Cel mai poluat oras/apa din Europa

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Cel mai poluat oras/apa din Europa

Mesaj de Luci » 17 Ian 2007, 12:52

Aruncati o privire aici, e distractiv.
Ca la noi- la nimenea!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6268741.stm

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Ian 2007, 12:57

Ce e distractiv?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 17 Ian 2007, 12:57

trista realitate.
am trecut anul trecut pe-acolo, vizitind Apusenii.
no comments.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 17 Ian 2007, 13:21

Copsa Mica arata acum muult mai bine decat acum 10-15 ani. Toate depunerile negricioase de pe cladiri si acoperisuri sunt cam spalate de ploile cazute inj toti anii astia. Chiar as putea spune ca a mai prins ceva culoare. Probloema nu e insa cum arata... din pacate. Culmea e ca faci putin peste 100 de kilometri de acolo si prinzi pastravi.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Ian 2007, 13:31

Se pare ca problema sunt metalele grele, nu negrul de fum (depunerile negricioase).

Poluarea a fost concentrata in special pe Valea Tarnavei, ca pe-acolo batea vantul. La cativa km spre Sibiu, chiar pe vremea cand era negreala, peisajul era complet schimbat.

Pastravi sunt chiar mai aproape de 100 km.

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 20 Ian 2007, 19:44

Eu chiar acum ma aflu in Copsa Mica. Vin de cateva ori pe an la niste cunostinte. Daca stiti ceva locuri de pescuit prin zona va raman recunoscator. Eu am pescuit doar pe raul Visa dupa cleni dar zilele astea nu i-am mai gasit. Era o placere sa-i simt in lanseta mea L dar lipsesc cu desavarsire. Nu stiu unde sa-i mai caut.
Nu am retinut niciodata pestii prinsi aici si cu atat mai putin sa-i mananc. Dupa ce am citit despre nivelul de poluare de aici cred ca i-mi va fi frica si sa mai pun mana pe ei :shock:
Am vazut si pe aici o groaza de pescari care prindeau la rama mreana si clean pe care ii luau acasa sa-i manance. Oare nu sunt toxici?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Ian 2007, 19:59

pai de acolo poti sa o iei inspre blaj pana la Mihalt unde se varsa tarnava in mures asa ca poti pescui pe amandoua,...sau poti sa o iei spre medias pana pe la dumbraveni sau danes si poti pescui pe tarnava,...dar si in sus de copsa imediat, pana la medias n-are de ce sa nu fie bine, tarnava daca e poluata, e de la copsa in jos...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Ian 2007, 11:16

si inca ceva...din cate stiu eu poluarea din copsa mica, de ani buni, e mai degraba atmosferica decat acvatica datorita gazelor emanate de la Sometra (fostul IMMN),.... aerul e problema cea mare in zona, iar poluarea atmosferica a facut peisajul ala ca pe luna acolo in copsa, ....
poluarea acvatica era data in trecut mai mult de catre Carbosin Copsa Mica, acolo fiind o gramada de procese tehnologice care deversau in rau, dar aceasta s-a inchis demult,...
ce s-a intamplat de curand in jos de copsa mica (la mihalt parca sau pana la blaj ?) a fost un accident nefericit sau ... generat de o minte bolnava si iresponsabila,... dar nu e un fenomen de poluare cronica de durata,...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns