Inscrieri in Federatia Nationala de Pescari Sportivi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
vanatoruldepesti
veteran
veteran
Mesaje: 613
Membru din: 24 Sep 2004, 18:30

Mesaj de vanatoruldepesti » 25 Mar 2006, 21:11

O spun cu toata responsabilitatea: asociatiile din Bucuresti nu sunt interesate decat de pescuitul de competitie si atat. Nu le pasa cat de putin de pescarul ce se duce pe malul apei ca sa se recreeze. Astfel, demonstratia de egoism facuta cu ocazia primei sedinte pentru infiintarea Federatiei este cel mai bun argument. :evil: Dupa ideile acestora, pescarul "de rand" nimereste direct in bratele AGVPS, neavand alta alternativa. Interesant, nu?

Avatar utilizator
gemba111
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 243
Membru din: 11 Mar 2005, 20:52
Localitate: tg_mures

Mesaj de gemba111 » 25 Mar 2006, 22:41

Sa nu ma intelegi gresit.
Nu sunt adeptul AGVPS,dar din cele spuse de tine inteleg ca se ajunge la o alta forma de asociatie dar ramine conceptul vechi.Cei mici adera la Federatie care o sa aiba undeva un sediu si o sa impuna decizii luate la nivel inalt pe care o sa le urmam noi pescarii.
Si uite asa o sa avem doua AGVSP.

Avatar utilizator
mrvily
Moderator
Moderator
Mesaje: 476
Membru din: 30 Dec 2004, 23:03
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mrvily » 26 Mar 2006, 07:40

vanatoruldepesti scrie:O spun cu toata responsabilitatea: asociatiile din Bucuresti nu sunt interesate decat de pescuitul de competitie si atat. Nu le pasa cat de putin de pescarul ce se duce pe malul apei ca sa se recreeze. Astfel, demonstratia de egoism facuta cu ocazia primei sedinte pentru infiintarea Federatiei este cel mai bun argument. :evil: Dupa ideile acestora, pescarul "de rand" nimereste direct in bratele AGVPS, neavand alta alternativa. Interesant, nu?
Vinatorule de pesti, cred ca exagerezi putin din egoism sau din putina rautate.
Ai discutat tu personal cu toate asociatiile din Bucuresti si ti sa transmis asta? Ma indoiesc ca vei raspunde afirmativ. Sa stii caci toate asociatiile de pescuit va trebui sasi atraga in rindurile lor citi mai multi pescari nu sai indeparteze.
Ma pot considera{fara falsa modestie} printre primi pescari fondatori care au fondat o asociatie in Bucuresti si sunt pe cale de a mai infiinta o asociatie,dar sa stii ca principiul este sa fim cit mai multi nu cit mai putini.
Ce spui tu cu interesul numai pentru competitii nu tine ar fi contrar statutului de functionare al asociatiei.
Ca fiecare asociatie isi selecteaza membri este foarte adevarat,este dreptul lor sa primeasca sau nu in rindurile lor pe anumiti pescari. Sa nu uitam ca sunt pescari si pescari[a se citi braconieri}
Poate ca la ora actuala nu mai prezinta interea federatia pentru asociatiile din bucuresti{avind in vedere ambiguitatile din lege si incapatinarea AJVPS-ului de a da in judecata toate asociatiile nou constituite,cit si crampomarea de a nu pierde scaunelul moale si vaca cu ugerul greu de unde mai mari AJVPS-ului sug cu spor}cu toate ca eu personal stiu ca multi s-au straduit sa o formeze aici la Bucuresti dar conform Ordonantei 26/2001 inca nu se poate infiinta legal si motivele invocate in lege sunt numarul de pescari din care se compun acele asociatii care vor sa formeze federatia, perioada minima de functionare a asociatiei,si multe altele.
As putea sa aduc aici multe argumente dar nu vreau sa plictisesc si nici sa supar,vreau doar sa fac afirmatia ca acea constatare a ta ref. la asoc. din Buc. este cel putin rautacioasa
Cu scuzele de rigoare daca am deranjat. :wink:

Avatar utilizator
vanatoruldepesti
veteran
veteran
Mesaje: 613
Membru din: 24 Sep 2004, 18:30

