Hala de peste-Obor-va rog sa cititi!!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
sebi/7
veteran
veteran
Mesaje: 507
Membru din: 26 Oct 2005, 19:58
Localitate: Bacau

Mesaj de sebi/7 » 16 Mar 2007, 16:31

mai crezi in Mos Craciun si-n povesti cu zine?
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

adrianc
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 258
Membru din: 09 Aug 2006, 12:00
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: Hala de peste-Obor-va rog sa cititi!!!!

Mesaj de adrianc » 26 Ian 2016, 16:58

Se pare ca in trecut Politia a mai dat totusi niste amenzi pe tema asta. Peste subdimensinat vandut fara nici o jena.
Daca este printre noi cineva care a facut vreo plangere/sesizare/reclamatie in acest sens, orice informatie care sa ma ajute in acest sens e binevenita.

Cui trebuie sa te adresezi? Politiei, ANPA-ului, ...?

fishmaster56
senior
senior
Mesaje: 363
Membru din: 26 Ian 2015, 15:20
Localitate: Transilvania

Re: Hala de peste-Obor-va rog sa cititi!!!!

Mesaj de fishmaster56 » 27 Ian 2016, 06:44

Aia maruntei nu prea cred ca-s din crescatorii. Eventual braconati de altii de prin crescatorii. Piscicultorul nu-si scoate puietul la vanzare ca nu-i e rentabil. Pierde. Aproape ca as paria ca nici unul din aia care vand maruntisuri n-au nici o legatura cu acvacultura-piscicultura.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Hala de peste-Obor-va rog sa cititi!!!!

Mesaj de SF » 27 Ian 2016, 20:29

Care-s dimensiunile minime la pescuitu comercial , ca si pe aici pe unde-s eu lumea trimte indignata poze de la piata , insa noi sportivii reacreativi avem alte dimensiuni fata de comerciali , si-n al doilea rand , aia cand ridica plasa si aia din fundu plasei mor striviti , sau is morti oricum cand culeg setca daca nu ii o plasa tip cerc care o ridica in scurt timp , ce ar trebui sa se faca cu astia , ii aruncam ii mare si mai dam odata sa vedem daca au bunavointa sa intre aia de masura legala din punct de vedere sportiv ca oricum noi nu santem , ca santem comerciali ! Baieti :wink:

Oameni buni , pestele se extermina cu lanseta :wink: , nu cu plasa !

florin1948
veteran
veteran
Mesaje: 977
Membru din: 15 Ian 2009, 13:48
Localitate: Bucuresti

Re: Hala de peste-Obor-va rog sa cititi!!!!

Mesaj de florin1948 » 28 Ian 2016, 10:10

Discutia este interesanta dar uitati unele aspecte, pe care probabil unii nici nu le cunosc. Ma refer strict la hala de peste Obor, pe unde mai cunosc (intamplator) unele " dedesubturi". Mare parte din pestele comercializat aici, in sistem privat, provine din import. Si nu numai pestele asa zis " oceanic" ci si peste de apa dulce. Se importa masiv stiuca si icre de stiuca din Grecia, crap din Bulgaria, salaul nu mai tin minte de unde mi-a zis ca il aduc. Bineinteles ca se vinde si peste de pe la noi dar sa nu credeti ca provine 100 % din crescatorii. Dat fiind ca evaziunea fiscala este in floare, comerciantii cumpara 20 - 30 % din peste cu acte iar restul , de la diferiti particulari, la " negru". Cand spun particulari nu va ganditi la nea Vasile care a prins 5 kg de caras si il vinde la marginea pietei ( sau pe strada) . Inclusiv pestele recoltat de pe marile balti si acumulari de apa se vinde mai bine la comerciantii de peste decat la fabricile de conserve ( oare cate mai sant ? ) in acelasi sistem - 30 % cu acte .restul la negru. Eludand taxele, atat producatorul cat si comerciantul castiga " cash" sume imense. In procesul asta mai intervin si intermediari : sefii de navod . Isi trag si ei partea lor la fiecare pescuit pe care o comercializeaza ( bineinteles nu pot emite factura). Zona Tulcea este o sursa de unde se fac aprovizionari masive cu peste " de contrabanda". Si un ultim aspect, si cu asta inchei : multi din comerciantii de peste si-au deschis centre de prelucrare a pestelui. Adica : cand pestele incepe sa se strice pe tarabe, repede cu el la "fabrica", unde se afuma, se marineaza, se face batog si alte produse care ii schimba complet gustul si mirosul, produse care se vand tot in Piata Obor. In concluzie si pestele " mic" poate aduce venituri mari !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Calin C
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 298
Membru din: 20 Sep 2012, 13:39
Localitate: Bucuresti / Baia Mare

Re: Hala de peste-Obor-va rog sa cititi!!!!

Mesaj de Calin C » 28 Ian 2016, 11:08

florin1948 scrie:Discutia este interesanta dar uitati unele aspecte, pe care probabil unii nici nu le cunosc. Ma refer strict la hala de peste Obor, pe unde mai cunosc (intamplator) unele " dedesubturi". Mare parte din pestele comercializat aici, in sistem privat, provine din import. Si nu numai pestele asa zis " oceanic" ci si peste de apa dulce. Se importa masiv stiuca si icre de stiuca din Grecia, crap din Bulgaria, salaul nu mai tin minte de unde mi-a zis ca il aduc. Bineinteles ca se vinde si peste de pe la noi dar sa nu credeti ca provine 100 % din crescatorii. Dat fiind ca evaziunea fiscala este in floare, comerciantii cumpara 20 - 30 % din peste cu acte iar restul , de la diferiti particulari, la " negru". Cand spun particulari nu va ganditi la nea Vasile care a prins 5 kg de caras si il vinde la marginea pietei ( sau pe strada) . Inclusiv pestele recoltat de pe marile balti si acumulari de apa se vinde mai bine la comerciantii de peste decat la fabricile de conserve ( oare cate mai sant ? ) in acelasi sistem - 30 % cu acte .restul la negru. Eludand taxele, atat producatorul cat si comerciantul castiga " cash" sume imense. In procesul asta mai intervin si intermediari : sefii de navod . Isi trag si ei partea lor la fiecare pescuit pe care o comercializeaza ( bineinteles nu pot emite factura). Zona Tulcea este o sursa de unde se fac aprovizionari masive cu peste " de contrabanda". Si un ultim aspect, si cu asta inchei : multi din comerciantii de peste si-au deschis centre de prelucrare a pestelui. Adica : cand pestele incepe sa se strice pe tarabe, repede cu el la "fabrica", unde se afuma, se marineaza, se face batog si alte produse care ii schimba complet gustul si mirosul, produse care se vand tot in Piata Obor. In concluzie si pestele " mic" poate aduce venituri mari !

E vreun tinar frumos si liber pe aici sa ii dea drumul pe Facebook? :D

Scrie răspuns