Despre pescuit cleanul pe rauri relativ mici
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Despre pescuit cleanul pe rauri relativ mici
Buna ziua sunt nou printre voi si am si eu niste intrebari legate de pescuit sunt sa spun asa amator,pescuies de mult timp dar asa copilareste. Am 20 de am si sambata vreau sa merg la o partida de pescuit ,cum ar trebui sa abordezi totusi sa nu vin cu mana goala :p
Merg pe raul iza (maramures)si ca pesti ar fi clean si mreana in zona asta as prefera sa merg la clea
Ce ustensile miar trebui ce momeala pentru acest sezon ce nada tot ce miar trebui ,as fi profund recunoscator. Mentionez nu sun cleni exager ati de mari aici sunt dar mai rari .
Merg pe raul iza (maramures)si ca pesti ar fi clean si mreana in zona asta as prefera sa merg la clea
Ce ustensile miar trebui ce momeala pentru acest sezon ce nada tot ce miar trebui ,as fi profund recunoscator. Mentionez nu sun cleni exager ati de mari aici sunt dar mai rari .
-
- utilizator nou
Re: Despre pescuit cleanul pe rauri relativ mici
Ma poare ajuta si pe mine cineva ?
Pt inceput zi ce echipament ai..si ce stil de pescuit practici?

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Pai, ca nada, ar fi buna cea de la Benzar (Mix clean, mreana, scobar) iar ca momeala de sezon, ce sa zic, incearca si tu cu cirese, visine, dude, ca tot este sezonul...Ca echipament un bat de alun este suficient, si sunt convins ca nu te vei intoarce cu mana goala acasa...AlinTomoiaga scrie: Merg pe raul iza (maramures)si ca pesti ar fi clean si mreana in zona asta as prefera sa merg la clea

-
- utilizator nou
Așa pentru inceput am o lanseta si o molineta caperlan cu fir mono de 0.16 cumparate di decathlon.Pif. scrie:Pt inceput zi ce echipament ai..si ce stil de pescuit practici?
Dupa aceea am cumparat ce am citit pe net si ce mi-au mau spus si prieteni,incepand de la carlige,plute,plumbi culisanti si pivotanti alice de plumbi ,vartej,agrafe ,etc
Dar nustiu ce montura sa realizez ?
-
- utilizator nou
Aa si inca ceva apa a crescut binisor din cauza ploii ar fi bine sa dau la fund daca este si unpic murdara ?
Mreana merge mai bine pe apa murdara ?
Mreana merge mai bine pe apa murdara ?
-
- utilizator nou
Mada benzar mix trebuie combineta cu ceva ?AlinTomoiaga scrie:Așa pentru inceput am o lanseta si o molineta caperlan cu fir mono de 0.16 cumparate di decathlon.Pif. scrie:Pt inceput zi ce echipament ai..si ce stil de pescuit practici?
Dupa aceea am cumparat ce am citit pe net si ce mi-au mau spus si prieteni,incepand de la carlige,plute,plumbi culisanti si pivotanti alice de plumbi ,vartej,agrafe ,etc
Dar nustiu ce montura sa realizez ?
Noooooo, las-o asa.AlinTomoiaga scrie: Mada benzar mix trebuie combineta cu ceva ?

pentru clean iti recomand sa dai la pluta cu montura obisnuita sa aiba undeva intre 2 grame si un carlig intre 8 si 10 acuma depinde ce cleni sunt pe acolo .. la firu ala poti atasa un forfac de 0,12 sau 0,14 ca e putin cam gros cleanul este un peste foarte suspicios , ca nada iti recomand sa cumperi o conserva e porumb dulce de la orice alimentara si sa nadesti in amonte cu cateva boabe si sa dai pe unda la pluta tot cu boaba sau poti incerca cu visine ca tot s-au copt acum si daca nu ai prezantari in maxim 10 lansari poti scimba locul deoarce cleanul se sperie usor sa nu stai chiar langa apa si sa incerci sa lansezi mai departe si sa tragi montura din larg pe vad daca tot ai 2 - 3 prezantari si dupa accea nu mai musca trebue sa schimbi locul din propria experienta iti spun ca daca stai tot intr-un loc nu o sa te alegi cu mai nimic 
La mreana da merge bine pe apa tulbure incearca sa pescuiesti clasic la fund in apropierea malulior daca apa e crescuta pentru ca mreana se trage la mal in locuri unde gaseste fel de fel de vieruitoare .. rame gandaci etc acest fenomen se intampla cand e apa mare crescuta .. cad e apa normala o gasesti la firu sau in suvoaie cu repezisuri puternice unde apa e oxigenata si este mult peste mic .. ca montura iti recomand un plumb de 10 - 15 grame depinde cat de puternic e curentul apei acolo unde pescuiesti si tot asa un carlig de 8 cu tija lunga pentru rama .. ca momeala poti folosi rame , lipitor sau cascaval viermi nu iti recomand pentru ca e mult peste mic si nu o sa ai randament din cauza lor .. nada nu cred ca are rost sa dai cel mai important e sa localizezi mreana dupa sarituri .. o zi buna

La mreana da merge bine pe apa tulbure incearca sa pescuiesti clasic la fund in apropierea malulior daca apa e crescuta pentru ca mreana se trage la mal in locuri unde gaseste fel de fel de vieruitoare .. rame gandaci etc acest fenomen se intampla cand e apa mare crescuta .. cad e apa normala o gasesti la firu sau in suvoaie cu repezisuri puternice unde apa e oxigenata si este mult peste mic .. ca montura iti recomand un plumb de 10 - 15 grame depinde cat de puternic e curentul apei acolo unde pescuiesti si tot asa un carlig de 8 cu tija lunga pentru rama .. ca momeala poti folosi rame , lipitor sau cascaval viermi nu iti recomand pentru ca e mult peste mic si nu o sa ai randament din cauza lor .. nada nu cred ca are rost sa dai cel mai important e sa localizezi mreana dupa sarituri .. o zi buna
Strike Pro number one fishing