federatie formata din 3 asociatii a 10 persoane fiecare, merge si asa.
Intamplarea face ca am luat relativ recent parte la pornirea unui ziar de la 0 si stiu destul de bine ce inseamna sa faci asa ceva. A fost cumplit, si asta cu aproape 1 milion de euro in cont si cu echipa gata formata in proportie de 90%.
Sigur ca una-i sa tiparesti un ziar 6 zile pe saptamana si alta-i sa faci un concurs la doua luni. Dar tu vrei sa pleci de la nici un ban, nici o echipa, nici un sediu. In conditiile astea ai macar nevoie sa tii unite toate asociatiile private din tara asta, nu trei sa faca o federatie, alte 4 a doua federatie, in timp ce restul se uita de pe margine sa vada ce iese. Si asta in vreme ce AGVPS are bani cacalau, are sedii in fiecare judet, are nspe mii de membri cotizanti, are balti, are terenuri etc.
Cu lacrimi Bastus!

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 28 Mar 2006, 11:00

Gerula, este f adevarat ce spui, numic nu e usor pe lumea asta. Se vor face toate. Stiu bine temperamentul nostru ca popor, sa se stea de-o parte si eventual sa critice. Dar cit timp sintem aceia de care spui tu, care vrem sa facem ceva, fii sigur ca vom face. Vor venii si marginasii, fii sigur. O data si o data trebuie sa se porneasca, Eu traiesc cu dorinta de a se realiza independenta pescarilor fota de asociatii, si ai sa vezi cite se vor schimba. Eu am asteptata atitia ani ca acuma nu mai conteaza nimic, totul merge inainte.Stiu ca va fii f greu, dar am credinta ca se vor rezolva toate. Daca vrei, poti, nu ma grabesc sa fac afimatii, toate la vremea lor. O sa auzi si de sedoiu, si de toate cele, treaba e ca trebuie sa facem primul pas, si l-am facut.

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

rolul asociatiilor si al federatiei

Mesaj de apsalba » 28 Mar 2006, 11:25

Asociatiile de pescari nou constituite vor trebui sa-si revizuiasca managementul. Asa cum sunt ele constituite (cel putin asociatia noastra), au mai multe obiective decat simplu fapt de a distribui permise pentru membrii sai. Insusi contractele incheiate cu CNAFP, au mai multe obligatii (refacerea de habitate, repopulari, implicarea in programe de dezvoltare durabila ca si componenta a turismului rurar, etc.)
Daca o asociatie se constituie doar pentru a da membrilor sai permise de pescuit, va intra in imposibilitate de plati intru-un timp foarte scurt.
Trebuie identificate surse de finantare suplimentare pentru buna ei functionare. Vezi in acest sens Fondul de mediu pct. d) si e), Fondurile structurale pentru anii 2007-2013 (200 milioane EUR) etc. Nu trebuie scoase din calcul sursele de venit din patrimoniul privat al asociatiilor, care pot desfasura si activitati comerciale, profitul fiind reinvestitin folosul asociatiei.
Federatia poate iesi in intimpinarea asociatiilor prin elaborarea de proiecte , prin stabilirea unor relatii de colaborare cu administratiile publice locale si centrale etc.
Capitalismul are alta scara de valori chiar si in ceea ce priveste asociatiile.

Avatar utilizator
al. trentea
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 28 Oct 2004, 10:34
Localitate: bucuresti

Mesaj de al. trentea » 28 Mar 2006, 11:42

Dady, fals este ceea ce afirmi tu, nu eu. Federatia Romana de Go, afiliata ANS, primeste anual 40.000 euro de la bugetul de stat. Punct.
Sponsorizarile inseamna o alta sursa de finantare, nu principala.
Cu 40.000 euro poti organiza un Campionat Mondial de stationar, sa zicem, fara probleme. Sau unul de spinning (cu crapul e mai greu).
Ce sponsor ar putea investi o astfel de suma?
In plus ai credibilitate apartinand de un minister. Iar competitiile se vor organiza cu totul altfel sub egida ANS.
Sau poti cu 40.000 euro sa construiesti cateva cabane de lemn pe malul unui lac si sa amenajezi o tabara de vara pentru copi, unde ii poti initia in pescuit si ecologie. Ar fi un pas important pentru educarea copiilor in spiritul dragostei pentru natura. Probabil vor exista si sponsorizari...dar ai de unde pleca, asa cum spunea si Gerula.
Sunt curios sa aflu si eu care asociatii au primit bani de la stat (de pescuit ma refer) pentru ca in afara de AGVPS nu cred sa fi primit vreuna.
Si daca nu stiai, aderarea la asociatii este libera conform Constitutiei, nu trebuie legalizata! :lol:

Avatar utilizator
taicanoe
veteran
veteran
Mesaje: 1477
Membru din: 17 Feb 2005, 10:33
Localitate: Reșița
Contact:

Mesaj de taicanoe » 28 Mar 2006, 12:52

"Si daca nu stiai, aderarea la asociatii este libera conform Constitutiei, nu trebuie legalizata!"

Si tot conform constitutiei este garantat dreptul la asociere ... NU OBLIGATIA de a te asocia
S'altare și bunăstare !

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 28 Mar 2006, 13:04

Independenta pescarilor fata de asociatii, Dle Trentea. Asta am spus, revedeti postarea anterioara. Cunosc drepturile constitutionale.

Avatar utilizator
al. trentea
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 28 Oct 2004, 10:34
Localitate: bucuresti

Mesaj de al. trentea » 28 Mar 2006, 13:46

Va transcriu textual ce ati postat:
"Ginditi-va numai un moment si considerati ca se va legaliza libera aderare la asociatii, si poate ca atunci va dati seama ca in federatie nu vor mai ramine de cit cei ce vor ceva anume, competitie, sau alte atractii catre asociatii, cluburi. "
Acu' nu ca sunt carcotas, dar nu prea se intelege ca fiind "Independenta pescarilor fata de asociatii".
Eu, si probabil multi ca mine, au inteles ca pana acum si chiar si in acest moment, a adera la o asociatie este ilegal!

Scrie răspuns