Echipament buget redus vs. top

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1651
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Echipament buget redus vs. top

Mesaj de ANDREI RIGA » 02 Aug 2019, 18:42

:D

Si corect argumentat (adica asa zice sufletul meu) :)

Inutil zic, pentru ca oricat l-ai argumenta, vor fii mereu altii care vor avea alta parere

https://youtu.be/bCjo2cuZRWI

Avatar utilizator
johnnybravo
Moderator
Moderator
Mesaje: 2673
Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: UN SUBIECT PE CAT DE INUTIL, PE ATAT DE SAVUROS SI PLACUT

Mesaj de johnnybravo » 06 Aug 2019, 20:01

cam lung pt o concluzie simpla...totusi eu sunt curios de o comparatie cu betele japoneze.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Echipament buget redus vs. top

Mesaj de SF » 09 Aug 2019, 18:19

Pescuitu cu naluci are 3 aspecte de care trebuie tinut cont , lansat , provocat atacu si scos pestele . Echipamentu intreg plus pescarul trebuie sa ajunga la simbioza asta . Adevarutul combo ii pescaru plus echipamentu , la urma urmei .

Ce inseamna pescuit cu naluci la nivel global ? Mai intai trebuie facuta o separatie , intre din barca si de pe mal ? Care ii situatia mai exigenta ? :wink: Evident de pe mal :wink: , foarte evident dealtfel !
Cea mai tare proba ? Probabil Great Amberjack mare de pe mal ! Se prinde marlin , ton , GT si alte animale ! Animale care nu au rival nicicum in apa dulce .

Revenind acuma la pescuitu la bass , salau , stiuca , biban sau ce o fi , din ecuatie lipseste un aspect important , care ii lupta ! Parca ii clar ca odata ce ai obtinut trasatura il scoti . Ei bine , in stilurile de mai sus nu-i asa usor . Da , ii super misto sa lansezi lejer , la fix , echipamentu sa lucreze tot ca sa ai trasatura , odata intepat pare ca il scoti oricum , si adevaru ii asa , ca poti scoate marea majoritate a pestilor de pe planeta cu echipament ieftin , sau supradimensionat , insa inca ieftin . Probleme apar cand iese fum din mosor (acum 3 luni , Penn Slammer , ton de pe mal , 40 lb , 0.63 leader ) , si cand zic fum ii ca iese fum efectiv . Frana blocata in Biomaster SW dupa 150 m de runn ! Cred ca acolo incep sa se vada neajunsurile echipamentului ieftin , mediu in cazu asta :wink: si cand joci la limita , daca te pui cu echipament supradimensionat si mono il scoti , daca rezisti pana obtii trasatura :lol:

Si daca ne intoarcem la pescuitu normal , in apa dulce , si vorbim de salau , biban sau clean , cum ramanem ? Merita un high end gen Steez ca sa prinzi bibani cu vreun Megabass eventual ? Salau ceva ? Singuru castig poate fi in cateva grame minus , la cate marci , modele, is in ziua de azi pescuitu normal ca sa zic asa ii de mult acoperit , daca poti ii in regula , insa platesti 50% sau poate 100% pentru 1% efectivitate , parca nu merge :wink: :D

Scrie răspuns