Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ULK
- veteran

-
ULK
- veteran

Sincer , de acolo am luat..sunt sigur ca nu toata lumea e atent sa deschida si sa citeasca tot..L-am facut mai "vizibil"...atata tot.
-
dan70
- utilizator constant

Nu merita bagati in seama. Cu asta poate ii mai sperii pe cate unii mai slabi de inger si fug repede sa mai faca un carnet de membru si la ei. De ...... "sa poate pescui si in zona AJVPS X" care nu e a lor.
-
ULK
- veteran

Cu utima fraza , ce a vrut sa zica, nu stiu. Cred ca nici el

...dar suna bine

....."Nicaieri"

... esti tu domnu' ..cine a scris acest text

...
"ANPA nu da semne ca ar dori sa intre in legalitate" ...se traduce ca ati ramas fara "influente"...spaga nu mai tine......Veste buna.
-
danone
- veteran

Totusi eu nu inteleg toata vilva asta. De fapt este clar. Anul asta se poate pescui cu permisul ANPA pe orice apa publica din tara.Daca pana la aparitia permisului de pescuit sportiv , nu a fost concesionata nici o apa publica, asta e treaba ANPA in calitate de administrator al resurselor acvatice vii. De altfel conform, conform OUG 23/2008, modificata de L 317/2010, art.23/2008 privind pescuitul si acvacultura, pe care o gasiti pe site-ul ANPA, la art.4 alin.(4)scrie asa: Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura poate delega pe baza de protocol administrarea resursei acvatice vii din habitatele piscicole naturale catre alte institutii publice.
Pai daca ANPA , deleaga administrarea tuturor resurselor acvatice catre RNP,pe tot anul 2010, inseamna ca , cu toata constitutia,"ne-am lins pe bot" toti, pescari si AJPSuri
-
Fario_nebunu
- veteran

"Desfiinţarea ANPA ar fi o soluţie de viitor pentru salvgaldarea resursei acvatice vii, în acord cu promisiunile electorale referitoare la reducerea numărului de administraţii ineficiente, avantajoasă pentru bugetul de stat şi, totodată, salutară pentru asociaţiile de pescari sportivi care susţin concesionarea neîntârziată a exploatării resursei acvatice vii, toate la un loc reducând birocraţia şi corupţia din activitatea de pescuit din România. "
In primul rand - "pentru salvgaldarea resursei " - corect se spune "salvgardarea"! Huoooo, analfabetuiiiii!
In al doilea rand, daca tot vor ei sa fie desfiintat ceva, de ce sa nu inceapa chiar cu AVJPS, institutie mostenita din comunism?
Pe urma de unde stie AJVPS ca asociatiile de pescari sunt reprezentative si ca in general pescarii vor concesionarea de ape catre asociatii? Le-a soptit o pasarica? Ce rusinos....

-
apsalba
- veteran

Sandramaua numita AGVPSR incepe sa se clatine. Comunicatul nu este singular. In revista din ianuarie Selaru publica un articol patetic intitulat Afilieri si dezafilieri. Pe aceeasi pagina apare si efectul; AJVPS Cluj se dezafiliaza. Ghinionul lor se numeste capitalism. Nu au reusit sa se adapteze. Se pare ca numarul asociatiilor de vanatori este mai mare decat cel al asociatiilor de pescari sportivi. Dupa ce vor ramane si fara fondurile de vanatoare, unde au fost jupani 60 de ani, vor trage oblonul.
Ce este de precizat este faptul ca pescuitul se face doar in baza permisului, autorizatiei sau licentei ( art. 16 din L 317/2009) pe care autorul comunicatului il omite. Concesionarea zonelor de pescuit presupune o activitate economica si in cazul pescuitului sportiv este exclusa (Regulamentul 199/2008 al Consiliului Europei) si nu intra in discutie incalcarea lui, pescuitul sportiv nefiind activitate economica.
De ce oare nu amintesc oare si art. 25? Ceva proiecte, ceva programe, nimic?
-
jhonny
- veteran

[quote="apsalb Ceva proiecte, ceva programe, nimic?[/quote]
Intrebare intrebatoare: pentru tine "proiecte ,programe" inseamna sa "furisezi" bani de la asociatii.
Sa tragi si tu oblonul ca agvpse-ul.Se pare ca esti un buboi care se sparge greu ,dar se va sparge cit de curind....