Mesaj de vanatoruldepesti » 26 Mar 2006, 13:04

Nu trebuie sa iti ceri scuze pentru nimic. Eu stiu exact ce vorbesc si nu fac afirmatii gratuite. Accept orice discutie care ma contrazice atunci cand prezint o situatie nu toacmai placuta, mai ales daca argumentele vin din partea unei persoane implicate, asa cum am inteles ca esti si tu. Ma bucur din tot sufletul sa ma insel, dar discutand cu mai multi reprezentanti ai judetelor ce doresc a pune bazele Federatiei, am tras concluzia ca si acestia au perceput lucrurile la fel ca mine. oricum, tu probabil reprezinti sau vorbesti in numele unei singure asociatii din Bucuresti si nu ai cum sa poti lua apararea celorlalte, deoarece s-ar putea sa iti dai seama ca eu am dreptate si sa intri intr- contradictie dorind in esenta sa faci un lucru bun. In sustinerea argumentelor mele o sa indic tuturor celor de pe site ziua si ora cand va fi televizata inragistrarea (pentru ca totul a fost filmat) facuta cu ocazia primei sedinte ptr. infiintarea federatiei si fiecare poate trage o concluzie. Pana la urma nu este nici o nenorocire ca unii vor una si altii vor alta. Este in spirit democratic si daca nu exista orgolii prostesti, chestia asta poate insemna progres. Nu are nici un rost ca asociatiile de pescuit sportiv/recreativ (excluzand AJVPS-urile din aceasta discutie) sa se obstructioneze intre ele, pentru ca si asa "razboiul va fi greu! V.Tarus pretinde ca are deja o Federatie si AGVPS Romania este "afiliata" la FIPS si recunoscuta de catre FIPS. Daca vrei, eu, care sunt total impotriva AGVPS si doresc disparitia acestei organizatii, consider gresit faptul ca nu a fost invitata la fondarea Federatiei, macar formal. Vei vedea ca va interveni la FIPS si va reclama faptul ca, cu toate ca sunt membri FIPS, au fost ignorati si de aici se poate interpreta ca si FIPS au fost ignorati. Vom trai si vom vedea. Apropos, pana sa apara PROFISH la Valcea, eu am vrut ,lucru ce se poate confirma, sa ma inscriu in asociatia PESCARI4EVER, considerand-o foarte serioasa.

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 26 Mar 2006, 17:10

Salut mrvily, nu am mai intrat de ceva vreme pe acest forum, dar cred ca pot intervenii in cunostiinta de cauza spre a lamurii la modul cel mai onest ceea ce s-a intimplat la Buc. Mai intii sa-ti spun ca sint presedintele PROFISH Valcea. La sedinta preliminara infiintarii FEDERATIEI, s-au prezentat presedintii ai mai multor asociatii din tara. Pot sa enumar, cerindu-mi scuze daca cunva uit pe cineva, ca au fost din Buc. Victor Oana, Mateescu, Rosioru, parca inca cineva dar nu-mi aduc aminte, important ca toti erau cu asociatii de crap, Pitesti, Arad, Timis, Valcea, Suceava, Hunedoara, Alba, si scuze daca am lasat ceva afara. Pozitii:" Buc noi nu ne simtim reprezentati, noi vrem numai competitii de crap si PUNCT" (Mateescu, Oana etc), In rest toata lumea, cind s-a ajuns la votarea prevederilor statutare provizorii, absolut toti au votat pentru statut, nici o abtinere.Daca exista vreo cit de mica suspiciune de a se creea un alt agv...este o eroare grava. Nu cred ca cei de fata ar mai fi fost de acord cu vreo propunere din statut. La urmatoarea adunare se vom face pasii urmatori. Dupa ce se va infiinta federatia pot adera asociatiile doritoare. Primul punct care e interesant pt marea majoritate a pescarilor, este formarea compartimentului juridic al federatiei, care va putea contracara actiunile agvpsiste furibunde, in instante. Apoi va avea ca punct fierbinte intocmirea unei linii legislative ce vrem sa o sustinem in fata camerelor pentru ca legea care va sa fie votata in primavara acestui an, sa fie votata in cunostiinta de cauza. Vrem ca in cel mai scurt timp sa ne afiliem la FIPS, astfel ca de la anul sa putem participa la competitiile organizate sub aceasta egida. Da am trecut in statut si cererea lui Mateescu care vrea numai competitie, ca sa depunem documentatia pt ca pescuitul sa fie recunoscut ca sport. Ma abtin sa comentez acest punct, desi pentru a intra in sistemul de competitii FIPS, neu e nevoie ca pescuitul sa fie recunoscut ca sport. Infine, toate prevederile statutare sint in primul timp de bun simt. In legatura cu cele afirmate de mine, pot spune acum, ca aseara a fost dat pe un post local, filmuletul facut la aceasta sedinta. Toata lumea valceana a vazut si fii sigur ca ceea ce sustinem e real. Daca vrei pot sa-ti trimit material filmat care sa ateste pozitia colegilor tai bucuresteni. Scuze, nu vreau sa deranjez pe nimeni, s-ar putea sa fii dintr-o asociatie care sa nu fi fost prezenta in sala, daca sustii contrarul. Pot pune la dispozitie materialul filmat cui doreste. Asa ca invinuirea cuiva ca face afirmatii rautacioase nu creda ca se sustine. Iar in legatura cu gestul lui Tarus, daca vrei amanunte pot sa le fac publice, desii nu am nici cea mai mica placere sa comentez acest lucru. O zii buna.

