Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluarii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de razvan m. » 25 Apr 2016, 09:51

Cat de prajit la creier trebuie sa fii sa crezi ca daca judecatoria Satu Mare (daca nu gresesc) ti-a aprobat infiintarea ANCBP, intr-o procedura formala si necontradictorie, de acum inainte toti pescarii din Romania trebuie sa ti se supuna controlului ?!
Daca e vorba de prostie, atunci inteleg. Explicam, facem sa se priceapa, ajutam sa nu se greseasca...
Dar daca e vorba despre rea-credinta, atunci trebuie sa lasam duhul blandetii la o parte !

Orice hotararea judecatoreasca produce efecte doar fata de partile din proces. Ea nu produce efecte fata de terti. E o chestiune de principiu in drept, care se numeste relativitatea efectelor hotararii judecatoresti/actului juridic.
Adica nu ma judec cu vecinul de langa pentru ca hotararea sa il oblige la ceva pe cel de peste drum (care nu a fost parte in proces). E la mintea cocosului. Asa si cu hotararea Lavinicai.
Actul constitutiv si statutul asociatiei respective, ca si hotararea judecatoreasca respectiva, nu produc efecte decat intre semnatari/parti. Si, ulterior, fata de persoanele care devin membrii ai asociatiei respective. Sa pretinzi ca ele obliga la ceva pe terti inseamna ca esti prost pregatit sau rau-voitor.

Logica ANCPB se aseamana foarte mult cu cea a federatiei de subsol. Nu ma mir ca s-au inteles atat de bine o vreme...
Intre timp, pe logica asta federatia a cam luat-o in mana din diverse directii, explicandu-i-se in mod repetat ca ea nu are treaba decat cu membri afiliati, de catre comisiile de specialitate din Parlamentul Romaniei, de Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Agriculturii, de catre instantele de judecata etc etc

Asistam la o noua incercare de a fi prostiti prin "metoda Maradona" ! :evil:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de lazarini » 25 Apr 2016, 18:43

razvan m. scrie:Asistam la o noua incercare de a fi prostiti prin "metoda Maradona" ! :evil:
Trebuie sa recunosti, totusi, ca rationamentul juridic este superb, si el respira prin toti porii stilul popescian :mrgreen:

ticairlandezu
veteran
veteran
Mesaje: 737
Membru din: 19 Noi 2007, 04:40
Localitate: peste tot

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de ticairlandezu » 25 Apr 2016, 21:52

Adevarul e ca sa dai 80 de "avertismente" :shock: ...in a row!!! :lol: ...e si asta o treaba greu de realizat, nu :lol: :mrgreen:
Oricum bănuiesc că au fost date intr-un "scop nobil" in Postul Mare!! :lol:

cezar.ch
veteran
veteran
Mesaje: 524
Membru din: 19 Aug 2010, 12:06

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de cezar.ch » 30 Dec 2016, 11:09

semlecangheorghe scrie:Imagine
Oare ce mai face simpatica noastră amazoană?

Gabriel68
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 139
Membru din: 14 Apr 2014, 12:49

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de Gabriel68 » 30 Dec 2016, 18:44

Eu inteleg ca infiintarea ANCBP s-a facut in mod legal prin hotarire judecatoreasca.In acest caz se considera ca respecta toate conditiile cerute de lege.Mai mult, se pare ca are reprezentare si putere de control la nivel national.Daca aceasta asociatie este legala sau nu este treaba celor care au aprobat infiintarea ei. Sint institutii care pot raspunde daca este legal constituita.Ce nu pot intelege eu este aceasta mare suparare pe aceasta asociatie pe care o au unii pescari.Cei care respecta legea nu vor avea nici o problema cu ei. Ne deranjeaza braconajul dar cand se fac controale sintem de partea braconerilor.E frumos sa pescuiesti in prohibitie cu plasele si sa retii pestele? Intreb si eu.Doresc tuturor un an mai bun si fir intins! Stima.

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de lazarini » 30 Dec 2016, 19:27

Gabriel68 scrie:Eu inteleg ca infiintarea ANCBP s-a facut in mod legal prin hotarire judecatoreasca.In acest caz se considera ca respecta toate conditiile cerute de lege.Mai mult, se pare ca are reprezentare si putere de control la nivel national.Daca aceasta asociatie este legala sau nu este treaba celor care au aprobat infiintarea ei. Sint institutii care pot raspunde daca este legal constituita.Ce nu pot intelege eu este aceasta mare suparare pe aceasta asociatie pe care o au unii pescari.Cei care respecta legea nu vor avea nici o problema cu ei. Ne deranjeaza braconajul dar cand se fac controale sintem de partea braconerilor.E frumos sa pescuiesti in prohibitie cu plasele si sa retii pestele? Intreb si eu.Doresc tuturor un an mai bun si fir intins! Stima.
Tu chiar traiesti cu impresia sincera ca aceasta asociatie are reprezentare si putere de control la nivel national?
Hai sa-ti dezvalui un mic secret, chiar daca vei fi putin dezamagit dupa aia: aceasta asociatie are putere la nivel national sa ne faca ceea ce ne sfatuia Adrian Nastase sa-i facem lui: sa ne numere ouale!

