Clean

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
Wavedancer
veteran
veteran
Mesaje: 1129
Membru din: 25 Mai 2004, 11:07
Localitate: Constanta
Contact:

Mesaj de Wavedancer » 07 Iul 2004, 13:32

Zona cleanului sau a mrenei e tot aia. In unele carti e denumita "zona clanului", in alte "zona mrenei". Nimeni n-a spus ca zonele sint delimitate clar, "la linie", e normal sa gasesti clean amestecat cu pastrav, sau cu crap. Cit despre mreana, am prins una acum vreau 4 ani in Dunare la 500 de metri de podul de la Cernavoda. Dar despre Dobrogea, daca exista vreun clean aici, il maninc cu tot cu solzi si beau si toata apa din balastiera aia in care traieste! Nici macar la Acvariul din Constanta nu exista vreunul! Lacurile de pe aici, exceptind cele citeva de pe malul Dunarii sint toate cu apa salmastra. Beton pentru salau si biban, moarte sigura pentru clean. Si in alea de pe malul Dunarii (care sint toate foste "pescarii") nu mai traieste nici macar amaritul de caras, ce sa mai vorbim despre speciile "nobile".

paul
Moderator
Moderator
Mesaje: 3580
Membru din: 02 Iul 2004, 18:21
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de paul » 08 Iul 2004, 05:32

SF scrie:Draga Dancer, daca vreodata o sa ajungi prin nordul tarii ,da-mi de stire si-ti dau niste locatii pentru clean, nu de alta da vad ca te framinta cleanul :D .
Zi-mi si mie, zi-mi si mie! :)

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 08 Iul 2004, 06:42

Wavedancer scrie:Pt. Michael:

Daca citeai cu atentie forumul, vedeai ca am dat explicatii detaliate despre locurile de pescuit LA APA DULCE din Dobrogea (vreo 3-4 topicuri, cel putin). Faptul ca asociezi apa dulce cu cleanul si Dobrogea denota o minima cunoastere a pestilor si a locurilor in care acestia traiesc. N-ar fi rau sa mai citesti cite ceva despre "repartizarea" zonelor de apa curgatoare. Ca principiu de baza un riu se imparte in 3 zone:
- zona pastravului (curent rapid, fund predominant pietros, altitudine relativ mare - munte)
- zona cleanului (curent mediu, fund "amestecat", altitudine medie - deal)
- zona crapului (curent slab, fund predominant milos, altitudine mica - cimpie)
Daca te uiti pe orice harta a Romaniei, o sa observi (cu surprindere poate!) ca in Dobrogea nu curge nici un riu care ar putea sa "tina" clean. De Dunare nici n-are rost sa-ti spun.

Am precizat ca "interventia" mea in acest topic a fost o gluma si trebuie luata ca atare!
wavedancer,
am treburi mai importante de facut decat sa-ti urmaresc istoricul in legatura cu apele tale de pescuit.Recunosc,Dobrogea nu o cunosc,asa cum nici tu nu cunosti apele din zona mea.Cat despre geografie si cunostintele in domeniul pestilor,se pare ca tu esti cel mai intelept.Dar,pe langa toate cunostintele pe care le ai,nu prea te aud povestind despre capturi,cam slabut...
Toate cele bune!

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 08 Iul 2004, 06:43

wavedancer
Apropo,am ras la gluma ta.

Avatar utilizator
razvan
junior
junior
Mesaje: 65
Membru din: 08 Iul 2004, 21:26
Localitate: craiova
Contact:

Mesaj de razvan » 13 Iul 2004, 19:06

hmmm....clean la macaroana....am prins o singura data acum vreo 2 ani intamplator...dadeam la caras undeva pe langa barajul cornetu pe olt mai sus de rm. valcea...nu stiu ce sa zic poti sa incerci dar daca tot nu pescuiesti la artificiale sunt alte momeli la care cred ca se prinde mai bine...de exemplu pe jiu linga craiova la greier sau bondar il "snopesti" :) oricum nu te opreste nimeni sa nu incerci si la macaroana...si daca incerci poate ne spui si noua ce rezultate ai avut....
numai bine si fir intins

Avatar utilizator
mugurel
senior
senior
Mesaje: 348
Membru din: 19 Mai 2004, 09:32
Localitate: tg.jiu

Mesaj de mugurel » 14 Iul 2004, 07:40

E un paradox la mine. Cu greier mare prind clean mic (la limita legalitatii) iar cei mai mari cleni i-am prins la licurici(mic :D ), o momeala mai greu de gasit. Cu artificiale (am incercat cu rotative 1,2 si cu microvoblere) nu am prins decat biban. Pastravul il prind cu muste (bineinteles artificiale) si buldo. Am incercat si la clean (incusiv pe Jiu) dar nu am avut nici-o trasatura.

Avatar utilizator
todi
veteran
veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 06 Iul 2004, 15:29
Localitate: Limassol
Contact:

clean

Mesaj de todi » 14 Iul 2004, 10:22

salut mugurel,

unde ai prins biban la rotativa, pe jiu?

la musca incearca cleanul vara, pe inserat, cand e apa limpede - n'am vazut jiul limpede pe la voi pe'acolo.

toate cele bune

Avatar utilizator
mugurel
senior
senior
Mesaje: 348
Membru din: 19 Mai 2004, 09:32
Localitate: tg.jiu

Mesaj de mugurel » 14 Iul 2004, 11:02

Gresesti. Anul acesta a fost destul de limpede, am auzit ca au dat drumul la o statie de tratare a apei dupa spalarea carbunelui la Petrosani. Si oricum, pescuiesc in lacurile de acumulare, unde se decanteaza pamantul. Cu greierul pescuiesc la suprafata si prind. Poate nu am gasit mustele potrivite; dau cu cele de la pastrav.
Bineinteles ca pescuiesc pe inserat, chiar daca ar trage dupa amiaza este prea cald in primul rand pentru mine. Pentru cei "stationari" mai exista umbrela insa eu ma plimb mult pe malul apei, am ambele maini ocupate si nu o pot folosi :D

Avatar utilizator
mugurel
senior
senior
Mesaje: 348
Membru din: 19 Mai 2004, 09:32
Localitate: tg.jiu

Mesaj de mugurel » 14 Iul 2004, 11:30

Si am uitat sa zic, biban am prins in lacurile de acumulare si pe un brat mort al Jiului (de fapt semimort, pentru ca in perioadele de viitura comunica cu Jiul) si nu la rotativa ci la vobler (unul mic, verde cu galben -3,5cm).

Scrie răspuns