musKloiu
veteran
veteran
Mesaje: 1005
Membru din: 11 Apr 2005, 23:08
Localitate: Kpitala

Mesaj de musKloiu » 26 Mar 2006, 20:47

gemba111 scrie:Sa nu ma intelegi gresit.
Nu sunt adeptul AGVPS,dar din cele spuse de tine inteleg ca se ajunge la o alta forma de asociatie dar ramine conceptul vechi.Cei mici adera la Federatie care o sa aiba undeva un sediu si o sa impuna decizii luate la nivel inalt pe care o sa le urmam noi pescarii.
Si uite asa o sa avem doua AGVSP.
probabil k este vorba despre latura sportiva a pescuitului cand se vorbeste despre federatie adica autoritatea sportiva in domeniu ........orice asociere cu AJVPS mi se pare aiurea.....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Avatar utilizator
mrvily
Moderator
Moderator
Mesaje: 476
Membru din: 30 Dec 2004, 23:03
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mrvily » 26 Mar 2006, 21:30

Pentru Vinatoruldepesti si pentru Dadi

Cred ca m-am exprimat eu gresit. Asa ar fi fost normal sa fie sa fim cit mai uniti si sa nu trimitem pe nimeni la AJVPS doar pentru simplul motiv ca e pescar de rind, aici am vrut sa punctez.
Dadi stiu cine esti si ce ai facut pentru pescari din Vilcea si nu numai, domnul Serbanica mia spus despre emisiunea de pe postul local.
Ce pot zice este ca uni isi vag doar propriul interes adica punga.Pacat,mare pacat,intrucit pescarul de rind are de suferit.
Nu am nimic cu cei care vor doar competitii,bravo lor asta vor si asta fac,macar au curajul sa o spuna dar a afirma ca soarta pescarului de rind este AJVPS-ul mi se pare o ineptie.
Pacat ca tocmai cei care se bateau cu pumnul in piept ca fac si dreg au spus "pas"dar asa e viata toate merg inainte si federatie se va face cu ei sau fara ei daca asa trebuie.

Avatar utilizator
mrvily
Moderator
Moderator
Mesaje: 476
Membru din: 30 Dec 2004, 23:03
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de mrvily » 26 Mar 2006, 21:32

Pentru Vinatoruldepesti si pentru Dadi

Cred ca m-am exprimat eu gresit. Asa ar fi fost normal sa fie sa fim cit mai uniti si sa nu trimitem pe nimeni la AJVPS doar pentru simplul motiv ca e pescar de rind, aici am vrut sa punctez.
Dadi stiu cine esti si ce ai facut pentru pescari din Vilcea si nu numai, domnul Serbanica mia spus despre emisiunea de pe postul local.
Ce pot zice este ca uni isi vag doar propriul interes adica punga.Pacat,mare pacat,intrucit pescarul de rind are de suferit.
Nu am nimic cu cei care vor doar competitii,bravo lor asta vor si asta fac,macar au curajul sa o spuna dar a afirma ca soarta pescarului de rind este AJVPS-ul mi se pare o ineptie.
Pacat ca tocmai cei care se bateau cu pumnul in piept ca fac si dreg au spus "pas"dar asa e viata toate merg inainte si federatie se va face cu ei sau fara ei daca asa trebuie.
PS. trebuie sas mentionez ca nu am fost la curent cu intilnirea care a avut loc in vederea infiintari Federatiei dar ni sa parut ironica si rautacioasa afirmatia Vinatoruluidepesti. Recunosc ca m-am inselat si imi cer scuze,daca asta ajuta la ceva.

musKloiu
veteran
veteran
Mesaje: 1005
Membru din: 11 Apr 2005, 23:08
Localitate: Kpitala