Gabriel68
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 139
Membru din: 14 Apr 2014, 12:49

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de Gabriel68 » 30 Dec 2016, 21:27

Eu asa am inteles chiar din postarea ta. Prin statut au drept de control pentru combaterea actelor de braconaj iar prin acordul Secretariatului General al Guvernului au reprezentare la nivel national. Dar nu cred ca asta e problema.De ce ne suparam pe aceasta asociatie s-au ce-o fi, pentru controalele facute si nu sintem suparati pe braconieri ?. Nu mai avem pesti in ape nu din cauza acestei asocitii, ci datorita braconierilor care prind tot pestele cu plasele si pentru ca nu se fac populari de cei care trebuie sa faca. Banii din taxe de pescuit sint buni si doar atit. Sa nu uitam ca braconajul este infractiune si poate fi sanctionat si mai aspru, chiar cu inchisoare. Daca acum au scapat doar cu avertisment data viitoare poate fi mai rau. Eu cred ca nu esti de partea braconierilor. Sper sa nu ma insel! Mult noroc si sanatate in anul ce vine.

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de kleniacul » 31 Dec 2016, 00:08

Mai arhanghele, tu gindesti cind postezi sau vrei să-i prostesti pe ăia mai slabi de înger, mai neinformaţi?Inspectorul ANPA, Politia si Jandarmeria te pot legitima in afara Deltei Dunarii, nu lesinata aia .Dacă in statutul ăstora scria că au dreptul să te violeze membrii asociaţiei la fel puneai intrebarea asta tîmpită cu statutul?Reprezentativitatea natională e o chestie pur formală, nu reprezintă ei Romănia undeva.Asta e altă perdea de fum marca fane .Vreţi să beneficiaţi si voi de fonduri de la buget, că doar sînteţi reprezentativi?Legitimarea unor cetăţeni fără a avea acest drept e faptă penală,dar cum nivelul de pregătire juridică a membrilor de rînd tinde spre zero aştept să vad niste dosare penale pentru uzurpare de calitaţi oficiale art 258 din Noul Cod Penal.Vă bateti joc de membrii de rînd si sper să inţeleagă asta si să vă dea la căpăţîna aia proastă.

fishmaster56
senior
senior
Mesaje: 363
Membru din: 26 Ian 2015, 15:20
Localitate: Transilvania

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de fishmaster56 » 31 Dec 2016, 07:49

Aceasta caricatura de ONG numita ANCBP are exact aceleasi drepturi si atributii pe care le are oricare pescar sportiv: aceea de a sesiza organelor competente neregulile sau ilegalitatile constatate in materie de pescuit, protectia mediului, etc.etc. Nimic mai mult, conform legislatiei actuale. O hotarare data de o instanta de nu stiu unde nu modifica un act normativ emis de organele abilitate ale statului. Deci, acestei tanti si trepadusilor ei nu-i prezinti nici un act de identitate, permis, etc., ci politiei sau jardarmeriei (daca e insotita de acestia). NU au competenta de constatare de infractiuni/contraventii si nici de aplicare de sanctiuni, ci doar dreptul de sesizare a celor abilitati legal sa faca asta. Acest drept il aveti si voi toti.

Gabriel68
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 139
Membru din: 14 Apr 2014, 12:49

Re: Asocatia Nationala de Combatere s Braconajului si Poluar

Mesaj de Gabriel68 » 31 Dec 2016, 17:33

In atentia domnului Kleniacul.Eu nu prostesc pe nimeni.Nu fac parte din aceasta asociatie. Mi-am exprimat un punct de vedere citind statutul lor postat de un alt coleg pe forum. Eu am citit din statut in limba romana,si nu am gasit nimic scris despre fantezii sexuale sau alte lucruri neplacute. Am sa caut mai multe informatii despre aceasta asociatie sa imi fac o pare mai clara despre ei. Din postarea mea reiese ca nu sint de acord cu braconajul,daca a-ti citit acest lucru, nu ca sint fan Lavinia. Ma bucur ca aveti ïncredere in ANPA, Politie si Jandarmerie, eu nu am, pentru ca de 27 de ani ne pazesc de braconieri, iar numarul lor tot creste.Esti un roman care ai incredere in institutiile statului, si sant convins ca ai fost si sa votezi.Eu nu am fost pentru ca nu am incredere in institutiile statului. Diferenta dintre noi este ca eu nu te-am jignit si nu sint nici sfant.Mult noroc in noul an.':

Scrie răspuns