Ce faci cu bibani????
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ce faci cu bibani????
Cum se gatesc bibanii?
Am prins foarte multi anul acesta la copca si numai icrele i-mi plac.
Am prins foarte multi anul acesta la copca si numai icrele i-mi plac.
- wilddanube
- veteran
- Mesaje: 1265
- Membru din: 04 Aug 2004, 09:57
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
- storm fish
- veteran
- Mesaje: 853
- Membru din: 07 Sep 2007, 20:19
Saramura este f buna
http://www.crap.ro/pagina/59/384/saramura-de-biban.html
dar eu recomand asta:
http://cristinablog.aioclub.com/file-de ... nghel.html
http://www.crap.ro/pagina/59/384/saramura-de-biban.html
dar eu recomand asta:
http://cristinablog.aioclub.com/file-de ... nghel.html
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
Optiunea 1 evident
Se fileteaza salaul sau bibanul (cit mai proaspat).
Din file se taie oblic feliute groase de cca. 3 mm ( se scot oasele) care se aseaza intr-o tava iar peste ele se toarna zeama de lamiie si vin alb, pina sint acoperite.
Se lasa la macerat 1-2 ore, dupa care toata zeama se arunca.
Se face un sos amestecind zeama de lamiie, vin alb, ulei de masline, capere, verdeata tocata, 1 catzel de usturoi tocat fin, sare, piper si eventual putin Tabasco sau un alt sos picant. Sosul se toarna peste feliutele se peste, dupa care se lasa sa stea ( la rece) 1-2 ore.
E nebunie... si merge udata din plin cu vin alb sec...!
Se poate face si pe botul barcii, iar atunci are o savoare si mai grozava!
Optiunea 2 : Carpaccio de biban sau salauSorin scrie:cel mai bine e sa le dai drumul inapoi
Se fileteaza salaul sau bibanul (cit mai proaspat).
Din file se taie oblic feliute groase de cca. 3 mm ( se scot oasele) care se aseaza intr-o tava iar peste ele se toarna zeama de lamiie si vin alb, pina sint acoperite.
Se lasa la macerat 1-2 ore, dupa care toata zeama se arunca.
Se face un sos amestecind zeama de lamiie, vin alb, ulei de masline, capere, verdeata tocata, 1 catzel de usturoi tocat fin, sare, piper si eventual putin Tabasco sau un alt sos picant. Sosul se toarna peste feliutele se peste, dupa care se lasa sa stea ( la rece) 1-2 ore.
E nebunie... si merge udata din plin cu vin alb sec...!
Se poate face si pe botul barcii, iar atunci are o savoare si mai grozava!
Fir intins si happy bubbles !
Diver
Diver