APELE PUBLICE "PARADISUL BRACONERILOR"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 20 Feb 2010, 01:31

Stai linistit ca atunci cand erau tot se cunostea ceva sa nu-mi spui ca nu a venit niciodata la tine si dupa ce ai prezentat permisu de pescuit nu te-a intrebat daca ai vazut ceva braconieri cu plase ca mie dupa prohibitie anu trecut veneau zilnic pe balta

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 20 Feb 2010, 09:16

din 2005 nu m-a intrebat nimeni de sanatate. si tot de atunci vad cum braconajul a luat amploare incit a devenit ceva normal. pe riul pe care pescuiesc...eu sint ala anormalu' pentru ca am permis, eliberez pestii si pescuiesc prin metode legale. cit despre bani, as da si dublu pe permis, dar sa vad ca se face ceva cu adevarat. m-am saturat de vorbe si prosteala pe fata. nu cred ca ne vom trezi vreodata ca sa fim in stare sa pretuim si sa aparam ceea ce avem.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 20 Feb 2010, 11:31

melculbeat scrie:din 2005 nu m-a intrebat nimeni de sanatate. si tot de atunci vad cum braconajul a luat amploare incit a devenit ceva normal. pe riul pe care pescuiesc...eu sint ala anormalu' pentru ca am permis, eliberez pestii si pescuiesc prin metode legale. cit despre bani, as da si dublu pe permis, dar sa vad ca se face ceva cu adevarat. m-am saturat de vorbe si prosteala pe fata. nu cred ca ne vom trezi vreodata ca sa fim in stare sa pretuim si sa aparam ceea ce avem.

Domnilor actiunea in sine a fost un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla pe apele publice.Citind comentarile dumneavoastra fiecare are dreptate si sant si eu in asentimentul dumneavoastra.Filmarea in sine nu are un caracter de reclama asupra vreunei asociatii anume.Problema ce mai grava consta in faptul ca nu exista un cadru legal clar de a oprii acest flagel al braconajului.Atata timp cat el nu exista singura solutie este avertismentul.
Pentru unii este foarte usor sa comenteze din spatele monitorului...mai greu este sa faca ceva,sa iasa in teren ,acolo la fata locului din zona din care provine fiecare.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 20 Feb 2010, 21:01

Ariston scrie:
melculbeat scrie:din 2005 nu m-a intrebat nimeni de sanatate. si tot de atunci vad cum braconajul a luat amploare incit a devenit ceva normal. pe riul pe care pescuiesc...eu sint ala anormalu' pentru ca am permis, eliberez pestii si pescuiesc prin metode legale. cit despre bani, as da si dublu pe permis, dar sa vad ca se face ceva cu adevarat. m-am saturat de vorbe si prosteala pe fata. nu cred ca ne vom trezi vreodata ca sa fim in stare sa pretuim si sa aparam ceea ce avem.

Domnilor actiunea in sine a fost un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla pe apele publice.Citind comentarile dumneavoastra fiecare are dreptate si sant si eu in asentimentul dumneavoastra.Filmarea in sine nu are un caracter de reclama asupra vreunei asociatii anume.Problema ce mai grava consta in faptul ca nu exista un cadru legal clar de a oprii acest flagel al braconajului.Atata timp cat el nu exista singura solutie este avertismentul.
Pentru unii este foarte usor sa comenteze din spatele monitorului...mai greu este sa faca ceva,sa iasa in teren ,acolo la fata locului din zona din care provine fiecare.

fara suparare...dar nu cred ca ai scos si taiat macar jumatate din plasele pe care le-am taiat eu si nu cred ca ai vb macar cu jumate' din braconierii carora le explicam ca nu e normal ce fac ei. rezultatul? braconajul ia amploare si se extinde ca un cancer. in cazul asta, de ce as mai pleca din fata monitorului ca sa ma expun incercind sa schimb ceva? ideea e ca sint impacat cu ce am incercat sa fac, dar sint impacat si cu faptul ca acum comentez din spatele monitorului. oare la fel de impacati sint sint si cei care iau tribut pt un amarit de permis de pescuit, dar nu fac nimic ca lucrurile sa se schimbe in bine? pareea mea...ca da. si stii de ce? pt ca li se pare f normal ceea ce fac.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 20 Feb 2010, 21:07

fara suparare...dar nu cred ca ai scos si taiat macar jumatate din plasele pe care le-am taiat eu si nu cred ca ai vb macar cu jumate' din braconierii carora le explicam ca nu e normal ce fac ei. rezultatul? braconajul ia amploare si se extinde ca un cancer. in cazul asta, de ce as mai pleca din fata monitorului ca sa ma expun incercind sa schimb ceva? ideea e ca sint impacat cu ce am incercat sa fac, dar sint impacat si cu faptul ca acum comentez din spatele monitorului. oare la fel de impacati sint sint si cei care iau tribut pt un amarit de permis de pescuit, dar nu fac nimic ca lucrurile sa se schimbe in bine? pareea mea...ca da. si stii de ce? pt ca li se pare f normal ceea ce fac.[/quote]

