Cum platesc comenzile din strainatate?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Cum platesc comenzile din strainatate?

Mesaj de Zoran Wiener » 24 Feb 2012, 16:53

Salut,
am fost astazi intrebat si nu am stiut sa raspund :oops:

"Cum se pot plati din Romania comenzile facute in strainatate (accesorii in shopurile din toata Europa), dar astfel ca taxa bancara (ceea care e luata de banci la plati spre tari straine) sa fie "nula"?

Banuiesc ca sunt multi pe forumul acesta ce comanda peste hotare. Cum faceti voi ca bancile sa nu va "jecmaneasca"? Ce proceduri folositi?

(eu platesc din Germania si aici nu sunt taxe)
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

anem
veteran
veteran

Re: Cum platesc comenzile din strainatate?

Mesaj de anem » 24 Feb 2012, 17:00

cea mai simpla metoda ar fi un card Visa Electron (sau orice card ce iti permite cumparaturi On-Line) sau un cont de PayPal cu care din nou nu ai nici o problema ...

e si mai simplu in felul asta decat prin transferuri bancare pentru ca intreaga comanda se face in timp real, spre deosebire de platile prin transfer bancar care pe langa faptul ca sunt costisitoare mai trebuie sa si astepti o anumite perioada pana se realizeaza transferul ala ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 24 Feb 2012, 17:07

Ce este un cont "Paypal"? Cum se procedeaza? (eu stiu cum functioneaza in si din Germania, dar multi din Romania poate nu stiu!)

Din cite stiu eu, pe linga un cont intr-o banca oarecare, mai este nevoie de o adresa de e-mail valida. Prin aceea adresa si cu o parola secreta se fac apoi transferurile: Paypal ia din contul personal suma ce i se "spune", si transfera banii online spre contul care i se da.

Va rog sa ma corectati...
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 24 Feb 2012, 17:33

Zoran, sunt foarte multi in Romania care au cont paypal. Mai multi decat crezi. Nu conteaza ca-l utilizezi in si din Germania sau oriunde in restul lumii, merge la fel. Toate explicatiile sunt pe site-ul paypal. Daca faci un search despre ebay aici pe forul vei vedea ca subiectul a mai fost abordat de niste zeci de ori. 8)

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 24 Feb 2012, 17:38

Merci mult Tudor,
eu le știu toate astea, însă alții nu. Eu am pus intrebarea pentru altii. Sorry daca cer prea mult.

Si până caut prin zeci de răspunsuri (care multe s-ar putea sa fie deja învechite), intreb si astept un raspuns sau chiar mai multe. Poate mai sunt si alte posibilitati de plata din Romania...?
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 24 Feb 2012, 17:40

In afara de paypal platesc cu Visa peste tot fara probleme.

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 24 Feb 2012, 19:53

Partea cea mai buna la PayPal este ca ei garanteaza orice tranzactie facuta cu siteurile agreate.
Astfel, pentru o problema cu comanda, sa zicem ca nu ajunge deloc, dar banii sunt dati, e de ajuns sa schimbi 1-2 mailuri cu cei de la payPal pentru a primi banutii inapoi.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 24 Feb 2012, 20:31

Majoritatea platilor catre magazinele online se realizeaza direct cu cardul VISA, MASTER... Pentru plata catre persoane fizice nu se poate folosi direct cardul , e lesne de inteles. Atunci s-a inventat Paypal, moneybookers(skrill) si multe altele.Daca se foloseste Paypal pentru plati este acelasi lucru cu plata directa... Paypal si celelalte sunt facute pentru vanzatori . Simplificand, aceste modalitati de plata sunt de fapt niste transferuri bancare in regim de urgenta. Bancile vireaza relativ repede banii pentru ca intreaga raspundere pentru securitatea tranzactiei o are serviciul financiar paypal... contra unui comision .
Cum ar fi sa vinzi pe ebay.com cu ramburs?
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 25 Feb 2012, 14:31

In principiu de acord cu "antevorbitorul" cu o mica - mare deosebire : la plata cu Visa (Master,etc) trebuie sa dai vanzatorului detaliile contului (cardului) bancar pe cand la PayPal vanzatorul nu mai stie detaliile contului tau si de aici reducerea total a posibilitatii "tzepelor"
Dupa mine asta e cel mai mare castig al utilizarii PayPal (pe langa toate facilitatile pe care ti le ofera) si numai cine a avut cardul "golit" la o cumparatura online "stie de ce !"
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Scrie răspuns