Coltul incepatorului- sfaturi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu vrea nimeni să răspundă?florind scrie: Mai am două mici întrebări pentru cei cu experienţă. Twisterul se armează obligatoriu cu jig sau poţi folosi şi un simplu cârlig şi doi dacă jigul cu care se armează năluca trebuie neapărat să fie lestat (mă interesează dacă se poate prinde fără ca năluca să aibă vreo greutate).

-
- veteran
Daca carligul de jig nu are nici un lest nu il vei putea manevra in "dinti de fierastrau" asa ca nu vei provoca muscatura. Eu unul asa cred...florind scrie:Nu vrea nimeni să răspundă?florind scrie: Mai am două mici întrebări pentru cei cu experienţă. Twisterul se armează obligatoriu cu jig sau poţi folosi şi un simplu cârlig şi doi dacă jigul cu care se armează năluca trebuie neapărat să fie lestat (mă interesează dacă se poate prinde fără ca năluca să aibă vreo greutate).
-
- veteran
florine, scuze de off-topic
ce intrebi tu acolo, da, se poate la anumite monturi cu anumite tipuri de gume. pt. jig-ingul clasic, pe care-l practicam majoritatea, e necesar acel carlig lestat, special pt. armarea twisterelor. cu ajutorul acelui plumb se poate imprima gumei o anumita evolutie si tot acel plumb o face sa coboare cat mai repede in zona de interes, in general pe fundul apei.
multumit?
ce intrebi tu acolo, da, se poate la anumite monturi cu anumite tipuri de gume. pt. jig-ingul clasic, pe care-l practicam majoritatea, e necesar acel carlig lestat, special pt. armarea twisterelor. cu ajutorul acelui plumb se poate imprima gumei o anumita evolutie si tot acel plumb o face sa coboare cat mai repede in zona de interes, in general pe fundul apei.
multumit?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
jig nelestat nu am auzit, doar de carlige (offset) nelestate.
ele se folosesc la monturi cu alt tip de lestare, pe fir.
ele se folosesc la monturi cu alt tip de lestare, pe fir.
Michael va recomanda Regulamentul forumului