Nu faceam aluzie la dumneata era doar un punct de vedere in principiu,daca ai facut ceea ce ai afirmat mai sus felicitarile mele.Din fericire ai si dreptate in afirmatii.Ce poate sa faca Xsau Y fara o legislatie clara,fara un cadru legal?Aici este preoblema cea mai spinoasa.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 20 Feb 2010, 21:13

Ariston scrie:fara suparare...dar nu cred ca ai scos si taiat macar jumatate din plasele pe care le-am taiat eu si nu cred ca ai vb macar cu jumate' din braconierii carora le explicam ca nu e normal ce fac ei. rezultatul? braconajul ia amploare si se extinde ca un cancer. in cazul asta, de ce as mai pleca din fata monitorului ca sa ma expun incercind sa schimb ceva? ideea e ca sint impacat cu ce am incercat sa fac, dar sint impacat si cu faptul ca acum comentez din spatele monitorului. oare la fel de impacati sint sint si cei care iau tribut pt un amarit de permis de pescuit, dar nu fac nimic ca lucrurile sa se schimbe in bine? pareea mea...ca da. si stii de ce? pt ca li se pare f normal ceea ce fac.
Nu faceam aluzie la dumneata era doar un punct de vedere in principiu,daca ai facut ceea ce ai afirmat mai sus felicitarile mele.Din fericire ai si dreptate in afirmatii.Ce poate sa faca Xsau Y fara o legislatie clara,fara un cadru legal?Aici este preoblema cea mai spinoasa.[/quote]

pai ar mai fi ceva de facut fara un cadru legal...facuta brigada, prinsi si ologiti si pe urma sa mearga sa depuna plingere ca au fost la braconaj si i-au batut niste necunoscuti. dar din pacate, la romani se formeaza legaturi strinse de camaraderie doar cind e rost de facut ceva rau...cind e de facut ceva bun, dar care nu aduce bani...

peter_malachi
junior
junior

Braconaj

Mesaj de peter_malachi » 22 Feb 2010, 14:37

Stie cineva unde se poate face reclamatie impotriva braconajului? Pescuiesc in zona Ciuslea-Doaga-Siret si se baga plase inclusiv acum iarna pe sub gheata.Pescuitul pestelui sub limita legala nu e tot braconaj?Cand il vezi pe unu cum prinde o galeata de stiuca de 20-25cm te ia dracii''.Cum spunea Toma Caragiu '''' Vom contempla stiuca la muzeu la fel ca dinozaurii etc''' E grav !!!!

George P
utilizator constant
utilizator constant

Re: Braconaj

Mesaj de George P » 22 Feb 2010, 17:08

peter_malachi scrie:Stie cineva unde se poate face reclamatie impotriva braconajului? Pescuiesc in zona Ciuslea-Doaga-Siret si se baga plase inclusiv acum iarna pe sub gheata.Pescuitul pestelui sub limita legala nu e tot braconaj?Cand il vezi pe unu cum prinde o galeata de stiuca de 20-25cm te ia dracii''.Cum spunea Toma Caragiu '''' Vom contempla stiuca la muzeu la fel ca dinozaurii etc''' E grav !!!!
Nu ezitati sa sunati la 112 cand vedeti braconieri.Cu cat mai multe telefoane cu atat ai faceti pe MILITIENI sa ia si ei masuri ca doar pt asta sunt platiti.

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 22 Feb 2010, 17:13

Daca ar suna toti pescarii care vad braconieri la 112 parerea mea e ca braconajul ar cunoaste un trend descendet.
Nu asteptati sa faca cineva ceva pt voi .....
:!: :!:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 02 Dec 2010, 12:37

braconieri inecati...urata treaba
http://www.adevarul.ro/locale/targu-jiu ... 62075.html
Cei doi de etnie rroma,au fost unii din cei mai vestiti braconieri ai Gorjului.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Scrie răspuns