Helesteu taluzat

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
blogpescuit.com
junior
junior

Helesteu taluzat

Mesaj de blogpescuit.com » 13 Apr 2009, 09:06

Salutare,

As dori ca in aceasta vara sa imi fac un helesteu. Nu foarte mare, doar de agrement 10 m lungime, 6 lungime , si cred ca 3 adancime. O sa il fac taluzat ca sa nu se surpe malul. Panza freatica este apropape cam la 1.5 m adancime. In cap ma gandeam sa sap 2 izvoare pentru reimprospatarea apei. Helesteul o sa il folosesc si la udat gradina, deci o sa reimprospatez apa constant.

Pestii cu care o sa il populez o sa fie crap , caras . Daca aveti si alte ideei sau sfaturi. Eventual cantitati de puiet pentru aceasta dimensiune de helesteu. Plante pentru oxigenarea apei si hrana partiala a pestilor, ceea vegetala. Ce ar trebui sa pun?

Astept sfaturi si ideei.

Multumesc,

Fir!

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 14 Apr 2009, 11:37

Daca ai prima panza freatica la 1,5-2m ai putea avea probleme ,bazinul fiind mic dupa dimensiunile tale se poate incalzi relativ repede la temperaturi declarate de 40 grade in realitate ele fiind mai mari.
Izvoarele sunt necesare pentru reanprospatarea apei si pentru controlul temperaturii.
Doar de la o adancime de 4m apa ramane la temperatura de +4 grade mediu propice pentru evolutia pestilor.
In privinta populari nu te grabi cu introducerea carasului se inmulteste excesiv si influenteaza evolutia crapului,
crapul nu este un peste asa agresiv in privinta mancarii
Toate bune si tine-ne la curent.

blogpescuit.com
junior
junior

Mesaj de blogpescuit.com » 14 Apr 2009, 15:19

bebe13 scrie:Daca ai prima panza freatica la 1,5-2m ai putea avea probleme ,bazinul fiind mic dupa dimensiunile tale se poate incalzi relativ repede la temperaturi declarate de 40 grade in realitate ele fiind mai mari.
Izvoarele sunt necesare pentru reanprospatarea apei si pentru controlul temperaturii.
Doar de la o adancime de 4m apa ramane la temperatura de +4 grade mediu propice pentru evolutia pestilor.
In privinta populari nu te grabi cu introducerea carasului se inmulteste excesiv si influenteaza evolutia crapului,
crapul nu este un peste asa agresiv in privinta mancarii
Toate bune si tine-ne la curent.

Merci de raspuns. Am discutat cu cineva care se ocupa cu asa ceva si mi-a recomandat sa il fac in forma sinuasa, adica cerculete, cerculete.

Si se pare ca apa e la 2.5 m adancime , dupa ultimele calcule :) . Oricum o sa postez imagini cu el cand va fi gata :D.

Fir

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 14 Apr 2009, 22:33

asteptam foto

Scrie răspuns