Mesaj de musKloiu » 26 Mar 2006, 22:24

.....oamenii vbeste cu gura.....capul este pentru a da cu el in gura ......si anumitzi peskrici marjeaza pe o stare de mediocritate asa de mult incat iti vine sa emigrezi in America........ :lol: ....ba "gigi" "gik" "pitzi"& "costik" federatia asta are alt tel decat AJVPS-ul ....federatia asta sper sa nu se bage in mizeria AJVPS-ului si sa urmareasca doar latura sportiva a pescuitului.........
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 27 Mar 2006, 06:50

Murvily, pot sa inteleg ca la un momentdat exista suspiciunea, o am si eu, si de multe ori incriminam oameni care nu merita acest lucru. Poate ca traim vremuri care ne ravasesc, care ne expun la mai multe incertitudini de cit ar trebuii. Eu consider ca federatia nu are ca scop numai promovarea pe latura sportiva. Sint cel putin cinci linii tare trebuie sa fie puse in valoare imediat. Prima am mai spus-o este cabinetul juridic, care trebuie sa dea increderea cuvenita a fiecarui pescar in asociatia si federatia care-l reprezinta, acesta tre sa se simta protejat si liber sa-si manifeste pasiunea in orice mod sportiv si legal. Recreativitatea este un rezultat al manifestarii acestui hoby, nu este un scop in sine. Simultan cu actiunea juridica trebuie sa existe o preocupare urgenta pentru formarea prevederilor legislative care vor trebuii sustinute pt promovare. Acestea vin de la toti pescarii, indiferent de la ce asociatie provin. Aceste prevederi nu se refera la pescuitul de competitie, ale carui reguli sint stabilite de regulamente FIPS si CIPS. O a treia prevedere de mare importanta este aceia prin care trebuie facut absolut totul pentru ca federatia sa fie parte a FIPS. Poate ca si recunoasterea pescuitului ca sport sa fie o preocupare, dar cred ca nu intra in urgente. Creerea unui cabinet , comisii, care sa fie formata din specialisti care sa poata tine legatura directa cu forurile europene mai ales in vederea atragerii de fonduri financiare externe pentru construirea de piste destinate competitiilor si care pot servii nu numai pescarilor dar si celorlalte manifestari sportive de apa, creerea de crescatorii regionale sau de bazin, care sa fie capabile sa produca puiet din speciile caracteristice bazinului respectiv, in asa fel incit sa previna si sa combata depopulatea acestor bazine prin pescuitul industrial in apele naturale, pe care compania il promoveaza acum si care va avea efecte zdrobitoare asupra apelor noastre. Culmea ca acestia in numesc PESCUIT PROFESIONAL. Fonduri care sa poata fii puse in valoarea amenajarii multor alte utilitati destinate pescuitului sportiv, care poate genera la rindul sau, turismul pentru pescuit sportiv. In acest sens aceste comisii trebuie sa gaseasca solutia de tipizare a unor proiecte si sa colaboreze cu toate asociatiile in sensul aparitiei unor proiecte viabile capabile sa fie puse in practica si bineinteles , sa poata accede la aceste fonduri.
Sint sigur ca se pot interpreta si ca apar suspiciunile , ca vezi doamne unii se vor inbogatiii etc. Exista legi , exista controale si acestea isi vor face treaba. Sub rezerva acestor banuieli nu ne putem permite sa raminem la acest nivel. Sint sigur ca exista si uscaturi, exista hoti, citiva ii cunosc si voi face tot posibilul sa-i demasc si sa intre pe linia pe care trebuie sa se incadreze. Dar sint sigur ca hotii pe care inca nu-i cunosc se vor demasca singuri. Bucuria mea, partea plina a paharului, este aceea ca aceste noi asociatii s-au facut de catre pescari care au suflet pt acest lucru, si care in marea lor majoritate vor acelasi lucru. Bravo lor. Sa stii ca daca nu ai fost invitat la sedinta , nu din vina noastra , dar sedinta este deschisa tuturor, pot venii si cei care vor ceea ce vrem noi, si cei contra, cu argumentele lor.Poti participa cind vrei, si putem tine legatura sa te anunt cind ne vom reintilnii. Aici e loc pt. toate asociatiile care vor sa se constituite in federatie in mod egal indiferent de marimea asociatiei. Acestea au acelasi prept la vot. Asa ca nu exista asociatii mari sau mici. Toate au aceiasi putere de vot.

Scrie răspuns